Roald Amundsen conquers the South Pole - Berg, Kåre (Norwegian maritime explorers and expeditions : over the past thousand years, 1999)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

C.A. Larsen - Pioneer of the Antarctic ocean - Devig, Thor N (Norwegian maritime explorers and expeditions : over the past thousand years, 1999)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Nordmenn; Sørishavet; historie; hvalfangst; kartlegging; oppdagelsesreiser; pelagisk; polarekspedisjoner

Søylegangen i Buenos Aires - Fløgstad, Kjartan (Eld og vatn : nordmenn i Sør-Amerika, 1999)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Nordmenn; Roald Amundsen; hvalfangere; hvalfangstindustri; oppdagelsesreiser; pelagisk

Dagboken fra Belgica-ekspedisjonen 1897-99 : Roald Amundsens første ferd til Antarktis - Amundsen, Roald (Vågemot miniforl., 1998)
Keywords: Antarktis; Belgica (skip); Roald Amundsen; dagbøker; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; vitenskap

Roald Amundsen : en biografi - Bomann-Larsen, Tor (Cappelen, 1998)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Roald Amundsen; Sydpolen; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Norway and the polar regions - Hansson, Rasmus (The Royal Norwegian Ministry of Foreign Affairs, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Klarius Mikkelsen's 1935 landing in the Vestfold Hills, East Antarctica: some fiction and some facts - Norman, Frederick Ian; Gibson, John A E; Burgess, J S (Polar Record, 1998)
Exploratory activities of Norwegians, particularly those directed by Lars Christensen, off eastern Antarctica are discussed briefly in relation to contemporary Antarctic investigations and politics. The interests of Norway there and Christensen's role in establishing an understanding of the local coastline are indicated. Particular attention is paid to the landing made by Klarius Mikkelsen in the Vestfold Hills, East Antarctica, on 20 February 1935. Note is taken of the site's recent re-discovery, and the symbolic role of the landing in the national aspirations of Norway, Britain, and Australia is discussed. Mikkelsen operated under commercial and scientific interests promoted by Christensen, and his landing was, at least in published material, seen as an extension of them. However, there is a suggestion that not only had a new Norwegian land been discovered, and a landing made, but that a claim to it was at least considered. Such a claim was not appropriate given previous agreements between Norway and Britain. The site's location and environs are discussed, as are subsequent flights over it and visits made there by Australian expeditioners. The ambiguity associated with claims that Caroline Mikkelsen was the first woman to land on the Antarctic mainland is also examined. Since Mikkelsen's site was on an island within the Tryne Group, to the north of Davis station, if a mainland location is required to establish such an event, then an alternative (Scullin Monolith) is proposed; however, on this occasion four women were involved, but who was first ashore remains uncertain.
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Thorshavn ekspedisjon; første landgang; kvinner; oppdagelsesreiser

Sydpolen - Skattum, Ole Jacob (Roald Amundsen som geografisk oppdager, 1998)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

Døde menn vender tilbake: Shackletons høyst private Whitbread-seilas - Winge, Jon (Norsk sjøfartsmuseum. Årbok, 1998)
Keywords: Endurance (skip); Ernest Henry Shackleton; Sørishavet; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; skipsfart

Den tredje mann : beretningen om Hjalmar Johansen - Kvam, Ragnar (Gyldendal, 1997)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Sydpolsekspedisjonen; biografier; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarhistorie

Dagbok fra Sydpolen - Johansen, Hjalmar (Vågemot forl., 1996)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; oppdagelsesreiser; polarområdene

Cato mot Sydpolen - Hauge, Odd Harald; Bry, Knut; Ebbesen, Lars (Pax, 1995)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Sydpolen; ekspedisjoner; fotokunst; funksjonshemmede; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; reiser; reiseskildringer

Geographical discoveries in Antarctica by the whaling industry - Headland, Robert Keith (Whaling and history : perspectives on the evolution of the industry, 1993)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Lars Christensen; ekspedisjoner; geografi; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Sandefjord - et naturlig polarforskningssenter - Wexelsen, Einar (Utkikksposten (Sandefjord) : kontaktorgan for Sandefjordmuseene, 1991)
Keywords: Antarktis; Norsk Polarinstitutt; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

I hjertet av Antarktis; Norge i Antarktis - Imbert, Bertrand C; Hem, Arne (Polarforskningens pionerer, 1990)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Norge; Peter I. Øy; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørishavet; hvalfangst; oppdagelsesreiser

A hundred years of Norwegian exploration of the polar regions - Orheim, Olav (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1989)
Keywords: Antarktis; Norge; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Det siste kontinent. Roald Amundsen går ombord. Lengst mot sør - Sannes, Tor Borch (Fram, 1989)
Keywords: Antarktis; Colin Archer; Fram (skip); Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; båter; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Sydpolen 1910-1912 - Huntford, Roland; Hoff, Truls (Roald Amundsens oppdagelsesreiser i bilder, 1988)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; fotografihistorie; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Journal over den Belgiske Sydhavs-Expedition 97-99 - Koren, Johan (1988)
Keywords: Antarktis; Belgica (skip); dagbok; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner

Belgica : den første overvintringen i Antarktis 1897-1899 - [Smedvig, Nora] ([Nordsjøselskapet], 1988)
Keywords: Antarktis; Belgica (skip); Roald Amundsen; forskning; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; utstillinger

Early geological exploration of Seymour Island, Antarctica - Zinsmeister, William J (Geology and Paleontology of Seymour Island, Antarctic Peninsula, 1988)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; D/S Jason; Seymourøya; Vestantarktis; ekspedisjoner; forskning; geologi; hvalfangere; oppdagelsesreiser

Norge i polarområdene - Egeland, Knut (Leif Holtedahls forl., 1982)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Antarktis - Greve, Tim (Australia, Oceania og Antarktis, 1982)
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten; Sydpolsekspedisjonen; forskning; historie; hvalfangst; oppdagelsesreiser

First on the Antarctic Continent: being an account of the British Antarctic Expedition 1898-1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg (C. Hurst & Company; Australian National University Press, 1980)
Keywords: Antarktis; Southern Cross; ekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; overvintring

Scott og Amundsen - Huntford, Roland; Christensen, Jan (Aschehoug, 1980)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Bestemt på å lykkes: Amundsen på Sydpolen - Morris, Edmund (De Fryktløse : oppdagelsesferdene som endret vår verden, 1980)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

Eventyret Antarktis - Børde, Haakon; Johansen, Karl Hans (Gyldendal, 1978)
Keywords: Antarktis; Norge; Norsk Polarinstitutt; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Sydpolen - Mountfield, David; Sollie, Finn (De store polaroppdagelser, 1977)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Med Amundsen til Sudpolen. Dagbokblad - Bjaaland, Olav (Syn og segn, 1975)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; dagbok; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Kappløpet - Holt, Kåre (Gyldendal, 1974)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; biografier; fortellinger; oppdagelsesreiser

Kappløpet mot Sydpolen - Jonason, Jan (Tiden, 1971)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Erobringen av Antarktis - Harstad, Herlof (Aschehoug, 1968)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; biografier; ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Om redningen av Nordenskjøldekspedisjonen i 1904. Dengang bomben sprang - Sundt, Hans (Innen alt går i glemmeboken : erindringer og selvopplevelser fra Argentina, Chile og Uruguay, 1968)
Keywords: Antarctic (skip); Antarktis; Carl Anton Larsen; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; hvalfangstselskaper; oppdagelsesreiser

Norske oppdagelser og rettigheter i Antarktis. Vurdering av norske territoriale og andre rettigheter i Arktis og Antarktis (En oversikt over fiske, fangst og norske polarinteresser, 1967)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Norge; ekspedisjoner; fiske; hvalfangere; hvalfangst; interesser; internasjonal; oppdagelsesreiser; politikk

Konsul Lars Christensen 6. april 1884—10. desember 1965 - Holtedahl, Olaf (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1967)
Keywords: Antarktis; historie; hvalfangst; oppdagelsesreiser

In Amundsen's Tracks on the Axel Heiberg Glacier - Herbert, Walter William (The Geographical Journal, 1963)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Kampen om Sydpolen - Gran, Tryggve (Mortensen, 1961)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Polarfareren Hjalmar Johansen og Skien - Henriksen, Bredo (B. Henriksen, 1961)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Johansen; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; biografier; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarhistorie

Femti år for Kongen - Riiser-Larsen, Hjalmar (Gyldendal, 1957)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Larsen; biografier; ekspedisjoner; geografi; kartlegging; luftfart; oppdagelsesreiser; polarforskning; polarområdene

Sydpolen erobring - Richter, Søren (Store norske ekspedisjoner, 1954)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolekspedisjonen; Sydpolen; oppdagelsesreiser

The Conquest of the South Pole - Richter, Søren (Great Norwegian expeditions, 1954)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolekspedisjonen; Sydpolen; oppdagelsesreiser

Maudheim : to år i Antarktis : den norsk-britisk-svenske vitenskapelige ekspedisjon til Antarktis 1949-1952 - Giæver, John (Gyldendal, 1952)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); ekspedisjoner; forskning; forskningsstasjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; overvintring; sjøreiser

Polar Research - Sverdrup, Harald Ulrik (Industries of Norway : technical and commercial achievements, 1952)
Keywords: Antarktis; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Sørpolheimens geografi. Norske fangstfolk og forskere i Antarktis. Den tredje Framferda (1910-12). Mot Nordpolen via Sørpolen. Roald Amundsen planter det norske flagget på Sørpolen 14.-12.-1911 - Opsund, Enok (Nordmenn i polheimene, 1948)
Keywords: Antarktis; Norge; Roald Amundsen; Sydpol; Sydpolsekspedisjonen; forskning; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Sydpolens helter - Andersson, Johan Gunnar; Werner-Johanessen, Thor; Balchen, Bernt; Bogen, Hans (Cammermeyer, 1947)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; historie; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarområdene

Oppdagelser i Sydishavet fra middelalderen til sydpolens erobring - Aagaard, Bjarne (Dybvad, 1946)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; sydpolen

Med Lars Christensen til Antarktis - Widerøe, Viggo (Pionertid : 10 års sivilflyging i Norge, 1946)
Keywords: Antarktis; Thorshavn ekspedisjon; flyging; flyvere; kartografi; oppdagelsesreiser

Antarktis 1502-1944 : oppdagelser, naturforhold og suverenitetsforhold - Aagaard, Bjarne (Dybvad, 1944)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; historie; historikk; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Roald Amundsens opdagelsesreiser - Amundsen, Roald (Gyldendal, 1942)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser

Lengst mot sør - Arnesen, Odd (Fram : hele Norges skute, 1942)
Keywords: Antarktis; Colin Archer; Fram (skip); Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; båter; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Gjennem isbaksen : atten år med Roald Amundsen - Hanssen, Helmer (Aschehoug, 1941)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Maud; Roald Amundsen; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; sledehunder; sydpolen

Recent Reconnaissance Flights in the Antarctic - Christensen, Lars (The Geographical Journal, 1939)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Thorshavn ekspedisjon; flyfoto; geografi; hvalfangere; hvalfangst; luftfoto; oppdagelsesreiser

The Course of Antarctic Exploration between Longitudes 20° W. and 110° E. Notes on the map compiled to accompany the paper by Mr. Lars Christensen - Christensen, Lars (The Geographical Journal, 1939)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Modifications des Noms de lieu du Continent Antarctique - Hansen, Hans Edvard (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1936)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Thorshavn ekspedisjon; flyfoto; geografi; kartografi; luftfoto; oppdagelsesreiser

Voyages of a modern Viking - Hanssen, Helmer (George Routledge & Sons, 1936)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Maud; Roald Amundsen; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; sledehunder; sydpolen

Ergebnisse der Norwegischen Antarktischen Expeditionen - Wüst, Georg (Dr. A. Petermann's Mitteilungen aus Justus Perthes' Geographischer Anstalt, 1936)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjoner; forskning; oppdagelsesreiser

Carsten Borchgrevink - Hoel, Adolf (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1935)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Norwegian Discoveries in the Antarctic, 1935 - [Mikkelsen, Klarius] (Polar Record, 1935)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Opdagelsen Av Ingrid Christensen Land - Mikkelsen, Klarius (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1935)
Keywords: Antarktis; Ingrid Christensen Land; Thorshavn ekspedisjon; geografi; kartlegging; kartografi; oppdagelsesreiser

Norvegia rundt sydpollandet : Norvegia-ekspedisjonen 1930-1931 - Isachsen, Gunnar (Gyldendal, 1934)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; Sydpolen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

The Norwegian Expedition to the Antarctic (The Geographical Journal, 1933)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Larsen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; sledehunder

The Japanese South Polar Expedition of 1911-1912: A Little-Known Episode in Antarctic Exploration - Hamre, Ivar (The Geographical Journal, 1933)
Keywords: Antarktis; Choku Shirase; Den japanske antarktisekspedisjonen 1910–12; Sydpolen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Norwegian Explorations in the Antarctic, 1930-1931 - Isachsen, Gunnar (Geographical Review, 1932)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjoner; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

Relation of the Work of the Mawson and Norwegian Antarctic Expeditions, 1930-1931 - Joerg, Wolfgang Louis Gottfried (Geographical Review, 1932)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Thorshavn ekspedisjoner; geografi; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Antarktiske Forskninger i ældre tid. Sydpolen naas. Flyvningere i Antarktis - Rasmussen, Knud (Polarforskningens saga. Alle tiders store opdagelsesrejser, 1932)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser Larsen; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarflyving; polarforskning

I. Norske undersøkelser ved Sydpollandet 1929-1931. II. Norvegia-ekspedisjonen 1930-1931 : omseilingen av Sydpollandet - Isachsen, Gunnar (1931)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; Sydpolen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

Med Byrd og Balchen mot Sydpolen : nordmennene i Little America - Petersen, Carl O (Gyldendal, 1931)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolflyvningen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; fly; luftfart; oppdagelsesreiser; polarflyving

The Antarctic (The Geographical Journal, 1930)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Christen Christensen; Hjalmar Riiser; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; Peter I. Øy; kartlegging; oppdagelsesreiser

Antarctic discoveries - Brown, R N Rudmose (Scottish Geographical Magazine, 1930)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjonene; Sørishavet; kartlegging; oppdagelsesreiser

Mot ukjent land : Norvegia-ekspedisjonen 1929-1930 - Riiser-Larsen, Hjalmar (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; lutfart; oppdagelsesreiser

The "Norvegia" Antarctic Expedition of 1929-1930 - Riiser-Larsen, Hjalmar (Geographical Review, 1930)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; lutfart; oppdagelsesreiser

16 år med Roald Amundsen : fra pol til pol - Wisting, Oscar (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Recent Antarctic discoveries - Brown, R N Rudmose (Scottish Geographical Magazine, 1929)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Jason (skip); hvalfangere; oppdagelsesreiser

Die norwegische Bouvetinsel - Sachse, Walter (Dr. A. Petermann's Mitteilungen aus Justus Perthes' Geographischer Anstalt, 1929)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser

Die norwegische Peter-I.-Insel - Sachse, Walter (Dr. A. Petermann's Mitteilungen aus Justus Perthes' Geographischer Anstalt, 1929)
Keywords: Odd I; Peter I. Øy; ekspedisjonen; geografi; oppdagelsesreiser

James Cook - Haffner, Einar (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1928)
Det er i år 150 år siden James Cook døde. Der er så mange jubileer og minnefester i våre dager at man undertiden synes det kan bli litt for meget av det gode. Men de efterfølgende minneord er helliget en mann som ingen der er geografisk interessert, nogensinde bør glemme.
Keywords: James Cook; Sørishavet; geografi; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarfarere

Bouvet-øen og "Norvegia"-ekspedisjonen 1927-1928 - Mosby, Håkon (Naturen, 1928)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjonen; meteorologi; oppdagelsesreiser

Mitt liv som polarforsker - Amundsen, Roald (Gyldendal, 1927)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

My life as an explorer - Amundsen, Roald (Doubleday, Page, 1927)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

En helt : kaptein Scotts siste færd - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1924)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

Johan Koren : (4. oktober 1879 - 4. mars 1919) - Schaanning, Hans Thomas Lange (Norsk Jæger- og Fisker-Forenings Tidsskrift, 1920)
Keywords: Antarktis; Belgica ekspedisjon; Johan Koren; Nordmenn; oppdagelsesreiser; polarforskning; zoologi

Hvor sydlyset flammer : leir- og ekspeditionsliv paa Antarktis : dagboksoptegnelser fra Scotts ekspedition - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1915)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

The Norwegian South Polar Expedition - Amundsen, Roald (Scottish Geographical Magazine, 1913)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

The Norwegian South Polar Expedition - Amundsen, Roald (The Geographical Journal, 1913)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene

Amundsen's 'South Pole': A Review - Mill, Hugh Robert (The Geographical Journal, 1913)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; bokanmeldelser; oppdagelsesreiser

The Norwegian South Polar Expedition: Discussion - Shackleton, Ernest; Bruce, W S (The Geographical Journal, 1913)
Keywords: Antarktis; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Amundsen`s Attainment of the South Pole (The National geographic magazine, 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Amundsen's Expedition to the South Pole (Bulletin of the American Geographical Society, 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Dagbok: "Den tredje Framfærd. 7de juni 1910 - 6de mars 1912" - Amundsen, Roald (Nasjonalbiblioteket, 1912)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; dagbøker; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Litt om vore ski, bindinger og fotbeklaedning samt deres betydning for sydpolsfaerden - Amundsen, Roald (Foreningen Til Ski-Idrettens Fremme. Årbok, 1912)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; ski; skisport; sydpolen

Sydpolen: den norske sydpolsfærd med Fram 1910-1912 - Amundsen, Roald (Jacob Dybwads forl., 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Sydpolen: den norske sydpolsfærd med Fram 1910-1912 - Amundsen, Roald (Jacob Dybwads forl., 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

The South Pole : an account of the Norwegian Antarctic expedition in the "Fram" 1910-1912 - Amundsen, Roald (Murray, 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

The South Pole : an account of the Norwegian Antarctic expedition in the "Fram" 1910-1912 - Amundsen, Roald (Murray, 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Recent Antarctic Discoveries - Balch, Edwin Swift (Bulletin of the American Geographical Society, 1912)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Amundsen`s Antarctic Explorations - Brown, R N Rudmose (Scottish Geographical Magazine, 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

"Dagbog tilhørende Fredrik Hjalmar Johansen, ført på 3die Framexpedition, påbegyndt efter afgangen fra Norge, 15de august 1910 til 14de januar 1912" - Johansen, Hjalmar (Nasjonalbiblioteket, 1912)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Ten Years of Antarctic Exploration - Mill, Hugh Robert (The Geographical Journal, 1912)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Slædedagboken for turen til Sydpolen - Amundsen, Roald (Utgitt ved Anne Melgård. Nasjonalbiblioteket/bokselskap.no, 1911)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; dagbøker; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Nærmest Sydpolen : Aaret 1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg (Gyldendal, 1905)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Kapp Adare; Southern Cross; Sydpolen; biografier; botanikk; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; første landgang; geografi; geologi; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; zoologi

Topography of South Victoria Land (Antarctic) - Bernacchi, Louis Charles (The Geographical Journal, 1901)
Keywords: Antarktis; Southern Cross; Victoria Land; ekspedisjonen; ekspedisjoner; geologi; oppdagelsesreiser; topografi

The "Southern Cross" Expedition to the Antarctic, 1899-1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg (The Geographical Journal, 1900)
Keywords: Antarktis; Southern Cross; biologi; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; meteorologi; oppdagelsesreiser; overvintring; zoologi

Borchgrevinks Südpolar-Expedition - Mewius., F; Supan, Alexander (ed.) (Dr. A. Petermann's Mitteilungen aus Justus Perthes' Geographischer Anstalt, 1900)
Keywords: Antarktis; Carsten Egeberg Borchgrevink; Southern Cross; ekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser