Arctic and Antarctic : current problems in the Polar region - Sollie, Finn (Cooperation and Conflict, 1969)
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten; internasjonal; politikk; rett

Erobringen av Antarktis - Harstad, Herlof (Aschehoug, 1968)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; biografier; ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Om redningen av Nordenskjøldekspedisjonen i 1904. Dengang bomben sprang - Sundt, Hans (Innen alt går i glemmeboken : erindringer og selvopplevelser fra Argentina, Chile og Uruguay, 1968)
Keywords: Antarctic (skip); Antarktis; Carl Anton Larsen; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; hvalfangstselskaper; oppdagelsesreiser

I telt på evig is: norsk polarekspedisjon til sydpollandet - Torkildsen, Torbjørn (Nå, 1968)
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; ekspedisjoner; forskning; politikk

Antarktistraktaten = The Antarctic treaty - Utenriksdepartementet (Norges traktater, 1968)
Keywords: Antarktis; jus

Norske oppdagelser og rettigheter i Antarktis. Vurdering av norske territoriale og andre rettigheter i Arktis og Antarktis (En oversikt over fiske, fangst og norske polarinteresser, 1967)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Norge; ekspedisjoner; fiske; hvalfangere; hvalfangst; interesser; internasjonal; oppdagelsesreiser; politikk

Tredje etappe av Dronning Maud Land Traversen - Gjessing, Yngvar (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1967, 1967)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; meteorologi; observasjoner

Konsul Lars Christensen 6. april 1884—10. desember 1965 - Holtedahl, Olaf (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1967)
Keywords: Antarktis; historie; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Fra Sydpolen til "Utilgjengelighetens pol" (From The South Pole to The Pole of Inaccessibility) - Dybvadskog, Olav (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1964, 1966)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; forskning; glasiologi; gravimetri; meteorologi; observasjoner; seismologi

Annen etappe av Dronning Maud Land Traversen - Orheim, Olav (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1965, 1965)
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; ekspedisjoner; glasiologi; gravimetri; meteorologi; seismologi

Hvalfangsten - Gjermoe, Eilif (Aksjekursene i norsk skipsfart, skipsbygging og hvalfangst i mellomkrigstiden, 1964)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; historie; hvalfangst; næringsliv; økonomi

Traktatsamling i folkerettens alminnelige del og internasjonale organisasjoner - Bache, Mette M; Heggemsnes, Jens B (Universitetsforlaget, 1963)
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten 1959; jus

In Amundsen's Tracks on the Axel Heiberg Glacier - Herbert, Walter William (The Geographical Journal, 1963)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Norges "tapte kontinenter" I - Lunde, Erik (Nå, 1962)
Keywords: Antarktis; historie; politikk; stasjoner

Oversiktskatalog 1 : over bøker, periodiske skrifter og særtrykk ved Hvalfangstmuseets bibliotek - Fjeld-Andersen, Asbjørn (Hvalfangstmuseum, 1961)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; bibliografi; hvalfangst; litteratur; pelagisk

Kampen om Sydpolen - Gran, Tryggve (Mortensen, 1961)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Polarfareren Hjalmar Johansen og Skien - Henriksen, Bredo (B. Henriksen, 1961)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Johansen; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; biografier; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarhistorie

Thermal and metabolic responses of men in the Antarctic to a standard cold stress - Milan, Frederick A; Elsner, Robert W; Rodahl, Kaare (Journal of Applied Physiology, 1961)
Thermal and metabolic responses of eight male subjects exposed nude for 2 hr to a standard cold stress (17 α 1.0 C air temperature) were examined in the austral fall, winter, and spring at Little America in the Antarctic. Mean body, average skin and foot temperatures increased significantly after 3 months. Neither rectal nor finger temperatures were changed over the year. Although basal metabolic rates were unchanged, there was a significant decrease in the metabolic responses to the standard cold stress after 3 months in the Antarctic. It is suggested that these changes represent physiological adaptations to chronic cold. Submitted on November 14, 1960
Keywords: Antarktis; fysiologi; kuldeeksponering; kuldetoleranse; medisin

Sandar sparebank gjennom 100 år : utgitt ved hundre års jubileet - Laug, Kristian ([s.n.], 1960)
Keywords: Antarktis; Norge; Sørishavet; Vestfold; hvalfangstindustri; hvalindustri; økonomi