Ekspedisjonsfotografi i polare områder - Barr, Susan (Bildet lever! : bidrag til norsk fotohistorie. 7, 1999)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; fotografi; historie; polarekspedisjoner; polarområdene

Roald Amundsen conquers the South Pole - Berg, Kåre (Norwegian maritime explorers and expeditions : over the past thousand years, 1999)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

Sydpolen - Skattum, Ole Jacob (Roald Amundsen som geografisk oppdager, 1998)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

Den tredje mann : beretningen om Hjalmar Johansen - Kvam, Ragnar (Gyldendal, 1997)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Sydpolsekspedisjonen; biografier; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarhistorie

Dagbok fra Sydpolen - Johansen, Hjalmar (Vågemot forl., 1996)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; oppdagelsesreiser; polarområdene

I hjertet av Antarktis; Norge i Antarktis - Imbert, Bertrand C; Hem, Arne (Polarforskningens pionerer, 1990)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Norge; Peter I. Øy; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørishavet; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Det siste kontinent. Roald Amundsen går ombord. Lengst mot sør - Sannes, Tor Borch (Fram, 1989)
Keywords: Antarktis; Colin Archer; Fram (skip); Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; båter; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Sydpolen 1910-1912 - Huntford, Roland; Hoff, Truls (Roald Amundsens oppdagelsesreiser i bilder, 1988)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; fotografihistorie; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Aleksandr Stepanovich Kuchin: the Russian who went south with Amundsen - Barr, William (Polar Record, 1985)
Aleksandr Stepanovich Kuchin (1888–1912) was already an experienced mariner and oceanographer when Amundsen invited him to join the Fram expedition of 1910–12. Expecting a voyage through the Barents Sea, Kuchin found himself on an expedition to the Antarctic. While Amundsen's sledging parties sought the South Pole, Kuchin remained with the ship, completing an excellent oceanographic survey of the southern Atlantic Ocean. Returning to Russia in 1912 he was recruited, by the geologist and explorer V. A. Rusinov to join a scientific expedition to Svalbard. As deputy leader of the party and captain of Gerkules, the expedition ship, Kuchin played an important role in the Svalbard survey. Then once again found himself heading in an unexpected direction: on completing the Svalbard work, Rusanov decided to attempt the Northern Sea Route to the Bering Strait. Gerkules disappeared and was never seen again; her loss, presumably in the Kara Sea, brought to an untimely end the career of a promising young polar explorer.
Keywords: Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørishavet; biografier; oseanografi; polarområdene

Antarktis - Greve, Tim (Australia, Oceania og Antarktis, 1982)
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten; Sydpolsekspedisjonen; forskning; historie; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Scott og Amundsen - Huntford, Roland; Christensen, Jan (Aschehoug, 1980)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Bestemt på å lykkes: Amundsen på Sydpolen - Morris, Edmund (De Fryktløse : oppdagelsesferdene som endret vår verden, 1980)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

Eventyret Antarktis - Børde, Haakon; Johansen, Karl Hans (Gyldendal, 1978)
Keywords: Antarktis; Norge; Norsk Polarinstitutt; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Sydpolen - Mountfield, David; Sollie, Finn (De store polaroppdagelser, 1977)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Kappløpet - Holt, Kåre (Gyldendal, 1974)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; biografier; fortellinger; oppdagelsesreiser

Kappløpet mot Sydpolen - Jonason, Jan (Tiden, 1971)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Om redningen av Nordenskjøldekspedisjonen i 1904. Dengang bomben sprang - Sundt, Hans (Innen alt går i glemmeboken : erindringer og selvopplevelser fra Argentina, Chile og Uruguay, 1968)
Keywords: Antarctic (skip); Antarktis; Carl Anton Larsen; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; hvalfangstselskaper; oppdagelsesreiser

Kampen om Sydpolen - Gran, Tryggve (Mortensen, 1961)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Polarfareren Hjalmar Johansen og Skien - Henriksen, Bredo (B. Henriksen, 1961)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Johansen; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; biografier; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarhistorie

Nitti års norsk hvalfangst - Bogen, Hans (Norge på havet, 1954)
Keywords: Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; skipsfart

Boken om Balchen - Knight, Clayton; Durham, Robert C; Halle, R (Steensballe, 1950)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolflyvningen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; fly; luftfart; polarekspedisjoner; polarflyving

Norske fangfstfolk og forskere i Antarktis. Den Tredje Framferda (1910-12). Mot Nordpolen via Sørpolen. Roald Amundsen planter den norske flagget på Sørpolen 14.-12.-1911 - Opsund, Enok (Nordmenn i polheimene, 1948)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; fangst; forskning; polarområdene

Sørpolheimens geografi. Norske fangstfolk og forskere i Antarktis. Den tredje Framferda (1910-12). Mot Nordpolen via Sørpolen. Roald Amundsen planter det norske flagget på Sørpolen 14.-12.-1911 - Opsund, Enok (Nordmenn i polheimene, 1948)
Keywords: Antarktis; Norge; Roald Amundsen; Sydpol; Sydpolsekspedisjonen; forskning; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Olav Bjåland : idrottsmann og polfarar - Austbø, Johan (Fonna, 1945)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Sydpolsekspedisjonen; biografier; polarekspedisjoner; polfarere

Roald Amundsen - Wilse, Anders Beer (Norsk landskap og norske menn, 1943)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; biografier

Roald Amundsens opdagelsesreiser - Amundsen, Roald (Gyldendal, 1942)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser

Lengst mot sør - Arnesen, Odd (Fram : hele Norges skute, 1942)
Keywords: Antarktis; Colin Archer; Fram (skip); Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; båter; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Antarktiske Forskninger i ældre tid. Sydpolen naas. Flyvningere i Antarktis - Rasmussen, Knud (Polarforskningens saga. Alle tiders store opdagelsesrejser, 1932)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser Larsen; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarflyving; polarforskning

Med Byrd og Balchen mot Sydpolen : nordmennene i Little America - Petersen, Carl O (Gyldendal, 1931)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolflyvningen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; fly; luftfart; oppdagelsesreiser; polarflyving

16 år med Roald Amundsen : fra pol til pol - Wisting, Oscar (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

En helt : kaptein Scotts siste færd - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1924)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

Luftdruck zu Framheim und seine tägliche Periode - Mohn, Henrik (Dybwad, 1916)
Keywords: Antarktis; Sydpolsekspedisjonen; meteorologi

Hvor sydlyset flammer : leir- og ekspeditionsliv paa Antarktis : dagboksoptegnelser fra Scotts ekspedition - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1915)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

Meteorology - Mohn, Henrik (Dybwad, 1915)
Keywords: Antarktis; Sydpolsekspedisjonen; meteorologi

Report on rock-specimens, collected on Roald Amundsen's South Pole Expedition - Schetelig, Jakob (Videnskabs-Selskabets Skrifter : 1, Mathematisk-naturvidenskabelig klasse, 1915)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; petrologi

The Norwegian South Polar Expedition - Amundsen, Roald (Scottish Geographical Magazine, 1913)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

The Norwegian South Polar Expedition - Amundsen, Roald (The Geographical Journal, 1913)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene

Amundsen's 'South Pole': A Review - Mill, Hugh Robert (The Geographical Journal, 1913)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; bokanmeldelser; oppdagelsesreiser

The Norwegian South Polar Expedition: Discussion - Shackleton, Ernest; Bruce, W S (The Geographical Journal, 1913)
Keywords: Antarktis; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Recent Antarctic Discoveries - Balch, Edwin Swift (Bulletin of the American Geographical Society, 1912)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

"Dagbog tilhørende Fredrik Hjalmar Johansen, ført på 3die Framexpedition, påbegyndt efter afgangen fra Norge, 15de august 1910 til 14de januar 1912" - Johansen, Hjalmar (Nasjonalbiblioteket, 1912)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Ten Years of Antarctic Exploration - Mill, Hugh Robert (The Geographical Journal, 1912)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser