C.A. Larsen - Pioneer of the Antarctic ocean - Devig, Thor N (Norwegian maritime explorers and expeditions : over the past thousand years, 1999)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Nordmenn; Sørishavet; historie; hvalfangst; kartlegging; oppdagelsesreiser; pelagisk; polarekspedisjoner

Kvitkuven: Kronprinsesse Märtha Kyst (Norsk Polarinstitutt, 1997)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging; satellite bilder

Vestfjella Aust: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1997)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging; satellite bilder

Vestfjella Vest: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1997)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging; satellite bilder

Ahlmannryggen: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1996)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging; satellite bilder

Jutulstraumen: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1996)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging; satellite bilder

Using multiple data sources to enhance photogrammetry for mapping Antarctic terrain - Fox, Adrian J (Polar Research, 1995)
Keywords: Antarktis; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto; satellittbilder

Nature environment map: Gjelsvikfjella and Western Mühlig-Hofmannfjella, Dronning Maud Land, Antarctica - Høgvard, K (Norsk Polarinstitutt, 1993)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1984/85; NARE 1989/90; geografi; kartlegging

Jutulsessen: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1992)
Keywords: Dronning Maud Land; Troll forskningsstasjon; geografi; kartlegging; satellite bilder

H.U. Sverdrupfjella: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1991)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging; satellite bilder

Jutulgryta: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1991)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging; satellite bilder

Mühlig-Hofmannfjella Nord: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1991)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging; satellite bilder

Mühlig-Hofmannfjella Sør: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1991)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging; satellite bilder

Satellittkartlegging ved Norsk Polarinstitutt - Amlien, Jostein (Kart og plan, 1989)
Keywords: Dronning Maud Land; fotogrammetri; kartlegging; kartografi; satellite bilder

Heimfrontfjella Nord: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1988)
Keywords: Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Heimfrontfjella Sør: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1988)
Keywords: Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Namnemanus Peter I Øy (Norsk Polarinstitutt, 1988)
Keywords: Peter I. Øy; geografi; kartlegging

Flichnerfjella Nord: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1984)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging; satellite bilder

Forposten: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1975)
Keywords: Den norske antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Sarkofagen: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1975)
Keywords: Den norske antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Schirmacheroasen: Fimbulheimen / Prinsesse Astrid Kyst (Norsk Polarinstitutt, 1973)
Keywords: Den norske antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Starheimtind: Fimbulheimen / Prinsesse Astrid Kyst (Norsk Polarinstitutt, 1973)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Annandagstoppane. Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1972)
Keywords: Dronning Maud Land; geografi; kartlegging

Vestfjella Aust: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1972)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk Antarktisekspedisjon 1968-69; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Vestfjella Vest: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1972)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk Antarktisekspedisjon 1968-69; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Norwegian Antarctic Expedition, 1968-69 - Winsnes, Thore S. (Antarctic Journal of the United States, 1969)
The aim of the Norwegian Antarctic Expedition was to carry out mapping, geological and glaciological investigations of the Kraul Mts. in western Queen Maud Land. The expedition received the assistance of the National Science Foundation in the provision of American equipment and arrangements for logistics. The six member expedition, equipped for 2 1/2 months of field operations was taken by LC-130 Hercules aircraft from McMurdo to the Kraul Mts. where on several sledge journeys, covering 800 km in all, the geology of the mountains was mapped, triangulations made and base measurements taken during Nov. 22, 1968 to Jan. 20, 1969. The geology of the Kraul Mts. is rather monotonous, consisting of amygdaloid basic-to-intermediate lavas in thick, nearly flat-lying beds. An ultrabasic olivine-rich intrusive is dominant in the westernmost part of the mountains. In the east, a small isolated outcrop con sisted of sedimentary rocks in a sequence of about 50 m, containing a fossil Glossopteris flora of Permian Age. All mountains were crossed by dolerite sills and dykes. During work in the mountains, animal and plant life were observed, and some samples were taken. Core drillings were taken at the ice shelf 70 km to the N, for comparison with main basic cores.
Keywords: Dronning Maud Land; Norwegian Antarctic Expedition 1968-69; geodesi; geologi; glasiologi; kartlegging; topografi

Humboldtfjella: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1968)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Wohlthatmassivet: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1968)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Filchnerfjella Nord: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1966)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Mühlig-Hofmannfjella Nord: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1966)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Glopeflya: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1964)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Hoelfjella Sør: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1964)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Sydishavet og tilgrensende områder: Blad 11 - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1964)
Keywords: Norsel (skip); Sørishavet; geografi; kartlegging

Kronprinsesse Märtha Kyst - Maudheimvidda: Dronning Maud Land (Norsk Polarinstitutt, 1963)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; geografi; kartlegging

Maudheimvidda Aust: Dronning Maud Land (Norsk Polarinstitutt, 1963)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; geografi; kartlegging

Borgmassivet: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1962)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Filchnerfjella Sør: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1962)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Giæverryggen: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1962)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Mühlig-Hofmannfjella Sör: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1962)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Ahlmannryggen: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1961)
Keywords: Den norske antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; geografi; kartlegging

H.U.Sverdrupfjella: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1961)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; geografi; kartlegging

Jutulgryta: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1961)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; geografi; kartlegging

Jutulgryta: Fimbulheimen (Norsk Polarinstitutt, 1961)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; geografi; kartlegging

Jutulstraumen: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1961)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; geografi; kartlegging

Kirwanveggen: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1961)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; geografi; kartlegging

Neumayerskarvet: Maudheimvidda (Norsk Polarinstitutt, 1961)
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Otter'n, sprækeste fly i verden: skjeggete Antarktis-flygere hjemme igjen etter vellykket kartlegging av norske ismasser - Heyerdahl, Johan Fredrik (Mannskapsavisa, 1959)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; fly; kartlegging; logistikk

Dronning Maud Land: Sør-Rondane - Luncke, Bernhard (Norsk Polarinstitutt, 1957)
Keywords: Antarktiske ekspedisjon 1946-47; Dronning Maud Land; Richard Evelyn Byrd; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Femti år for Kongen - Riiser-Larsen, Hjalmar (Gyldendal, 1957)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Larsen; biografier; ekspedisjoner; geografi; kartlegging; luftfart; oppdagelsesreiser; polarforskning; polarområdene

Sydishavet: Blad 2 - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1950)
Keywords: Bouvetøya; Dronning Maud Land; Sørishavet; geografi; kartlegging

Sydishavet og tilgrensende farvann: Blad 12 - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1949)
Keywords: Sørishavet; geografi; hvalfangst; kartlegging

Antarktis - Luncke, Bernhard (Norges Svalbard- og ishavs-undersøkelsers kartarbeider og anvendelsen av skrå-fotogrammer tatt fra fly, 1949)
Keywords: Antarktis; geografi; kartlegging

Antarktis/Antarctica: Kart nummer 7 - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1946)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; ekspedisjoner; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Sydishavet (Blad 5) - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1946)
Keywords: Sørishavet; geografi; kartlegging

Sydishavet (Blad 7) - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1946)
Keywords: Sørishavet; geografi; kartlegging

Sydishavet (Blad 8) - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1946)
Keywords: Sørishavet; geografi; kartlegging

Atlas over dele av det antarktiske kystland = Atlas of parts of the Antarctic coastal lands - Hansen, Hans Edvard; Luncke, Bernhard (Grøndahl, 1946)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Sørishavet; Thorshavn ekspedisjon; flyfoto; kartlegging; luftfoto

Sydishavet - Balleny öyene (Blad 3) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1937)
Keywords: Norvegia ekspedisjoner; Sørishavet; geografi; kartlegging

Sydishavet - Hearst Land, Charcot ö (Blad 4) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1937)
Keywords: Norvegia ekspedisjoner; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; kartlegging

