Det Norske Geografiske Selskap (The Geographical Journal, 1939)
Keywords: Antarktis; Det Norske Geografiske Selskap; ekspedisjoner; geografi; polarområdene

Pelagic whaling in the Antarctic : 8 : The season 1937-1938 - Bergersen, Birger; Lie, J; Ruud, Johan T (I kommisjon hos Dybwad, 1939)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Pelagic whaling in the Antarctic : 7 : The season 1936-1937 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T; Ottestad, Per (I kommisjon hos Dybwad, 1938)
Inneholder: A preliminary report on: Variations in the size distribution of Southern blue and fin whales by Per Ottestad
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Pelagic whaling in the Antarctic : 6 : The season 1935-1936 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T (I kommisjon hos Dybwad, 1937)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Mot Fremtidenn - Brøgger, Anton Wilhelm (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1936)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; ekspedisjoner; polarområdene; sydpolen

Voyages of a modern Viking - Hanssen, Helmer (George Routledge & Sons, 1936)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Maud; Roald Amundsen; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; sledehunder; sydpolen

Pelagic whaling in the Antarctic : 5 : The season 1934-1935 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T (I kommisjon hos Dybwad, 1935)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst; hvalfangstkonferanse; pelagisk; polarområdene

Carsten Borchgrevink - Hoel, Adolf (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1935)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Pelagic whaling in the Antarctic : 4 : The season 1933-1934 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T; Hansen, Hans Edvard (I kommisjon hos Dybwad, 1934)
Inneholder også: Limits of the pack-ice in the Antarctic in the area between 40° W and 110° E / by H.E. Hansen. S. 39-41, kart.
Keywords: Sørishavet; havis; hvaler; hvalfangst; pelagisk; polarområdene; sjøis

Norwegian Pelagic whaling in the Antarctic. 3 : The season 1932-1933 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T (I kommisjon hos Dybwad, 1933)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Norwegian Pelagic whaling in the Antarctic. 1 : Whaling grounds in 1929-1930 and 1930-1931 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T (I kommisjon hos Dybwad, 1932)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

De l'acquisition de souveraineté sur les territoires polaires - Smedal, Gustav; Rokseth, Pierre (Librairie Arthur Rousseau, 1932)
Keywords: Antarktis; internasjonal; jus; polarområdene; politikk

Antarctic Circumnavigation by the "Norvegia" (Geographical Review, 1931)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; polarområdene

Antarctic Research by the Norvegia Expeditions and Others - Holtedahl, Olaf (The Geographical Journal, 1931)
Keywords: Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonene; Odd I.; Sørishavet; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Antarctic regions - Smedal, Gustav; Meyer, Chr. (Acquisition of sovereignty over polar areas, 1931)
Keywords: Antarktis; internasjonal; polarområdene; politikk; rett

Geografisk kronikk - Haffner, Einar (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1930)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; historie; polarforskning; polarområdene

Erhvervelse av statshøihet over polarområder - Smedal, Gustav (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; internasjonal; jus; polarområdene; politikk

16 år med Roald Amundsen : fra pol til pol - Wisting, Oscar (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene