Den siste olje - Berge, Aslak (Octavian forlag AS, 2019)
Over seks tiår fylte glinsende fett fra hundretusenvis av hval råstoffbehov til multinasjonale konserners margarin- og såpeprodukter. Hoffleverandørene var norske hvalfangere. Fra spekkjelene like etter århundreskiftet ble fyrt opp på Sør-Georgia til det flytende kokeriet Kosmos IV ankret opp i Sandefjord på slutten av 1960-tallet, skulle hvalfangst dominere og forme utviklingen av finansmarked, konsumvarer og kapitalisme i Norge. Dette er en fortelling om eksplosivt voksende rikdom og merkevarebygging, men også en biologisk tragedie. Et nådeløst møte mellom jordens største dyr, effektiv fangsteknologi og konsumindustri. Dette er en flerfasettert historie om et kapitalfattig lands industrialisering, skattesky redere og multinasjonale fettkjemper, men også om ubegrensede offer og tap. Om norsk polarimperialisme og globalt salg utfordret av stormakter og skiftende konjunkturer. Dette er historien om "Den siste olje".
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; økonomi

Antarktis - kort fortalt - Balto, Ann Kristin; Hallanger, Ingeborg Gammelsæter; Jenssen, Elin Vinje (Norsk polarinstitutt, 2015)
Keywords: Antarktis; biologi; fauna; flora; historie; klima; miljø; natureklima; naturhistorie

Bouvetøya : a cultural history of an isolated landmass - Mathews, Freddy Dewe (Freddy Dewe Mathews, 2013)
Keywords: Bouvetøya; historie; kultur

De flytende kokeriene : telegraf - Willem Barendsz (II) - Røsset, Geir; Rae, Jim; Basberg, Bjørn L (Novus, 2013)
Denne boken viser med tekst og bilder utviklingen av hvalkokeriene fra de første dampskipene ble ombygget like etter 1900. Den viser hvordan det i mange år fortsatt også ble brukt seilskip, og hvordan skipene gradvis ble større og bedre utrustet. Gradvis ble de til «flytende fabrikker».
Keywords: Sørishavet; fangstfartøyer; historie; hvalbåter; hvalfangstindustri; hvalfangstskip; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk

Anders Jahre - Tjomsland, Audun (Tjomsland media, 2013)
Keywords: Sørishavet; biografier; historie; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; rederier; skipsfart

Cold recall: Roald Amundsen's reflections from the South Pole - Amundsen, Roald; Kløver, Geir O (Fram Museum, 2011)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; historie

Das Eis und der Tod : Scott, Amundsen und das Drama am Südpol - Jostmann, Christian (Beck, 2011)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Der Wettlauf zum Südpol : das grösste Abenteuer der Geschichte - Knopp, Guido; Sporn, Mario; Schnier, Marten (Bertelsmann, 2011)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Race to the end : Scott, Amundsen and the South Pole - MacPhee, Ross D E (The Natural History Museum, 2011)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Le tombeau des glaces : duel mortel pour le pôle - Pierre, Marc (Dorval, 2011)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Hval, veid, fangst og norske kyster : linjer i norsk hvalfangsthistorie - Ringstad, Jan Erik (Norsk kulturråd, 2011)
Fram mot grunnlovsjubileet i 2014 vil det bli utarbeidet nasjonale rammefortellinger om utvalgte epoker og tema i kystens historie. Fortellingene lanseres under overskriften Fortellinger om kyst-Norge. Siden oppstarten i 2009 har det blitt produsert seks hefter. Det første heftet, Kyst- og havlandet viser bredden i norsk kysthistorie, og finnes også i engelsk utgave. Siden har heftet Riksvei nr. 1 tatt for seg maritim infrastruktur, Ressursar til låns og Den norsk arktiske torsken og verden har lagt vekt på sild og torsk sin betydning for norsk fiskeri- og kysthistorie. Videre formidler heftene Verdens Fraktemenn og Åkeren kan òg være blå sentrale sider ved norsk sjøfartshistorie og fremveksten av havbruksnæringen, to næringer som også i dag utgjør sentrale deler av det kystvendte næringslivet i Norge. Det siste heftet så langt, det syvende i rekken, handler om norsk hvalfangsthistorie, og har fått tittelen Hval, veid, fangst og norske kyster. Her blir hvalfangstens historie fulgt fra de eldste tiders fangst med enkle midler og nyttiggjørelse av strandede hvaler, til den ekspansive utviklingen av industrialisert hvalfangst både ved norskekysten og ved fjerne kyster i Sydishavet, og de konsekvenser dette fikk. Teksten er Jan Erik Ringstads verk, mens Sølvi Vik har vært billedredaktør. Museum Vest har koordinert den tekniske produksjonen og kontakten mellom forfatter og Redaksjonsrådet. Medlemmer i redaksjonsrådet har vært Pål Christensen fra Museum Nord, Jo van der Eyden fra Etatsmuseet for Kystverket, Per G. Norseng fra Norsk Maritimt Museum og Bjørg Christophersen, Anders Haaland og Årstein Svihus fra Museum Vest. Direktoratene og nettverksmuseene håper at de nasjonale rammefortellingene vil være til glede, ettertanke og nytte for alle kystkulturinteresserte, og at de kan bidra til et historisk perspektiv på nåtidens og framtidens utfordringer. Direktoratene og museene tar gjerne imot spørsmål eller synspunkter på prosjektet. Les mer om Fortellinger om kyst-Norge på www.kyst-norge.no. 10. oktober 2011 På østsiden av Larviksfjorden skjærer den lille bukta Rekkevik inn i det kuperte landskapet. På sletta innerst i bukta lå Colin Archers båtbyggeri hvor polarskipet Fram ble bygget. Like bak båtbyggeriet åpner det seg en åtte meter bred kløft som smalner av innover. Da man i 1914 skulle grave en brønn ytterst i denne kløfta, støtte man på noen meget store knokler som man hogg seg gjennom for å få brønnen tilstrekkelig dyp. De avhogde fragmentene ble innsendt til universitetet, hvor man fastslo at det var knokler av grønlandshval. Grønlandshvalen er en av tre hvalarter som lever hele sitt liv i Arktis – de andre to er hvithvalen og narhvalen. Funnstedet lå noe over 40 meter fra strandlinjen, fire, fem kilometer utenfor raet. En analyse av funnet indikerer at hvalen kan ha kjørt seg fast i kløfta da denne lå på ca. 30 meters dyp, og druknet. Klimaet må da ha vært høyarktisk, og dateringen ble satt til ca. 10 000 f. Kr. Hvalen følger mennesket i tid og rom. Det finnes knapt en kyst der mennesker har bodd uten at hval og andre sjøpattedyr har vært del av deres ressursgrunnlag. Fra kysten har man sett hvalens mektige ”blåst” og kraftige bevegelser. Iblant strandet store eksemplarer og ga opphav til mytiske forestillinger og inspirasjon til avbildninger. Hvalen kan altså følges 10-12 000 år tilbake langs våre kyster. Vi skal møte den i noen tekster fra norrøn tid av, diskutere ulike fangstprinsipper og omtale Svend Foyns granatharpun. Fra vår egen kyst skal vi følge fangsten til en rekke felt kloden rundt, især til Antarktis med annekteringer av store landområder i hvalfangstens kjølvann. En rekke aktører fortjener omtale, både investorer, arbeidere, motstandere, forskere, politikere og de som ble igjen hjemme da flåten dro av sted. Målet er at heftet skal bidra til kunnskap om viktige linjer i norsk hvalfangsthistorie.
Keywords: Antarktis; Sørishavet; historie; hvalfangst; pelagisk hvalfangst

Race for the South Pole : the expedition diaries of Scott and Amundsen - Amundsen, Roald; Scott, Robert Falcon; Bjaaland, Olav; Huntford, Roland (Continuum, 2010)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; kjeldeskrift; oppdagelsesreiser; polarområdene; polferder

The whaling expedition of the Ulysses, 1937-1938 - Walsh, Quentin R; Capelotti, P J (red.) (University Press of Florida, 2010)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvalbåter; hvalfangstindustri; hvalindustri; kulturantropologi; norske; sjøfolk; sjømenn

Cold recall: reflections of a polar explorer - Kløver, Geir O (Fram Museum, 2009)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; historie

Antarktis : en eventyrlig seilas - Aasheim, Stein P; Nævra, Arne (NRK aktivum, 2007)
Keywords: Antarktis; dyreliv; geografi; historie; hvalfangst; populærvitenskap; reisebeskrivelser

Polar-Noreg : det kvite eventyret - Elstad, Åsa; Balto, Ann Kristin (bildered.) (Universitetet i Tromsø, 2005)
Keywords: Antarktis; fangst; forskning; historie; oppdagelser; polarområdene; utstillinger

Polar Norway : the white adventure - Elstad, Åsa; Balto, Ann Kristin (bildered.) (Universitetet i Tromsø, 2005)
Keywords: Antarktis; fangst; forskning; historie; oppdagelser; polarområdene; utstillinger

Hvalfangsteventyret - Jacobsen, Erik (Cicero grafisk, 2003)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; Vestfold; biografier; erindringer; historie; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Operasjon pingvin : historien om 7070 støtteving - Jansen, Per Einar (Per Einar Jansen, 2002)
Keywords: Den norske antarktisekspedisjonen 1956–1960; Det internasjonale geofysiske år 1957/58; Dronning Maud Land; IGY 1957-58; NAX; flyging; flyrekognosering; historie; luftfart; luftforsvaret; luftfotografi; polarhistorie

Hvalfangere i Sydishavet og Sør-Afrika, 1910-1970 - Ødegaard, Torbjørn (Kystforl., 2002)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; biografier; erindringer; historie; hvalfangst; pelagisk; sjømenn

Kval i sikte - frå fjellbygda : nokre blad or soga om kvalfangarane i Rauland og Vinje - Landsverk, Helga; Kjelingtveit, Tone Liv; Bylander, Olof; Henriksveen, Herman (Rauland historielag, 2001)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; historie; hvalfangere; pelagisk hvalfangst

Fra Haugesund til isødet i Antarktis: en hvalfanger forteller - Evensen, Karin H (Akademisk fagforlag, 2000)
Keywords: Antarktis; historie; hvalfangst

Hvite horisonter - Oterhals, Leo (Lagunen, 2000)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; ekspedisjoner; historie

Noruega y las regiones polares - Hansson, Rasmus (Real Ministerio Noruego de Asuntos Exteriores, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Norvegija i poljarnye rajony - Hansson, Rasmus (Izdano Ministerstvom inostrannych del Norvegii, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Norway and the polar regions - Hansson, Rasmus (The Royal Norwegian Ministry of Foreign Affairs, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Norwegen und die Polargebiete - Hansson, Rasmus (Kgl. Norwegisches Ministerium für Auswärtige Angelegenheiten, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Norge og polarområdene - Hansson, Rasmus (ed.) (Utenriksdepartementet, 1998)
Keywords: Antarktis; Norge; geografi; historie; miljøvern; polarforskning; polarområdene; politikk

Snipp snapp snute... : beretning om livet om bord i hvalbåtene fra Vestfold på fangstfeltene i Sydishavet - Østevik, Tore (Færder forlag, 1998)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Hval og hvalfangst : temahefte - [Lunde, Stig-Tore] (Sandefjordmuseene, 1997)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Sandefjords historie - Olstad, Finn (Sandefjord kommune, 1997)
Keywords: Nordmenn; Norge; Sørishavet; Vestfold; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri

Background to the establishment of Norsk Polarinstitutt : postwar scientific and political agendas - Friedman, Robert Marc (Umeå university, 1995)
Keywords: Antarktis; Norsk Polarinstitutt; historie; internasjonal; polarområdene; politikk

Vel blåst! : kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum 75 år : 1917-1992 - Wexelsen, Einar (Kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum, 1993)
Keywords: Christen Christensen; Norge; Sørishavet; historie; hvalfangst; hvalindustri; museer

Hvalfangsten : eventyret tar slutt - Bakka, Dag (Krohn Johansen, 1992)
Keywords: Norge; Sørishavet; båter; ekspedisjoner; historie; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk; skip

Storrederiet Nortraship : handelsflåten i krig - Mossige, Erling (Grøndahl, 1989)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; rederier; skipsfart

Norway's polar territories - Barr, Susan (Aschehoug, 1987)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Peter I. Øy; geografi; geologi; historie; polarområdene; polarpolitikk

La hvalene leve : informasjonshefte om vågehvalfangsten og det internasjonale verneforslaget - Goldstick, Miles (Red.) (Aksjon vern hvalen, 1984)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; norsk; næringsliv

The Norwegian with Scott: Tryggve Gran's Antarctic diary 1910-1913 - Gran, Tryggve; Hatterlsey-Smith, Geoffrey (National Maritime Museum, 1984)
Keywords: Antarktis; dagbøker; ekspedisjoner; historie

