Å spise kirsebær med de store - Friedman, Robert Marc (Norsk polarhistorie, 2004)
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Norge; Norsk Polarinstitutt; ekspedisjoner; forskning; oppdagelsesreiser

Noruega y las regiones polares - Hansson, Rasmus (Real Ministerio Noruego de Asuntos Exteriores, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Norvegija i poljarnye rajony - Hansson, Rasmus (Izdano Ministerstvom inostrannych del Norvegii, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Norwegen und die Polargebiete - Hansson, Rasmus (Kgl. Norwegisches Ministerium für Auswärtige Angelegenheiten, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Background to the establishment of Norsk Polarinstitutt : postwar scientific and political agendas - Friedman, Robert Marc (Umeå university, 1995)
Keywords: Antarktis; Norsk Polarinstitutt; historie; internasjonal; polarområdene; politikk

Spotlight on the Antarctic - Friis, Erik J (The American-Scandinavian Review, 1962)
Omhandler 50 års-jubileet for Sydpolens erobring, med bl.a. overrekkelse av minneplakett, og Tore Gjelsvik til stede.
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Norsk Polarinstitutt; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen