Hvalfangsten langs iskanten i Vest-Antarktis og ved Syd Shetland sæsongen 1928-29 (Norsk hvalfangst-tidende, 1929)
Keywords: Sørishavet; hvalfangst

Rosshavet (Norsk hvalfangst-tidende, 1929)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst

Antarctic whaling and exploration - Aagaard, Bjarne (Scottish Geographical Magazine, 1929)
Keywords: Odd I.; Peter I. Øy; Sørishavet; ekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; hval; hvalfangst

Antarctic whaling and exploration - Aagaard, Bjarne (Scottish Geographical Magazine, 1929)
Keywords: Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonene; Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Fangst og forskning i Sydishavet - Aagaard, Bjarne (Hvalfangsten med tilknyttede næringer, 1929)
Keywords: Carl Anton Larsen; Lars Christensen; Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk

[Kart over Antarktika og Sydishavet]. Skisser med "Odd" og "Norvegia" sine ruter i Antarktis 1927-1929 - [Aagaard, Bjarne] (1929)
Keywords: Antarktis; Norvegia ekspedisjoner; Odd I; Sørishavet; ekspedisjonen; geografi; kartlegging

Whaling and Exploring in the Antarctic - Aagaard, Bjarne (Norwegian Trade Review, 1929)
Keywords: Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonene; Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Der Walfischfang Norwegens : unter besonderer Berücksichtigung seiner Bedeutung für die norwegische Volkswirtschaft - Aalton, Fridtjof (Fridtjof Aalton, 1929)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangst; pelagisk; økonomi

Mein Leben als Entdecker - Amundsen, Roald; Běhounek, František; Schwarz, Georg (E.P. Tal, 1929)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Recent Antarctic discoveries - Brown, R N Rudmose (Scottish Geographical Magazine, 1929)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Jason (skip); hvalfangere; oppdagelsesreiser

Norske hvalfangstselskaper 1928-1929 - Diesen, Emil (Økonomisk revue, 1929)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; økonomi

Amundsen: Supreme Adventurer - Finley, John H (Geographical Review, 1929)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; ekspedisjoner; forskning; polarområdene

Echinodermata from the Palmer Archipelago, South Shetland, South Georgia and the Bouvet Island : with description of new species of the moluscan genus Montacutas - Grieg, James A (Dybwad, 1929)
Keywords: Bouvetøya; biologi; ekspedisjoner; forskning; marinbiologi; pigghuder; virvelløse dyr

Oversikt over norske hvalfangstselskaper - Haller, Geo (Red.) (Hvalfangsten med tilknyttede næringer, 1929)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangere; hvalfangst; næringsliv

Litt om "Norveiga"-ekspedisjonen 1927-28 og dens arbeide - Holtedahl, Olaf (Norsk hvalfangst-tidende, 1929)
Keywords: Bouvetøya; Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; geografi; marinbiologi; oseanografi

On the geology and physiography of some Antarctic and Sub-Antarctic islands : with notes on the character and origin of fjords and strandflats of some northern lands - Holtedahl, Olaf (Dybwad, 1929)
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; forskning; geologi

Efter hval i Sydhavet - Høva, Ernst (Fabritius, 1929)
Keywords: Norge; Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Hvalfangerregister med opgaver over norsk hvalfangst = Register of the whaling fleet - Hvalfangernes, assuranceforening (Hvalfangernes Assuranceforening = The whalers mutual insurance association, 1929)
Keywords: Sørishavet; hvalfangstflåten; hvalfangstindustri; pelagisk

Modern Norwegian Whaling in the Antarctic - Isachsen, Gunnar (Geographical Review, 1929)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Peter I Øy - Larsen, Nils (1929)
Keywords: Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonen; Peter I. Øy; geografi; kartlegging

Eventyret om den norske hvalfangst : i tekst og billeder - Overn, Ole Martin (Stranberg, 1929)
Keywords: Nordmenn; Norge; Svend Foyn; Sørishavet; hvalfangere; hvalfangst

Hval og hvalfangst - Risting, Sigurd (Den Norske sjøfarts historie : fra de ældste tider til vore dage, 1929)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; skipsfart

Kaptein C.A. Larsen - Risting, Sigurd (Cappelen, 1929)
Keywords: Antarctic ekspedisjonen; Antarktis; Carl Anton Larsen; D/S Antarctic; D/S Jason; Jason ekspedisjonene; biografier; ekspedisjoner; erindringer; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene; sjøfolk; sjømenn

Om hval og hvalfangst - Risting, Sigurd (Hvalfangsten med tilknyttede næringer, 1929)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; næringsliv; pelagisk

Anneksjonen av Bouvetøya i folkerettslig belysning - Ræstad, Arnold (Tidsskrift for retsvidenskap, 1929)
Keywords: Bouvetøya; jus

Die norwegische Bouvetinsel - Sachse, Walter (Dr. A. Petermann's Mitteilungen aus Justus Perthes' Geographischer Anstalt, 1929)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser

Die norwegische Peter-I.-Insel - Sachse, Walter (Dr. A. Petermann's Mitteilungen aus Justus Perthes' Geographischer Anstalt, 1929)
Keywords: Odd I; Peter I. Øy; ekspedisjonen; geografi; oppdagelsesreiser

Moderne hvalfangst - Sørlle, Petter (Hvalfangsten med tilknyttede næringer, 1929)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; pelagisk

Foran sesongen 1929-1930 : oversikt over norske og utenlandske hvalfangerselskaper, siste fangstsesongs regnskaper - Sveinung, E (E. Sveinung A.S., 1929)
Keywords: Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; økonomi

Hvalmaalinger i Rosshavet (Norsk hvalfangst-tidende, 1928)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst; marin zoologi

"Southern Queen"s forlis (Norsk hvalfangst-tidende, 1928)
Keywords: Sørishavet; forlis; hvalfangst

The "Norvegia"-expedition and Bouvet Island - Aagaard, Bjarne (Norges Handels og Sjøfartstidende, 1928)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; historie; internasjonal; politikk; rett

Sydpolsforskningens ældre Historie. Det sidste Kapløb mod Sydpolen - Ahlman, Axel; Freuchen, Peter (Kampen om Nord- og Sydpolen, 1928)
Keywords: Antarktis; Carsten Egeberg Borchgrevink; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; polarforskning

Elämäni ja tutkimusretkeni - Amundsen, Roald (Werner Söderström, 1928)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Wo das Südlicht flammt : Scotts letzte Südpol-Expedition und was ich dabei erlebte - Gran, Tryggve; Mohr, Adrian (Otto Uhlmann, 1928)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

James Cook - Haffner, Einar (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1928)
Det er i år 150 år siden James Cook døde. Der er så mange jubileer og minnefester i våre dager at man undertiden synes det kan bli litt for meget av det gode. Men de efterfølgende minneord er helliget en mann som ingen der er geografisk interessert, nogensinde bør glemme.
Keywords: James Cook; Sørishavet; geografi; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarfarere

Captain Amundsen's expedition, 1910-1912 - Hayes, James Gordon (Antarctica : a treatise on the southern continent, 1928)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; polarekspedisjoner

Fra det norske forskningsarbeide i de vest-antarktiske strøk syd-sommeren 1927—28 - Holtedahl, Olaf (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1928)
Keywords: Lars Christensen; Odd I; Peter I. Øy; ekspedisjonen; geografi; kartlegging

I Palmer-arkipelet - Holtedahl, Olaf (H. Sørlie : 1878 27. oktober 1928, 1928)
Account of few days visit to Port Lockroy area, Graham Land, on board Norwegian whale factory ship, 1928, during "Norvegia" expedition, 1927-28.
Keywords: Antarktis; Norvegia ekspedisjonen; Vestantarktis

Til hvalfangerne: videnskabelige samlerarbeide - Holtedahl, Olaf (Norsk hvalfangst-tidende, 1928)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; museer; vitenskap

Hvalfangerregister med opgaver over norsk hvalfangst = Register of the whaling fleet - Hvalfangernes, assuranceforening (Hvalfangernes Assuranceforening = The whalers mutual insurance association, 1928)
Keywords: Sørishavet; hvalfangstflåten; hvalfangstindustri; pelagisk

Bouvet-øen og "Norvegia"-ekspedisjonen 1927-1928 - Mosby, Håkon (Naturen, 1928)
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjonen; meteorologi; oppdagelsesreiser

Bouvet-øya : det omstridte antarktiske land - Nordgaard, Ole (Nidaros, 1928)
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Trekk av Sydishavets dyreliv - Olstad, Ola (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1928)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjoner; Peter I. Øy; dyreliv; forskning; zoologi

L'île Bouvet : nouvelle expédition Norvégienne dans l'Antarctique - Rabot, Charles (La Nature, 1928)
Keywords: Bouvetøya; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonen

Whales and whale foetuses : statistics of catch and measurements collected from the Norwegian Whalers' Association 1922-25 - Risting, Sigurd (Rapports et procès-verbaux des réunions (Conseil permanent international pour l'exploration de la mer), 1928)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst; pelagisk; statistikk

Hvalfangsten på det frie hav : et fredningsspørsmål historisk og folkerettslig belyst - Ræstad, Arnold (Aschehoug, 1928)
Keywords: Norge; Sørishavet; havrett; hvalfangst; hvalfredningsspørsmål; hvalindustri; internasjonal; pelagisk

Die Eistrift im Weddelmeer - Sverdrup, Harald Ulrik (Annalen der Hydrographie und maritimen Meteorologie, 1928)
Keywords: Sørishavet; glasiologi; havis; oseanografi

Syd-Ørkney: sæsongen 1926/1927 (Norsk hvalfangst-tidende, 1927)
Keywords: Sørishavet; hvalfangst

Syd Shetland (Norsk hvalfangst-tidende, 1927)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst

Mitt liv som polarforsker - Amundsen, Roald (Gyldendal, 1927)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

My life as an explorer - Amundsen, Roald (Doubleday, Page, 1927)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Gesteine von der Peter I. - Insel, West-Antarktis - Broch, Olaf Anton (Dybwad, 1927)
Keywords: Odd I; Peter I. Øy; ekspedisjonen; geologi; petrografi

Noen bemerkninger om 'Odd I' -ekspedisjonens naturvidenskabelige materiale - Holtedahl, Olaf (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1927)
Keywords: Lars Christensen; Odd I; Peter I. Øy; ekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; kartlegging; oppdagelsesreiser

Jorden rundt efter blåhvalen - Isachsen, Gunnar (Cappelen, 1927)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Part II : Whaling South - Morley, Frank Vigor; Hodgson, J S (Whaling north and south, 1927)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangere; hvalfangst; norsk; pelagisk

Odd I’s tokt til Peter den Førstes Ø. Beretning om den av konsul Lars Christensen 1 Januar 1927 utsendte ekspedisjon - Tofte, Eyvind (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1927)
Keywords: Lars Christensen; Odd I; Peter I. Øy; ekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; kartlegging; oppdagelsesreiser

Paa Hvalfangst i Sydishavet : den norske Hvalfangerekspedition 1923-24 - Villiers, Alan (Pio, 1927)
Keywords: Carl Anton Larsen; Rosshavet; Sørishavet; ekspedisjoner; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Roald Amundsen erobert den Südpol - Zeidler, Paul Gerhard (Polarfahrten : die wichtigsten Entdeckungsreisen in den Eismeeren mit Berichten der Forscher und ihrer Gefährten, 1927)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpol; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

H.J. Bull. Sydhavsekspeditionen 1893/1895 (Norsk hvalfangst-tidende, 1926)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvaler; hvalfangst

Syd Shetland: sæsongen 1925/26 (Norsk hvalfangst-tidende, 1926)
Keywords: Sørishavet; hvalfangst

Hvalfangerregister med opgaver over norsk hvalfangst = Register of the whaling fleet - Hvalfangernes, assuranceforening (Hvalfangernes Assuranceforening = The whalers mutual insurance association, 1926)
Keywords: Sørishavet; hvalfangstflåten; hvalfangstindustri; pelagisk

Zur grossen Eismauer des Südpols : eine Fahrt mit norwegischen Walfischfängern - Kohl-Larsen, Ludwig (Strecker und Schröder, 1926)
Keywords: Carl Anton Larsen; Rosshavet; Sørishavet; ekspedisjoner; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene; zoologi

Rosshavet - Tofte, Eyvind (Norsk hvalfangst-tidende, 1926)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; ekspedisjoner; hvalfangst

A/S "Rosshavet" (Norsk hvalfangst-tidende, 1925)
Keywords: Sørishavet; hvalfangst

Syd-Shetland: sæsongen 1924/1925 (Norsk hvalfangst-tidende, 1925)
Keywords: Sørishavet; hvalfangst

Hvalfangst i Sydhavet - Mørch-Olsen, Øistein (Tønsbergs Forlag, 1925)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk

Whaling in the frozen south : being the story of the 1923-24 Norwegian whaling expedition to the Antarctic - Villiers, Alan (Hurst & Blackett, 1925)
Keywords: Carl Anton Larsen; Rosshavet; Sørishavet; ekspedisjoner; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

En helt : kaptein Scotts siste færd - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1924)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

To the frozen south - Villiers, Alan (Davies Brothers Ltd, 1924)
Keywords: Carl Anton Larsen; Rosshavet; Sørishavet; ekspedisjoner; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

A new Antarctic expedition - Darnley, Rowland (Norsk hvalfangst-tidende, 1923)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; hvaler; marin zoologi

Die Bouvet-Insel : Inaugural-Dissertation der Philosophischen Fakultät der universität Leipzig zur Erlangung der Doktorwürde - Engelmann, Gerhard (s.n., 1923)
Keywords: Bouvetøya; forskning; historie; oppdagelsesreiser

Amundsen the Opportunist. The Dash for the Pole - Judd, Alfred (The conquest of the poles : and modern adventures in the world of ice, 1923)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; polareksspedisjoner

Hvalfangst i Rosshavet - Risting, Sigurd (Norsk hvalfangst-tidende, 1923)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvaler; hvalfangst

På valfångst i Södra Ishavet - Nielsen, Aage Krarup; Larsson, Robert (Hugo Geber, 1922)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; ekspedisjoner; hvalfangere; hvalfangst; norske; pelagisk

Sydover. Sydfeltene - Risting, Sigurd (Av hvalfangstens historie, 1922)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Sørishavet; fangst; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri

The last phase of whaling - Jenkins, J Travis (A history of the whale fisheries : from the Basque fisheries of the tenth century to the hunting of the finner whale at the present date, 1921)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; historikk; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk

Private expeditions - Borchgrevink - Gerlache - Nordenskioeld - Bruce - Drygalksi - Charcot - Filchner; Amundsen`s journey to the south pole - Markham, Clements R (The Lands of Silence : A History of Arctic and Antarctic Exploration, 1921)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; overvintring

En Hvalfangerfærd : gennem troperne til Sydishavet - Nielsen, Aage Krarup (Aschehoug, 1921)
Keywords: Norge; Sørishavet; ekspedisjoner; hvalfangere; hvalfangst; norske; pelagisk

Expedition d'Amundsen - Rouch, J (Le Pôle Sud : histoire des voyages antarctiques, 1921)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

Expedition du Norvegia - Rouch, J (Le Pôle Sud : histoire des voyages antarctiques, 1921)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonene; oppdagelsesreiser

Aktieselskapet "Ørnen" (Vestfold fylke : Sandefjord ved 75 aars jubilæet 1920, 1920)
Keywords: Christen Christensen; Sørishavet; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; hvalkokeri; næringsliv

Johan Koren : (4. oktober 1879 - 4. mars 1919) - Schaanning, Hans Thomas Lange (Norsk Jæger- og Fisker-Forenings Tidsskrift, 1920)
Keywords: Antarktis; Belgica ekspedisjon; Johan Koren; Nordmenn; oppdagelsesreiser; polarforskning; zoologi