Svartelisting i isødet - Christensen, Stig H (LO-Aktuelt, 2014)
Hvalfangst-eventyret i Antarktis fra 1905 kostet menneskeliv og blodslit. Hvalfangernes forsøk på å organisere seg ble møtt med svartelisting, utestengelse og arrestasjoner.
Keywords: Antarktis; Sørishavet; arbeidsforhold; fagforbund; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

The black book of 1913 - a means of disciplining whaling employees - Børresen, Dag Ingemar (Whaling and History II : new perspectives, 2006)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; arbeidsforhold; hvalfangere; pelagisk hvalfangst

Flytende fabrikker – de norske hvalkokeriene - Bernhardt, Pernille Brastad (Fabrikken, 2004)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; arbeidsforhold; historie; hvalfangstindustri; hvalindustri; hvalkokerier; kulturhistorie; pelagisk; sjøfolk

På hvalfangst under sovjetstjernen - Børresen, Dag Ingemar (Arbeiderhistorie, 2004)
Keywords: Nordmenn; Norge; Sørishavet; arbeiderbevegelse; arbeidsforhold; historie; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Helse på hvalfangst - Thoresen, Per (Vestfoldminne, 2002)
Keywords: Antarktis; arbeidsforhold; erindringer; helse; hvalfangere; hvalfangst; lege; medisin; pelagisk; sjøfolk; sjømenn

Working Conditions and Work-related Injuries and Illnesses on board Norwegian Floating Factories after World War II - Wexelsen, Einar (Whaling and history : perspectives on the evolution of the industry, 1993)
Keywords: Sørishavet; arbeidsforhold; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangststasjoner; hvalkokeri; medisin

Da hvalfangerne organiserte seg. Forholdet mellom sosial mobilitet og organisering - Devig, Thor N (Sandefjordmuseene. Årbok, 1986)
Keywords: Sørishavet; arbeidsforhold; fagforbund; fagforeninger; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangststasjoner; hvalkokeri

Eventyret om hvalfangsten - Christensen, Nils Steen; Hagelund, Olav (Stokke bygdebok, 1983)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; Vestfold; arbeidsforhold; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk

Fagbevegelsen og hvalfangerne 1920-1935 - Devig, Thor N (Universitetet i Oslo, 1982)
Keywords: Sørishavet; arbeidsforhold; fagforbund; fagforeninger; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangststasjoner; hvalkokeri