Notes on the sighting of land in Antarctica between 17 degr. West and 87 degr. East - Hansen, Hans Edvard (s.n., 1949)
Keywords: Antarktis; Ingrid Christensen Land; Thorshavn ekspedisjon; geografi; kartlegging; kartografi; oppdagelsesreiser

Antarktiske fugler - Holgersen, Holger (Stavanger Museum. Naturhistorisk avdeling, 1949)
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; fugler; ornitologi; zoologi

An international expedition to Antarctica - Kirwan, Laurence Patrick (Geographical Magazine, 1949)
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Antarktiske ekspedisjoner i årene 1939-1949 - Werner-Johannessen, Thor (Liv og virke ved polene, 1949)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; historie

Marking Time; Winter in the Antarctic; The Southern Cross story; The achievement of Roald Amundsen; The conquest of Antarctica by air - Nichol, J R (Stepping stones to the South Pole, 1948)
Keywords: Antarctic (skip); Antarktis; Carsten Borchgrevink; Henrik Johan Bull; Hjalmar Riiser; Kapp Adare; Larsen; Norvegia ekspedisjonene; Roald Amundsen; Southern Cross (skip); Sydpolsekspedisjonen; kartlegging; overvintring

Flyplasser på snø og is - Pedersen, Gunnar S. (Teknisk ukeblad : Norges fremste på teknologi, 1948)
Keywords: Antarktis; Det internasjonale geofysiske år (IGY) 1957/1958; ekspedisjoner; logistikk; polarområdene

The Attainment of the South Pole - Stefánsson, Vilhjálmur (red.) (Great adventures and explorations : from the earliest times to the present : as told by the explorers themselves, 1947)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; polarhistorie

The Falkland Islands Dependencies Survey, 1943-46 - Wordie, James Mann (Norsk hvalfangst-tidende, 1947)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; kartlegging; logistikk

Two contributions to antarctic petrography. I. Lavas of Bouvet Island. II. Rocks from Ingrid Christensens Land, Antarctica - Broch, Olaf Anton (Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq. Instituted and financed by consul Lars Christensen : Volume II, 1946)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Thorshavn ekspedisjon; geologi; petrografi; petrologi

Historien om Antarktis (Norsk hvalfangst-tidende, 1945)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; historie; hvalfangst; litteratur; selfangst

Fra seksti grader nord til seksti grader syd - Bogen, Hans (Polar-årboken, 1945)
Keywords: Antarktis; hvalfangst

Lars Christensen-ekspedisjonenes videnskapelige resultater - Holtedahl, Olaf (Polar-årboken, 1945)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; forskning

Christensenite, a solid solution of nepheline in tridymite - Barth, Tom Fredrik Weiby; Kvalheim, Aslak (Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq. Instituted and financed by consul Lars Christensen : Volume II, 1944)
In 1944 Barth and Kvalheim described a mineral from a lava from Deception Island as a solid solution of about 5% NaAlSiO4 in SiO2, with the tridymite structure, and gave it the name christensenite, to distinguish it from “pure” tridymite, which they presumably consider as 100% SiO2.
Keywords: Antarktis; Norvegia ekspedisjoner; geologi; mineralogi; vulkaner

Norges livsrom - Hoel, Adolf (Det nye Norge, 1944)
Keywords: Antarktis; hvalfangst; internasjonal politikk; polarområdene; økonomi

Politisk spenning også i Sydpoltraktene - Manthe, Heinz ([Utsyn], 1943)
Keywords: Antarktis; internasjonal politikk

De sydpolare områder - Smedal, Gustav (Suverenitetspørsmål i polarområdene, 1942)
Keywords: Antarktis; internasjonal; polarområdene; politikk; rett

Minner fra sydpolsturen - Hanssen, Helmer (Polar-årboken, 1941)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Admiral Byrds antarktiske ferd 1939-1940: snekrysseren helt ubrukelig? (Polar-årboken, 1940)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; logistikk

Hvem oppdaget Antarktika? - Aagaard, Bjarne (Polar-årboken, 1940)
Keywords: Antarktis; oppdagelsesreiser

Mine fire antarktiske ferder - Ellsworth, Lincoln (Polar-årboken, 1940)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner

Några drag av den antarktiska kontinentens biologiska historia - Skottsberg, Carl (Det Kongelige norske videnskabers selskab. Forhandlinger, 1940)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; biologi; botanikk; evolusjon; paleogeografi