Norske interesser og politikk for Bouvetøya - [s.n.] (Melding til Stortinget, 2015)
Helt siden Bouvetøya ble norsk biland i 1930 har denne øya langt sør i Atlanterhavet vært del av vår polare identitet og historie. Gjennom tidene har øya likevel ikke vært gjenstand for stor oppmerksomhet. Siden 1930 har det heller ikke vært gitt noen samlet omtale til Stortinget av forhold som angår forvaltningen av dette området. Regjeringen mener det nå er tid for å gjøre Bouvetøya bedre kjent gjennom en melding til Stortinget. Denne meldingen har derfor som mål å beskrive Bouvetøya, og gi en bred fremstilling av ulike forhold når det gjelder rettslige rammebetingelser, forvaltning og aktivitet på øya og i havområdene rundt. Regjeringen fremmer også en melding til Stortinget som omhandler norske interesser og politikk i Antarktis, herunder de norske bilandene Dronning Maud Land og Peter I Øy, heretter omtalt som Antarktismeldingen. 1 Tradisjonelt har de tre bilandene Bouvetøya, Dronning Maud Land og Peter I Øy vært omtalt sammen. Bouvetøya ligger nord for Antarktistraktatens virkeområde, og er ubestridt norsk territorium. Regjeringen har derfor funnet det hensiktsmessig å legge frem en egen melding om norske interesser og politikk for Bouvetøya. Spørsmål som gjelder Bouvetøya håndteres som en integrert del av norsk politikk. Dette inne- bærer å gjøre norsk lovgivning gjeldende for øya i den grad det er hensiktsmessig, og å sørge for at lovgrunnlaget er tilpasset behovene. I denne meldingen om Bouvetøya beskrives intern lovgivning så vel som det folkerettslige rammeverket, og ret- tighetene og pliktene som følger av dette, herunder retten til naturressurser og plikten til å ta vare på miljøet. Det gis en egen omtale av de stats- rettslige sidene ved øya, og av at det vil bli vurdert om disse og andre forhold bør reguleres i en egen lov.
Keywords: Bouvetøya; forvaltning; lovgivning; overvåking; politikk; økonomi

Norge i Antarktis : fra erobring til moderne forskning - Winther, Jan-Gunnar; Andersen, Rolf Trolle; Basberg, Bjørn L; Bomann-Larsen, Tor; Haugland, Jan Erling; Njåstad, Birgit; Orheim, Olav; Tveraa, Torkild; Monsen, Oddbjørn (Schibsted, 2008)
Keywords: Antarktis; Norge; ekspedisjoner; forskningsstasjoner; forvaltning; hvalfangst; klima; klimaendringer; miljø; naturressursforvaltning; naturvitenskapelig; polarforskning; polarområdene

Norway in the Antarctic : from conquest to modern science - Winther, Jan-Gunnar; Tveraabak, Jacob; Andersen, Rolf Trolle; Basberg, Bjørn L; Bomann-Larsen, Tor; Haugland, Jan Erling; Njåstad, Birgit; Orheim, Olav; Monsen, Oddbjørn; Goldman, Helle V (Schibsted, 2008)
Keywords: Antarktis; Norge; ekspedisjoner; forskningsstasjoner; forvaltning; hvalfangst; klima; klimaendringer; miljø; naturressursforvaltning; naturvitenskapelig; polarforskning; polarområdene

Conservation status of Bouvetøya - Sømme, Lauritz (Progress in conservation of the Subantarctic islands: proceedings of the SCAR/IUCN Workshop on Protection, Research and Management of Subantarctic Islands, Paimpont, France, 27-29 April 1992, 1995)
Keywords: Bouvetøya; forvaltning; natur

Subantarctic island research: discussion and recommendations - Sømme, Lauritz (Progress in conservation of the Subantarctic islands: proceedings of the SCAR/IUCN Workshop on Protection, Research and Management of Subantarctic Islands, Paimpont, France, 27-29 April 1992, 1995)
Keywords: Sørishavet; forskning; forvaltning; natur

The regulation of Antarctic tourism: a study in regime effectiveness - Herr, Richard A; Davis, Bruce W (Fridtjof Nansen institutt, 1993)
Keywords: Antarktis; forvaltning; turisme

Bouvetøya: et norsk naturreservat - Sømme, Lauritz (Fauna, 1992)
Keywords: Bouvetøya; fauna; forvaltning; natur

The Antarctic treaty system in world politics - Jørgensen-Dahl, Arnfinn (Red.); Østreng, Willy (Red.) (Macmillan in association with The Fridtjof Nansen Institute, 1991)
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten; forvaltning; havrett; internasjonalt samarbeid; miljø; naturressurser; polarområdene; politikk; ressurser; rett

Conference report: preservation or exploitation - Stokke, Olav Schram (Marine Policy, 1991)
Keywords: Sørishavet; forvaltning; jus; politikk

Symposium report: "The Antarctic Treaty System in World Politics" - Stokke, Olav Schram (International Challenges, 1991)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; forvaltning; jus; politikk

Negtiationg a new regime: how CRAMRA came into existence - Andersen, Rolf Trolle (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; historie; mineraler; politikk

Protection of the environment in Antarctica: are present regimes sufficient? - Barnes, James N (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; miljøvern

The practical implications of the eco-system approach in CCAMLR - Beddington, John R; Basson, M; Gulland, J A (International Challenges, 1990)
Keywords: Sørishavet; forvaltning; økologi

Consultative status under the Antarctic Treaty: redefining the criteria? - Bos, Adrian (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; politikk

The design of CRAMRA: how appropriate for the protection of the environment? - Brown, Alan D (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; miljøvern; mineraler

Antarctica Treaty System: are there viable alternatives? - Falk, Richard (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; politikk

The ability of the Antarctic Treaty System to adapt to external challenges - Haron, Mohamed (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; politikk

The influence of the United Nations on the Antarctic system: a source of erosion or cohesion? - Harris, Stuart (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; politikk

Has CCAMLR worked? management policies and ecological needs - Heap, John A (International Challenges, 1990)
Keywords: Sørishavet; forvaltning; økologi

CRAMRA: the ugly duckling of the Antarctic Treaty System? - Joyner, Christopher C (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; miljøvern; mineraler

CRAMRA and other enviromental regimes in the ATS: how well does CRAMRA fit? - Kimball, Lee A (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; jus; miljøvern

Towards firmer institutionalization of the ATS? Future role of the consultative meeting and the issue of a permanent secretariat - Messer, Kurt (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; jus

Veien til CRAMRA: en studie av forhandlingene om opprettelsen av et mineralregime i Antarktis - Mørkved, Berit (Fridtjof Nansens institutt, 1990)
Keywords: Antarktis; forvaltning; mineraler; politikk

The implementation of CCAMLR: is the decision-making machinery conductive to good management? - Orrego Vicuña, Francisco (International Challenges, 1990)
Keywords: Sørishavet; forvaltning; miljøvern; politikk

SCAR in the ATS: conflict or harmony? - Rinaldi, Carlos (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forskning; forvaltning; politikk

Resource management and the changing profile of science in Antarctica: a growing pressure for relevance? - Scully, Richard Tucker (International Challenges, 1990)
Keywords: Antarktis; forskning; forvaltning

Forholdet mellom vitenskap og politikk i internasjonal ressursforvaltning: det internasjonale samarbeid om forvaltning av de levende marine ressurser i Antarktis - Indreeide, Thor Vidar (Fridtjof Nansens institutt, 1989)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; forskning; forvaltning; politikk; ressurser

The relationship between science and politics in international management of marine living resources: the case of CCAMLR - Indreeide, Thor Vidar (International Challenges, 1989)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; forvaltning; jus; politikk

Utviklingen i internasjonal forvaltning av hval 1975-1985: politisk mobilisering, økonomisk marginalisering - Hoel, Alf Håkon (Fridtjof Nansens institutt, 1986)
Keywords: Sørishavet; forvaltning; hvalfangst

Ressursforvaltningen i Antarktis - konflikt eller samarbeid? - Antonsen, Per (Fridtjof Nansens institutt, 1984)
Keywords: Antarktis; forvaltning; jus; ressurser

Scientific research and cooperation in Antarctica - Gjelsvik, Tore (Antarctic challenge: conflicting interests, cooperation, environmental protection, economic development, 1984)
Keywords: Antarktis; forskning; forvaltning

Trends and prospects for regimes for living and mineral resources in the Antarctic + discussion - Sollie, Finn (Law of the sea: neglected issues - proceedings, Law of the Sea Institute twelfth annual conference, October 23-26, 1978, The Hague, 1979)
Keywords: Antarktis; forvaltning; jus

Modern whaling and its prospects - Ruud, Johan T (Norsk hvalfangst-tidende, 1952)
Keywords: Sørishavet; forvaltning; hvaler; hvalfangst

Norway's Antarctic research activities: report to SCAR - Norsk Polarinstitutt; Polarinstitutt, Norsk (Norwegian Polar Institute)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; forskning; forvaltning