Women, whales and Antarctica - Blackadder, Jesse (Whaling and History IV : papers presented at a symposium in Sandefjord on the 20th and 21st of June 2013, 2013)
Keywords: Antarktis; første landgang; historie; kvinner; oppdagelsesreiser

Did a Dutch company kill whales with tax payers' money after world war II? - Bruijn, Jaap R; Schokkenbroek, Joost C A (Whaling and History IV : papers presented at a symposium in Sandefjord on the 20th and 21st of June 2013, 2013)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; historie; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Bouvetøya : a cultural history of an isolated landmass - Mathews, Freddy Dewe (Freddy Dewe Mathews, 2013)
Keywords: Bouvetøya; historie; kultur

De flytende kokeriene : telegraf - Willem Barendsz (II) - Røsset, Geir; Rae, Jim; Basberg, Bjørn L (Novus, 2013)
Denne boken viser med tekst og bilder utviklingen av hvalkokeriene fra de første dampskipene ble ombygget like etter 1900. Den viser hvordan det i mange år fortsatt også ble brukt seilskip, og hvordan skipene gradvis ble større og bedre utrustet. Gradvis ble de til «flytende fabrikker».
Keywords: Sørishavet; fangstfartøyer; historie; hvalbåter; hvalfangstindustri; hvalfangstskip; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk

Da Norge annekterte Bouvetøya - Skagestad, Odd Gunnar (Historie (Bergen), 2013)
Keywords: Bouvetøya; historie; politikk

Hvordan Bouvetøya ble norsk - Skagestad, Odd Gunnar (UD-posten: husorgan for utenrikstjenesten, 2013)
Keywords: Bouvetøya; historie; politikk

Vår sydligste provins: Dronning Maud Land 75 år - Skagestad, Odd Gunnar (Historie (Bergen), 2013)
Keywords: Dronning Maud Land; historie; politikk

Anders Jahre - Tjomsland, Audun (Tjomsland media, 2013)
Keywords: Sørishavet; biografier; historie; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; rederier; skipsfart