Thorbryn - en hvalbåts videverdige karriere - Basberg, Bjørn L (Norsk maritimt museum. Årbok, 2014)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalbåter; hvalfangst; pelagisk; sjøfart; skipsfart

Svartelisting i isødet - Christensen, Stig H (LO-Aktuelt, 2014)
Hvalfangst-eventyret i Antarktis fra 1905 kostet menneskeliv og blodslit. Hvalfangernes forsøk på å organisere seg ble møtt med svartelisting, utestengelse og arrestasjoner.
Keywords: Antarktis; Sørishavet; arbeidsforhold; fagforbund; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk