Den Norske Antarktis-ekspedisjonen, 1956-60: Norway Station - Henriksen, Hans Martin (Polarboken, 2008)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; geofysikk; historie; logistikk

Early Palaeozoic orogenic collapse and voluminous late-tectonic magmatism in Dronning Maud Land and Mozambique: insights into the partially delaminated orogenic root of the East African–Antarctic Orogen? - Jacobs, Joachim; Bingen, Bernard; Thomas, Robert J; Bauer, Wilfried; Wingate, Michael T D; Feitio, Paulino (Geological Society, London, Special Publications, 2008)
Keywords: Dronning Maud Land; geokjemi; geokronologi; geologi; tektonikk

Radar Scattering Zones across Dronning Maud Land, East Antarctica - Müller, Karsten; Albert, Mary; Hamran, Svein Erik; Hagen, Jon Ove Methlie (International Glaciological Society, 2008)
Keywords: Dronning Maud Land; geovitenskap; glasiologi

Tilbake til Sydpolen - Munch, Anita Thorolvsen (Polaråret: et magasin om det internasjonale polaråret 2007-2008, 2008)
I fjor vinter skapte norske og amerikanske forskere og teknikere historie da de la ut på en tre måneders ekspedisjon til Sydpolen. Snart vender de tilbake for nye tre måneder. Fire store innsjøer under isen venter på å bli undersøkt.
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; glasiologi