Pelagic whaling in the Antarctic : 8 : The season 1937-1938 - Bergersen, Birger; Lie, J; Ruud, Johan T (I kommisjon hos Dybwad, 1939)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Recent Reconnaissance Flights in the Antarctic - Christensen, Lars (The Geographical Journal, 1939)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Thorshavn ekspedisjon; flyfoto; geografi; hvalfangere; hvalfangst; luftfoto; oppdagelsesreiser

The Course of Antarctic Exploration between Longitudes 20° W. and 110° E. Notes on the map compiled to accompany the paper by Mr. Lars Christensen - Christensen, Lars (The Geographical Journal, 1939)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Fischerei und Fang - Johnsen, Oscar Albert (Norwegische Wirtschaftsgeschichte, 1939)
Keywords: Sørishavet; hvalfangst; pelagisk; økonomi

Min siste ekspedisjon til Antarktis 1936-1937: med en oversikt over forskningsarbeidene på ferdene 1927-1937 - Christensen, Lars (Tanum, 1938)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjoner; Odd I; Sydpolen; Thorshavn ekspedisjoner; geografi; hvalfangere; hvalfangst

Pelagic whaling in the Antarctic : 7 : The season 1936-1937 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T; Ottestad, Per (I kommisjon hos Dybwad, 1938)
Inneholder: A preliminary report on: Variations in the size distribution of Southern blue and fin whales by Per Ottestad
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Med kanon og kamera efter storhvalen - Slaattelid, Aasmund (Aschehoug, 1938)
Keywords: Sørishavet; fangst; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Biochemical studies of whaling problems : 1 - Valsø, Jakob; Pedersen, Torbjørn (I kommisjon hos Dybwad, 1938)
Inneholder: Jakob Valsø: The Hypophysis of the Blue Whale. (Balaenoptera musculus L.). Macroscopical and Microscopical Anatomy and Hormone Content. Torbjørn Pedersen: On the Course of Hydrogenation in the Industrial Hardening of Whale Oil with Nickel Formate Catalyst.
Keywords: Sørishavet; biokjemi; biologi; farmakologi; hvaler; hvalfangst; hvalolje; pelagisk

The Story of Whaling - Hjort, Johan (The Scientific Monthly, 1937)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangst

Pelagic whaling in the Antarctic : 6 : The season 1935-1936 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T (I kommisjon hos Dybwad, 1937)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Omkring hvalfangsten - Bogen, Hans (Samtiden: tidsskrift for politikk, litteratur og samfunnsspørsmål, 1936)
Keywords: Sørishavet; hvalfangst; hvalfangstnæring; hvalolje; pelagisk; økonomi

Antarctic journey (1934-1935) - Næss, Erling Dekke ([E.D. Naess], 1936)
Keywords: S.S.Vikingen; Sørishavet; dagbøker; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; reisebeskrivelser; reiser; reiseskildringer

Blåhval - Ruud, Johan T (Kvalitet, 1936)
Keywords: Sørishavet; hval; hvalfangst

Hvalfangsten i Syd-Ishavet : med kart og billeder - Guren, Reidar (Cappelen, 1935)
Keywords: Sørishavet; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk

Meteorological observations made on 9 Norwegian whaling floating factories during The International Polar Year 1932-1933 - Harang, Leiv; Hesselberg, Th. (Det norske meteorologiske institutt, 1935)
Keywords: Det internasjonale polaråret; Sørishavet; hvalfangst; meteorologi

Human Activities and the Study of Life in the Sea: An Essay on Methods of Research and Experiment - Hjort, Johan (Geographical Review, 1935)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangst

Pelagic whaling in the Antarctic : 5 : The season 1934-1935 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T (I kommisjon hos Dybwad, 1935)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst; hvalfangstkonferanse; pelagisk; polarområdene

Hvalbåtliv - Larsen, Fridtjov Barth (Tiden, 1935)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; norsk; pelagisk

Norges skibsførere : 1933-1935 - Meling, Torjer (red.); Berg, Gabriel (red.); Gausel, Arnold Chr. (red.); Dreyer, Paul (red.) (Dreyer, 1935)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; biografier; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk; skipsfart; skipsførere

Pelagic whaling in the Antarctic : 4 : The season 1933-1934 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T; Hansen, Hans Edvard (I kommisjon hos Dybwad, 1934)
Inneholder også: Limits of the pack-ice in the Antarctic in the area between 40° W and 110° E / by H.E. Hansen. S. 39-41, kart.
Keywords: Sørishavet; havis; hvaler; hvalfangst; pelagisk; polarområdene; sjøis

Norvegia rundt sydpollandet : Norvegia-ekspedisjonen 1930-1931 - Isachsen, Gunnar (Gyldendal, 1934)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; Sydpolen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

Den gamle hvalfangst : kapitler av dens historie - Aagaard, Bjarne (Gyldendal, 1933)
Keywords: Sørishavet; fangst; historie; historikk; hvalfangere; hvalfangst; næringslivet; pelagisk

Linjer i den norske hvalfangsts historie - Bogen, Hans (Aschehoug, 1933)
Keywords: Norge; Sørishavet; fangst; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk

Norwegian Pelagic whaling in the Antarctic. 3 : The season 1932-1933 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T (I kommisjon hos Dybwad, 1933)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Hvalfangsten og storhvalens utryddelse : utdrag av foredrag holdt i Det norske studentersamfund 26.9.1931 - Aagaard, Bjarne (Fram forlag, 1932)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvalfangere; hvalfangst; politikk

Hvalindustrien : en teknisk-kjemisk undersøkelse : 1 : Råmaterialet - Heyerdahl, Eilif Fredrik (A.W. Brøgger, 1932)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; næringsliv

A Brief History of Whaling - Hjort, Johan (Polar Record, 1932)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangst

Norwegian Pelagic whaling in the Antarctic. 1 : Whaling grounds in 1929-1930 and 1930-1931 - Hjort, Johan; Lie, J; Ruud, Johan T (I kommisjon hos Dybwad, 1932)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Norwegian Explorations in the Antarctic, 1930-1931 - Isachsen, Gunnar (Geographical Review, 1932)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjoner; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

Relation of the Work of the Mawson and Norwegian Antarctic Expeditions, 1930-1931 - Joerg, Wolfgang Louis Gottfried (Geographical Review, 1932)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Thorshavn ekspedisjoner; geografi; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

On the biology of southern Euphausiidae - Ruud, Johan Tidemand (Dybwad, 1932)
Keywords: S.S.Vikingen 1929-30; Sørishavet; Weddellhavet; ekspedisjoner; hvalfangst; krill; marin biologi; oseanografi; plankton; zooplankton

Med kokeri og hvalbåt - Steinert, Ragnar (Nasjonalforlaget, 1932)
Keywords: Sørishavet; fangst; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Antarctic Research by the "Norvegia" Expeditions and Others: Discussion - Goodenough, William; Christensen, Lars; Kemp, Stanley; Wordie, James Mann; Mill, Hugh Robert (The Geographical Journal, 1931)
Keywords: Antarktis; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forsking; hvalfangst

Antarctic Research by the Norvegia Expeditions and Others - Holtedahl, Olaf (The Geographical Journal, 1931)
Keywords: Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonene; Odd I.; Sørishavet; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

I. Norske undersøkelser ved Sydpollandet 1929-1931. II. Norvegia-ekspedisjonen 1930-1931 : omseilingen av Sydpollandet - Isachsen, Gunnar (1931)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; Sydpolen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

Forgiftningsfaktorer ved katalytisk hydrering av tran - Lund, Jakob (I kommisjon hos Dybwad, 1931)
Keywords: Sørishavet; biokjemi; hvaler; hvalfangst; hvalolje; pelagisk

Bibliografi : antarktisk- og hvalfangstlitteratur - Aagaard, Bjarne (Centraltrykkeriet, 1930)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; bibliografi; hvalfangere; hvalfangst

Fangst og forskning i Sydishavet - Aagaard, Bjarne (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Jason (skip); Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; historie; hvalfangere; hvalfangst

Mot ukjent land : Norvegia-ekspedisjonen 1929-1930 - Riiser-Larsen, Hjalmar (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; lutfart; oppdagelsesreiser

The "Norvegia" Antarctic Expedition of 1929-1930 - Riiser-Larsen, Hjalmar (Geographical Review, 1930)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; lutfart; oppdagelsesreiser

Nitrates and Phosphates in the Southern Seas - Ruud, Johan T (ICES Journal of Marine Science, 1930)
Keywords: S.S.Vikingen 1929-30; Sørishavet; Weddellhavet; ekspedisjoner; hval; hvalfangst; krill; marin biologi; oseanografi; plankton; zooplankton