Sydishavet - Kong Haakon VII Hav (Blad 1) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1937)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjonene; Sørishavet; Thorshammer ekspedisjon; geografi; kartlegging

Sydishavet - Kronprins Olav Land (Blad 2) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1937)
Keywords: Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonene; Sørishavet; Thorshavn ekspedisjon; geografi; kartlegging

Sydishavet (Blad 6) - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1937)
Keywords: Sørishavet; geografi; kartlegging

Sydishavet (Blad 7) - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1937)
Keywords: Sørishavet; geografi; kartlegging

Sydishavet (Blad 8) - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1937)
Keywords: Sørishavet; geografi; kartlegging

Antarktis og Sydishavet (Norwegian Mapping Authority / Kartverket, 1936)
Keywords: Antarktis; Jason ekspedisjonene; Norvegia ekspedisjoner; Odd I; Sørishavet; Thorshavn ekspedisjon; ekspedisjonen; geografi; kartlegging

Sydishavet (Blad 1) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1936)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjonene; Sørishavet; geografi; kartlegging

Bunnen av Weddellhavet (Hvalfangernes Assuranceforening, 1935)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjoner; Sørishavet; geografi; kartlegging

Sydishavet (Blad 2) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1935)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjoner; Sørishavet; Thorshavn ekspedisjon; geografi; kartlegging

Sydishavet - Weddel Havet - Kong Haakon VII hav (Blad 1) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1935)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjoner; Sørishavet; geografi; kartlegging

Opdagelsen Av Ingrid Christensen Land - Mikkelsen, Klarius (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1935)
Keywords: Antarktis; Ingrid Christensen Land; Thorshavn ekspedisjon; geografi; kartlegging; kartografi; oppdagelsesreiser

Sydishavet (Blad 2) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1933)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjoner; Sørishavet; geografi; kartlegging

Sydishavet (Blad 3) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1933)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; ekspedisjoner; geografi; kartlegging

Sydishavet - Weddel Havet - Kong Haakon VII hav (Blad 1) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1933)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjoner; Sørishavet; geografi; kartlegging

Norvegia-ekspedisjonen 1930-1931 (Norges geografi oppmåling, 1931)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Norvegia ekspedisjoner; Sørishavet; geografi; kartlegging

Sydishavet - Kong Haakon VII hav (Norges geografi oppmåling, 1931)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; ekspedisjoner; geografi; kartlegging

The Antarctic (The Geographical Journal, 1930)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Christen Christensen; Hjalmar Riiser; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; Peter I. Øy; kartlegging; oppdagelsesreiser

Våre polarflyverferder i nord og syd - Arnesen, Odd (Til veirs på norske vinger : av flyvningens historie i Norge, 1930)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Finn Lützow; Hjalmar Riiser Larsen; Holm; Nordmenn; Norge; Norvegia ekspedisjonen; biografier; historie; kartlegging; luftfart

Antarctic discoveries - Brown, R N Rudmose (Scottish Geographical Magazine, 1930)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjonene; Sørishavet; kartlegging; oppdagelsesreiser

Den Tredje »Norvegia«-Ekspedisjon 1929—1930 - Riiser-Larsen, Hjalmar (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1930)
Keywords: Bouvetøya; Hjalmar Riiser; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; geografi; kartlegging

[Kart over Antarktika og Sydishavet]. Skisser med "Odd" og "Norvegia" sine ruter i Antarktis 1927-1929 - [Aagaard, Bjarne] (1929)
Keywords: Antarktis; Norvegia ekspedisjoner; Odd I; Sørishavet; ekspedisjonen; geografi; kartlegging

Peter I Øy - Larsen, Nils (1929)
Keywords: Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonen; Peter I. Øy; geografi; kartlegging

Fra det norske forskningsarbeide i de vest-antarktiske strøk syd-sommeren 1927—28 - Holtedahl, Olaf (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1928)
Keywords: Lars Christensen; Odd I; Peter I. Øy; ekspedisjonen; geografi; kartlegging