Norge i polarområdene - Egeland, Knut (Leif Holtedahls forl., 1982)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Eventyret Anders Jahre - Jacobsen, Alf R (Oktober, 1982)
Keywords: Sørishavet; biografier; historie; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; rederier; skipsfart

The history of modern whaling - Tønnessen, Johan Nicolay; Johnsen, Arne Odd (C. Hurst, 1982)
Keywords: Sørishavet; fangst; historie; historikk; hvalfangst; hvalfangstkvoten; pelagisk

Scott og Amundsen - Huntford, Roland; Christensen, Jan (Aschehoug, 1980)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Eventyret Antarktis - Børde, Haakon; Johansen, Karl Hans (Gyldendal, 1978)
Keywords: Antarktis; Norge; Norsk Polarinstitutt; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Norsk polarpolitikk : hovedtrekk og utviklingslinjer 1905-1974 - Skagestad, Odd Gunnar (Dreyers Forlag, 1975)
Keywords: Antarktis; Norge; historie; polarforskning; polarområdene; polarpolitikk; statsforvaltning

På hvalfangst med Salvesen - Asplin, Tore (T. Asplin, 1974)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; erindringer; fortellinger; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk

Fra tjuagutt til sydpolfarer - Gran, Tryggve (Mortensen, 1974)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; historie

Kappløpet mot Sydpolen - Jonason, Jan (Tiden, 1971)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Erobringen av Antarktis - Harstad, Herlof (Aschehoug, 1968)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; biografier; ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Hvalfangstens utvikling og dens hovedproblem i dag - Bettum, Frithjof (Norges handelshøyskole, 1960)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangst; politikk

Vestfold rederiforening gjennom 50 år : 1909-1959 - Eriksen, Erling (Foreningen, 1959)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; historie; hvalbåter; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; rederier

Femti år i konkurranse og fremgang : aktieselskapet Tønsbergs Hvalfangeri 1907-1957 - Wasberg, Gunnar Christie (Tønsbergs Hvalfangeri. Styret, 1958)
Keywords: Nordmenn; Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk

Main events in the history of antarctic exploration - Bogen, Hans (The Norwegian Whaling Gazette, 1957)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjoner; Odd I; Thorshavn ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

70 år : Lars Christensen og hans samtid - Bogen, Hans (Tanum, 1955)
Keywords: Lars Christensen; Sørishavet; biografi; historie; hvalfangere; hvalfangst

Norske rederier gjennom 50 år - Sethne, Hans (Red.); Hauge, Eiliv Odde (Sverre Kildahls Boktr., 1955)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalindustri; rederier; skipsfart

The white desert : the official account of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition - Giæver, John (Asahi Shimbun Sha, 1954)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning; forskningsstasjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; overvintring; sjøreiser

The white desert : the official account of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition - Giæver, John (Chatto & Windus, 1954)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); ekspedisjoner; forskning; forskningsstasjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; overvintring; sjøreiser

Norges skibsførere : 1935-1953 - Meling, Torjer (red.); Berg, Gabriel (red.); Bjønness, Henry (red.); Lindtner, N Fr. (red.) (Dreyer, 1954)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; biografier; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk; skipsfart; skipsførere

Harpuner og mannfolk : fra en fangstferd i Antarktis - Ree, Ørnulf (A.S Sæbbøs, 1953)
Keywords: Sørishavet; geografi; historie; hvalfangere; hvalfangst

Aksjeselskapet Kosmos gjennom 25 år : en epoke i Antarktis - Thorson, Odd (Dreyer, 1953)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangstselskaper; hvalindustri; næringslivet; skipsfart; skipsredere

Maudheim : to år i Antarktis : den norsk-britisk-svenske vitenskapelige ekspedisjon til Antarktis 1949-1952 - Giæver, John (Gyldendal, 1952)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); ekspedisjoner; forskning; forskningsstasjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; overvintring; sjøreiser

Fem hundre år og femti : fra tollsted til ladested : fra badeby til hvalfangst-sentrum : linjer i Sandefjords økonomiske historie gjennem 550 år - Bogen, Hans (Sandefjord handelsstands forening, 1951)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; økonomi

