“Convergence or National Styles? The Japanese Challenge to the British-Norwegian Hegemony in the Twentieth-Century Whaling Industry” - Basberg, Bjørn L (Global Markets: The Internationalization of the Sea Transport Industries since 1850, 1998)
Keywords: Antarktis; Svend Foyn; fiskeindustri; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalfangstnæring; hvalindustri; pelagisk; økonomi

Productivity in the 20th century Antarctic pelagic shore station whaling: growth and stagnation in two technological regimes. - Basberg, Bjørn L (The Great Circle, 1997)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalfangststasjoner; hvalindustri; pelagisk

Hval og hvalfangst : temahefte - [Lunde, Stig-Tore] (Sandefjordmuseene, 1997)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Sandefjords historie - Olstad, Finn (Sandefjord kommune, 1997)
Keywords: Nordmenn; Norge; Sørishavet; Vestfold; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri

Kapittel 3 - Arbeidsløsheten. Kapittel 6 - Den lokale organisasjonen i 30-åra - Magdahl, Jørn (Framnæsarbeidernes historie, 1993)
Keywords: Sørishavet; Vestfold; arbeiderbevegelse; byhistorie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; næringsliv

Vel blåst! : kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum 75 år : 1917-1992 - Wexelsen, Einar (Kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum, 1993)
Keywords: Christen Christensen; Norge; Sørishavet; historie; hvalfangst; hvalindustri; museer

Hvalfangsten : eventyret tar slutt - Bakka, Dag (Krohn Johansen, 1992)
Keywords: Norge; Sørishavet; båter; ekspedisjoner; historie; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk; skip

Whaling or Shipping? Conflicts over the Use of the Norwegian Whaling Fleet during World War II - Basberg, Bjørn Lorens (International Journal of Maritime History, 1991)
When the United Kingdom entered World War n in September 1939 the Norwegian merchant marine was immediately affected, as its ships became the targets of German submarines. Between September 1939 and April 1940 (when Norway was occupied by the Nazis), more than fifty Norwegian ships were lost, mainly in the North Sea and the north Atlantic. In November 1939 an agreement was reached between the British government and the Norwegian Shipowners Association to place almost half the Norwegian merchant fleet at Britain's disposal under the so-called "charter parties scheme." The king and the Norwegian government fled to London and established a government-inexile during the German occupation, but before their departure it was decided to establish an agency in the British capital to operate and manage Norwegian shipping. It was named the Norwegian Shipping and Trade Mission (Nortraship) and became the world's largest shipowner, controlling more than one thousand ships at the outset of the war.'
Keywords: Norge; Sørishavet; andre verdenskrig; hvalbåter; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk hvalfangst

La oss arbeide! : A/S Laboremus gjennom 80 år 1910-1990 - Kolltveit, Bård ([A/S Laboremus], 1990)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalindustri; rederier; sjøfartshistorie

Ingeniør Sæbjørnsens bukspretter - Ringstad, Jan Erik (Utkikksposten (Sandefjord) : kontaktorgan for Sandefjordmuseene, 1990)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; patenter; pelagisk; utstyr

En hvalfangstsesong med mange forlis. Den første "Kosmos" - Møller, Vilhelm (Kjære gamle Sandefjord, 1989)
Keywords: Sørishavet; Vestfold; erindringer; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri

Storrederiet Nortraship : handelsflåten i krig - Mossige, Erling (Grøndahl, 1989)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; rederier; skipsfart

Oppfinere og teknologisk utvikling i norsk hvalfangsthistorie - Basberg, Bjørn L (Sandefjordmuseene. Årbok, 1986)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Norge; harpuner; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; patenter; pelagisk

Hvalfangernes gravsteder i Antarktis - Headland, Robert K (Sandefjordmuseene. Årbok, 1986)
Keywords: Antarktis; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangststasjoner; hvalindustri

Noen norske stedsnavn på Syd Georgia - Thoresen, Per (Sandefjordmuseene. Årbok, 1986)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangststasjoner; hvalindustri

Moderne hvalfangst. Fra provinsnæring til internasjonal storindustri - Wexelsen, Einar; Møller, Vilhelm (Sandar : grend og gård 1850-1970, med tidsbilder fra næringsliv og kulturhistorie, 1985)
Keywords: Sørishavet; Vestfold; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; kulturhistorie; pelagisk

Hvorfor gikk det så greitt? Om nedleggelsen av hvalfangstnæringen i Vestfold - Vik, Kjell (Vestfoldminne, 1984)
Keywords: Sørishavet; Vestfold; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; næring; pelagisk; sjøfolk; økonomi

Hvalfangstviser i Vestfold - Gjerde, Øystein; Devig, Thor N; Glette, Kåre (Eik lærerhøgskole, 1983)
Keywords: Sørishavet; Vestfold; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalfangstviser; hvalindustri; pelagisk

Sandefjords historie - sett gjennem Sandefjords blads spalter - Hoffstad, Arne; Berg, Knut (Sandefjords blad og trykkeri, 1983)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; byhistorie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri

Hvalbåten gjennom 100 år - Devig, Thor N (Vestfoldminne, 1982)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; båter; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; lokalhistorie

Eventyret Anders Jahre - Jacobsen, Alf R (Oktober, 1982)
Keywords: Sørishavet; biografier; historie; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; rederier; skipsfart

Hvalfangst 1868-1914. Hvalfangst blir en ny vekstnæring - Hodne, Fritz (Norges økonomiske historie 1815-1970, 1981)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; økonomi

Hvalmål. Om lengden på blåhvalhunner fanget av norske selskaper i Antarktis - Bragstad, Torunnn (Sandefjordmuseene. Årbok, 1976)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstselskaper; hvalindustri

Sandefjord - byen vår : trekk fra Sandefjordsdistriktets historie under hvalfangsteventyret 1905-1968 - Hoffstad, Arne ([S.n.], 1976)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; byhistorie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskapet; hvalindustri

Bergens deltakelse i den moderne hvalfangst - Tønnessen, Johan Nicolay (Sjøfartshistorisk årbok : Norwegian yearbook of maritime history, 1973)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; skipsfart

"Cutty Shark" i hvalfangsten tjeneste - Berg, Knut (Årbok. Sandefjord bymuseum, 1969)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalbåter; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; skip

"Forlandet" ex "Femern" ex "Foca" - Knap, Johan (Årbok. Sandefjord bymuseum, 1969)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalbåter; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; skip

Hvalfangst - Wasberg, Gunnar Christie (red.) (Sandar bygdebok, 1968)
Keywords: Sørishavet; Vestfold; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

"Pelagos" ex "Athenic" - Berg, Knut (Vestfold-minne, 1964)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalbåter; hvalfangerflåte; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk

Noen problemer i den moderne hvalfangsts historie - Tønnessen, Johan Nicolay (Vestfold-minne, 1964)
Keywords: Carl Anton Larsen; Henrik Johan Bull; Svend Foyn; Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; næring; pelagisk; polareksspedisjoner; økonomi

Hvalfangst - Weyergang-Nielsen, Arthur (Larviks historie, 1963)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; Vestfold; historie; hvalfangere; hvalindustri; pelagisk

Sandar sparebank gjennom 100 år : utgitt ved hundre års jubileet - Laug, Kristian ([s.n.], 1960)
Keywords: Antarktis; Norge; Sørishavet; Vestfold; hvalfangstindustri; hvalindustri; økonomi

Vestfold rederiforening gjennom 50 år : 1909-1959 - Eriksen, Erling (Foreningen, 1959)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; historie; hvalbåter; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; rederier

Femti år i konkurranse og fremgang : aktieselskapet Tønsbergs Hvalfangeri 1907-1957 - Wasberg, Gunnar Christie (Tønsbergs Hvalfangeri. Styret, 1958)
Keywords: Nordmenn; Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk

Banken og byen : Sandefjords sparebank 1857-1957 - Groth, Erling (Sandefjords sparebank, 1957)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; byhistorie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskapet; hvalindustri; økonomi

Hvalfangerne og hvalfangsten - Hjertholm, Sverre (Arbeiderbevegelsen i Vestfold : trekk fra den politiske og faglige arbeiderbevegelse 1906-1956, 1956)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; arbeiderbevegelse; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri

