Antarktis-bibliografi er en database over den norske Antarktis-litteraturen.

Hensikten med bibliografien er å synliggjøre norsk antarktisforskning og annen virksomhet/historie i det ekstreme sør. Bibliografien er ikke komplett, spesielt ikke for nyere forskning, men den blir oppdatert.

Norsk er her definert som minst én norsk forfatter, publikasjonssted Norge eller publikasjon som har utspring i norsk forskningsprosjekt.

Antarktis er her definert som alt sør for 60 grader. I tillegg har vi tatt med Bouvetøya.

Det er ingen avgrensing på språk (men det meste av innholdet er på norsk eller engelsk). Eldre norske antarktispublikasjoner (den eldste er fra 1894) er dominert av kvalfangst og ekspedisjoner. I nyere tid er det den internasjonale polarforskninga som dominerer. Bibliografien er tverrfaglig; den dekker både naturvitenskapene, politikk, historie osv. Skjønnlitteratur er også inkludert, men ikke avisartikler eller upublisert materiale.

Til høyre finner du en «HELP-knapp» for informasjon om søkemulighetene i databasen. Mange referanser har lett synlige lenker til fulltekstversjon av det aktuelle dokumentet. For de fleste tidsskriftartiklene er det også lagt inn sammendrag.

Bibliografien er produsert ved Norsk Polarinstitutts bibliotek.

Hva er en helt? Kjønn i antarktislitteraturen

Resource type
Author/contributor
Title
Hva er en helt? Kjønn i antarktislitteraturen
Abstract
Menneskenes historie i Antarktis er ikke mer enn noen hundre år gammel. De viktigste kildene til denne historien er ekspedisjonsberetningene – en omfangsrik litteratur som kan leses på mange måter, også fra et kjønnsperspektiv.
Publication
Fortid : historiestudentenes tidsskrift, UiO
Volume
8
Issue
3
Pages
76-81
Date
2011
Language
Norsk (Bokmål)
ISSN
1504-1913
Citation
Ryall, A. (2011). Hva er en helt? Kjønn i antarktislitteraturen. Fortid : historiestudentenes tidsskrift, UiO, 8(3), 76–81. http://urn.nb.no/URN:NBN:no-36623