Recent Antarctic discoveries - Brown, R N Rudmose (Scottish Geographical Magazine, 1929)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Jason (skip); hvalfangere; oppdagelsesreiser

Die norwegische Bouvetinsel - Sachse, Walter (Dr. A. Petermann's Mitteilungen aus Justus Perthes' Geographischer Anstalt, 1929)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser

Die norwegische Peter-I.-Insel - Sachse, Walter (Dr. A. Petermann's Mitteilungen aus Justus Perthes' Geographischer Anstalt, 1929)
Keywords: Odd I; Peter I. Øy; ekspedisjonen; geografi; oppdagelsesreiser

James Cook - Haffner, Einar (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1928)
Det er i år 150 år siden James Cook døde. Der er så mange jubileer og minnefester i våre dager at man undertiden synes det kan bli litt for meget av det gode. Men de efterfølgende minneord er helliget en mann som ingen der er geografisk interessert, nogensinde bør glemme.
Keywords: James Cook; Sørishavet; geografi; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarfarere

Bouvet-øen og "Norvegia"-ekspedisjonen 1927-1928 - Mosby, Håkon (Naturen, 1928)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjonen; meteorologi; oppdagelsesreiser

Mitt liv som polarforsker - Amundsen, Roald (Gyldendal, 1927)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

My life as an explorer - Amundsen, Roald (Doubleday, Page, 1927)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

En helt : kaptein Scotts siste færd - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1924)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

Johan Koren : (4. oktober 1879 - 4. mars 1919) - Schaanning, Hans Thomas Lange (Norsk Jæger- og Fisker-Forenings Tidsskrift, 1920)
Keywords: Antarktis; Belgica ekspedisjon; Johan Koren; Nordmenn; oppdagelsesreiser; polarforskning; zoologi