Norske rederier gjennom 50 år - Sethne, Hans (Red.); Hauge, Eiliv Odde (Sverre Kildahls Boktr., 1955)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalindustri; rederier; skipsfart

Nitti års norsk hvalfangst - Bogen, Hans (Norge på havet, 1954)
Keywords: Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; skipsfart

Sandefjord og Sandar de siste 30 år - Lind, Ole (Sandefjord kommunale handelsgymnasium og handelsskole : 1904-1954, 1954)
Keywords: Sørishavet; Vestfold; byhistorie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri

Aktieselskabet "Ørnen" 10/1 1903 - 10/1 1953 : 50 års hvalfangst - Bogen, Hans (A/S "Ørnen", 1953)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri

Privatbanken i Sandefjord A/S : 10-12-1928 - 10-12-1953 : spredte trekk til privatbankvesenets historie i Sandefjord - Bogen, Hans (Utgitt av Privatbanken i Sandefjord A/S, 1953)
Keywords: Forretningsbanker; Historie; Norge; Sørishavet; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri

Hvalfangerselskapet "Pelagos" A/S 1928 - 30.juni - 1953 : et tilbakeblikk - Bruun, Svend Foyn (Tønsbergs Aktietrykkeri, 1953)
Keywords: Sørishavet; festskrifter; hvalbåter; hvalfangstindustri; hvalfangstselskap; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk; skip

Aksjeselskapet Kosmos gjennom 25 år : en epoke i Antarktis - Thorson, Odd (Dreyer, 1953)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangstselskaper; hvalindustri; næringslivet; skipsfart; skipsredere

Fem hundre år og femti : fra tollsted til ladested : fra badeby til hvalfangst-sentrum : linjer i Sandefjords økonomiske historie gjennem 550 år - Bogen, Hans (Sandefjord handelsstands forening, 1951)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; økonomi

Sandefjord handelsstands forening 1901-1951. Bilag til Hans Bogens jubileumsbok "Femhundre år - og femti" - Bogen, Hans; Schelbred, Erik W; Bøe, Frithjof; Klungseth, Alf; Schelbred, Oscar C; Sandberg, Finn; Fogstad, Per; Vangstein, Einar; Hoffstad, Arne (Sandefjord handelsstands forening, 1951)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; økonomi

Hvalfangerselskapet Globus A/S 1925-1950 : et kapitel av den moderne hvalfangsts historie - Næss, Øyvind ([s.n.], 1951)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; skipsredere

Hvalfangerne kommer. Sammenslutningen med radiotelegrafistene. En stormakt på havet - Zachariassen, Aksel (Fra trellekår til frie menn : Norsk sjømannsforbund gjennom 40 år, 1950)
Keywords: Norge; Sørishavet; fagforeninger; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; sjømenn

Del IV: Hvalfangst - fangstnæring - Knudtzon, Hans Thomas (Norsk fiskeri- og fangsthåndbok : saltvannsfiskeriene : ferskvannsfiskeriene : ishavsfangsten : hvalfangsten, 1949)
Keywords: Sørishavet; fiskerier; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalfangstkvoter; hvalfangstregulering; hvalfangstselskaper; hvalindustri; internasjonal; næring; pelagisk; samarbeid; økonomi

A/s Framnæs Mek. Verksted : 1898 - 1948 - Bogen, Hans (Dreyer, 1948)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; historie; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; skipsbyggerier; skipsbygging; skipsverft

Studies on female fin and blue whales : report on investigations carried out in the Antarctis during the seaeon 1939-1940 - Brinkmann, August (I kommisjon hos Dybwad, 1948)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangstindustri; hvalindustri; marin biologi; pelagisk

Norwegian patents relating to whaling and the whaling industry : a statistical and historical analysis - Johnsen, Arne Odd (A. W. Brøggers Boktrykkeri A/S, 1947)
Keywords: Nordmenn; Norge; Sørishavet; harpuner; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; patenter; pelagisk; økonomi

A bibliography of whales and whaling : selected papers from the Norwegian research work 1860-1945 - Pedersen, Torbjørn (I kommisjon hos Dybwad, 1946)
Keywords: Sørishavet; bibliografi; hvaler; hvalfangstindustri; hvalindustri; litteratur; pelagisk