Sandefjord handelsstands forening 1901-1951. Bilag til Hans Bogens jubileumsbok "Femhundre år - og femti" - Bogen, Hans; Schelbred, Erik W; Bøe, Frithjof; Klungseth, Alf; Schelbred, Oscar C; Sandberg, Finn; Fogstad, Per; Vangstein, Einar; Hoffstad, Arne (Sandefjord handelsstands forening, 1951)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; økonomi

Loggbok blant hvalfangere : med norske hvalfangere i Antarktis - Boldt-Christmas, G E F; Johnsen, Gunnar (Handelstrykkeriets Forlag, 1951)
Keywords: Sørishavet; dagbok; erindringer; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; pelagisk

Hvalfangerselskapet Globus A/S 1925-1950 : et kapitel av den moderne hvalfangsts historie - Næss, Øyvind ([s.n.], 1951)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; skipsredere

Loggbok bland valfångare : med norrmän i Antarktis - Boldt-Christmas, G E F (Bonnier, 1950)
Keywords: Sørishavet; dagbok; erindringer; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; pelagisk

A/s Framnæs Mek. Verksted : 1898 - 1948 - Bogen, Hans (Dreyer, 1948)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; historie; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; skipsbyggerier; skipsbygging; skipsverft

Sydpolens helter - Andersson, Johan Gunnar; Werner-Johanessen, Thor; Balchen, Bernt; Bogen, Hans (Cammermeyer, 1947)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; historie; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarområdene

Slik var det: fra kryp til flyger - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1945)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; historie

Nordmenn under Sydkorset - Mathiesen, Axel F (Gyldendal, 1945)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangst

En läkare bland valfångare - Mathiesen, Axel F; Asklund, Erik (Bonnier, 1945)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangst

Antarktis 1502-1944 : oppdagelser, naturforhold og suverenitetsforhold - Aagaard, Bjarne (Dybvad, 1944)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; historie; historikk; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Roald Amundsens opdagelsesreiser - Amundsen, Roald (Gyldendal, 1942)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser

Tilsjøs under napoleonskrigene : en norsk sjømanns opplevelser 1802-1854 - Eide, Henrik O (Aschehoug, 1936)
Keywords: Sørishavet; biografi; ekspedisjoner; fangst; geografi; historie; sjøfolk; skippere

Norges skibsførere : 1933-1935 - Meling, Torjer (red.); Berg, Gabriel (red.); Gausel, Arnold Chr. (red.); Dreyer, Paul (red.) (Dreyer, 1935)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; biografier; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk; skipsfart; skipsførere

Den gamle hvalfangst : kapitler av dens historie - Aagaard, Bjarne (Gyldendal, 1933)
Keywords: Sørishavet; fangst; historie; historikk; hvalfangere; hvalfangst; næringslivet; pelagisk

Linjer i den norske hvalfangsts historie - Bogen, Hans (Aschehoug, 1933)
Keywords: Norge; Sørishavet; fangst; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk

Fører med katalog - Hougen, Bjørn ([s.n.], 1933)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; historie; hvaler; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Hvalfangsten og storhvalens utryddelse : utdrag av foredrag holdt i Det norske studentersamfund 26.9.1931 - Aagaard, Bjarne (Fram forlag, 1932)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvalfangere; hvalfangst; politikk

Fangst og forskning i Sydishavet - Aagaard, Bjarne (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Jason (skip); Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; historie; hvalfangere; hvalfangst

Efter hval i Sydhavet - Høva, Ernst (Fabritius, 1929)
Keywords: Norge; Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

The "Norvegia"-expedition and Bouvet Island - Aagaard, Bjarne (Norges Handels og Sjøfartstidende, 1928)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; historie; internasjonal; politikk; rett

Wo das Südlicht flammt : Scotts letzte Südpol-Expedition und was ich dabei erlebte - Gran, Tryggve; Mohr, Adrian (Otto Uhlmann, 1928)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

Jorden rundt efter blåhvalen - Isachsen, Gunnar (Cappelen, 1927)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

En helt : kaptein Scotts siste færd - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1924)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

Hvor sydlyset flammer : leir- og ekspeditionsliv paa Antarktis : dagboksoptegnelser fra Scotts ekspedition - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1915)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

Hvalfangsten : dens historie og mænd - Sørensen, G (red.); Hoff, I A (red.); Hoff, J O (red.); Halvorsen, L (red.); Salicath, C (red.) (Norske forlagskompani, 1912)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstselskaper; pelagisk