Hvalen som råvarekilde - Thon, Eivind (Råvarene i verdenshandelen : kapitler av deres historie, og kampene om dem, 1946)
Keywords: Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalindustri; hvalolje; økonomi

Antarctic journey (1934-1935) - Næss, Erling Dekke ([E.D. Naess], 1936)
Keywords: S.S.Vikingen; Sørishavet; dagbøker; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; reisebeskrivelser; reiser; reiseskildringer

Hvalbåtliv - Larsen, Fridtjov Barth (Tiden, 1935)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; norsk; pelagisk

Hval og hvalfangst : utarbeidet efter Hvalrådets skrifter nr. 7 (I kommisjon hos Jacob Dybwad, 1933)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Fører med katalog - Hougen, Bjørn ([s.n.], 1933)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; historie; hvaler; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Hvalindustrien : en teknisk-kjemisk undersøkelse : 1 : Råmaterialet - Heyerdahl, Eilif Fredrik (A.W. Brøgger, 1932)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; næringsliv

Skibstyper - Bergh-Smith, Sverre; Jensen, J M (Sjømannsboken : sjøfart, hvalfangst, marine : orientering i sjømannsskap, veiledning til selvstudium, 1930)
Keywords: Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk; skipsfart; teknologi

Om hval og hvalfangst - Risting, Sigurd (Sjømannsboken : sjøfart, hvalfangst, marine : orientering i sjømannsskap, veiledning til selvstudium, 1930)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Foran sesongen 1930-1931 : oversikt over norske og utenlandske hvalfangerselskaper, siste fangstsesongs regnskaper - Sveinung, E (E. Sveinung A.S., 1930)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; økonomi

Norske hvalfangstselskaper 1928-1929 - Diesen, Emil (Økonomisk revue, 1929)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; økonomi

Modern Norwegian Whaling in the Antarctic - Isachsen, Gunnar (Geographical Review, 1929)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Hval og hvalfangst - Risting, Sigurd (Den Norske sjøfarts historie : fra de ældste tider til vore dage, 1929)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; skipsfart

Foran sesongen 1929-1930 : oversikt over norske og utenlandske hvalfangerselskaper, siste fangstsesongs regnskaper - Sveinung, E (E. Sveinung A.S., 1929)
Keywords: Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; økonomi

Hvalfangsten på det frie hav : et fredningsspørsmål historisk og folkerettslig belyst - Ræstad, Arnold (Aschehoug, 1928)
Keywords: Norge; Sørishavet; havrett; hvalfangst; hvalfredningsspørsmål; hvalindustri; internasjonal; pelagisk

Jorden rundt efter blåhvalen - Isachsen, Gunnar (Cappelen, 1927)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Sydover. Sydfeltene - Risting, Sigurd (Av hvalfangstens historie, 1922)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Sørishavet; fangst; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri

Aktieselskapet "Ørnen" (Vestfold fylke : Sandefjord ved 75 aars jubilæet 1920, 1920)
Keywords: Christen Christensen; Sørishavet; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; hvalkokeri; næringsliv

Norske skibs- og fangstselskaper 1918. Hvalfangstselskaperne. Supplem. til skibsselskaperne. Dødvegtliste - Diesen, Emil (A/S Økonomisk literatur, 1919)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; næringsliv; pelagisk; økonomi

Norske skibs- og fangstselskaper 1917. Hvalfangstselskaperne. Supplem. til skibsselskaperne. Alfabetisk skibsliste. Dødvegt liste - Diesen, Emil (E. Diesen, 1917)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; næringsliv; pelagisk; økonomi

Norske skibs- og fangstselskaper. Fangstselskaper, rederifortegnelse og supplementer - Diesen, Emil (Brun, 1916)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; næringsliv; pelagisk; økonomi

Om hval og hvalfangst - [Risting, Sigurd] (Joh.s Dahls forl., 1915)
Keywords: Sørishavet; hvalfangstfelter; hvalfangstindustri; hvalindustri; hvalolje; pelagisk

Sandefjord : byens udvikling og nuværende standpunkt - Hoffstad, Olaf Alfred (Hanches bogtrykkeri og forlag, 1914)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; byhistorie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri