Den første olje - Jenssen, Hugo Lauritz (Ambra : Sandefjordmuseene årbok, 1999)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Antarktis : norsk natur- og kulturminneforvaltning - Njåstad, Birgit (ed.) (Norsk Polarinstitutt, 1999)
Keywords: Antarktis; Norge; forvaltning; kulturminneforvaltning; miljøvern; naturforvaltning; naturvern; polarområdene

Noruega y las regiones polares - Hansson, Rasmus (Real Ministerio Noruego de Asuntos Exteriores, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Norvegija i poljarnye rajony - Hansson, Rasmus (Izdano Ministerstvom inostrannych del Norvegii, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Norway and the polar regions - Hansson, Rasmus (The Royal Norwegian Ministry of Foreign Affairs, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Norwegen und die Polargebiete - Hansson, Rasmus (Kgl. Norwegisches Ministerium für Auswärtige Angelegenheiten, 1998)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Nordmenn; Norge; Norsk Polarinstitutt; Peter I. Øy; Sørishavet; geografi; historie; norske ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; polarpolitikk

Norge og polarområdene - Hansson, Rasmus (ed.) (Utenriksdepartementet, 1998)
Keywords: Antarktis; Norge; geografi; historie; miljøvern; polarforskning; polarområdene; politikk

Snipp snapp snute... : beretning om livet om bord i hvalbåtene fra Vestfold på fangstfeltene i Sydishavet - Østevik, Tore (Færder forlag, 1998)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

To hvalfangstentreprenøren - to strategier? - Basberg, Bjørn L (I det lange løp : essays i økonomisk historie tilegnet Fritz Hodne, 1997)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Christen Christensen; Norge; Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalfangststasjoner; hvalkokerier; næringsliv; pelagisk; økonomi

Et større Norge 1949-65 - Eriksen, Knut Einar (Kald krig og internasjonalisering, 1949-1965, 1997)
Keywords: Antarktis; Norge; historie; internasjonal; polarområdene; politikk; utenrikspolitikk

Strategi for norsk forskning i Antarktis - forskningsråd, Norges (Norges forskningsråd, 1997)
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten; Norge; forskning; forvaltningsansvar; miljøendringer; polarområdene

Sandefjords historie - Olstad, Finn (Sandefjord kommune, 1997)
Keywords: Nordmenn; Norge; Sørishavet; Vestfold; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri

Hvalfangstbase og kulturminne, Hektor Hvalfangststasjon : den sørligste av de norske landstasjonene i Antarktis - Rossnes, Gustav (Norsk sjøfartsmuseum. Årsberetning, 1997)
Keywords: Antarktis; Deceptionøya; Norge; fangststasjoner; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangststasjoner

Selvhevdelse og altruisme i Antarktis - Tamnes, Rolf (Oljealder : 1965-1995, 1997)
Keywords: Antarktis; Norge; utenrikspolitikk

Territoriell ekspansjonspolitikk - Fure, Odd-Bjørn (Mellomkrigstid : 1920-1940, 1996)
Keywords: Antarktis; Norge; historie; internasjonal; norske ekspedisjoner; polarområdene; politikk; utenrikspolitikk

Norges polare interesser - Berg, Roald (Norge på egen hånd, 1995)
Keywords: Antarktis; Norge; historie; polarområdene; utenrikspolitikk

Åpning av Foyn-seminaret 23.januar 1995 - Olsen, Jan Henry T (Vestfoldminne, 1995)
Keywords: Den internasjonale hvalfangstkommisjonen; Norge; Svend Foyn; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangstkvotene; pelagisk

Norwegian Antarctic whaling seen through the eye of the camera - Barr, Susan (Whaling and history : perspectives on the evolution of the industry, 1993)
Keywords: Norge; Sørishavet; fotografi; historie; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangststasjoner; hvalkokeri; pelagisk

Survival against all odds? Shore station whaling at South Georgia in the Pelagic. Era, 1925-1960 - Basberg, Bjørn L (Whaling and history : perspectives on the evolution of the industry, 1993)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangststasjoner; hvalkokeri; pelagisk; økonomi; økonomisk historie

Norway in the Antarctic - Brekke, Annemor (Ministry of Foreign Affairs, 1993)
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten; Norge; ekspedisjoner; forskning; hvalfangst; miljø

Vel blåst! : kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum 75 år : 1917-1992 - Wexelsen, Einar (Kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum, 1993)
Keywords: Christen Christensen; Norge; Sørishavet; historie; hvalfangst; hvalindustri; museer

Hvalfangsten : eventyret tar slutt - Bakka, Dag (Krohn Johansen, 1992)
Keywords: Norge; Sørishavet; båter; ekspedisjoner; historie; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk; skip

Whaling or Shipping? Conflicts over the Use of the Norwegian Whaling Fleet during World War II - Basberg, Bjørn Lorens (International Journal of Maritime History, 1991)
When the United Kingdom entered World War n in September 1939 the Norwegian merchant marine was immediately affected, as its ships became the targets of German submarines. Between September 1939 and April 1940 (when Norway was occupied by the Nazis), more than fifty Norwegian ships were lost, mainly in the North Sea and the north Atlantic. In November 1939 an agreement was reached between the British government and the Norwegian Shipowners Association to place almost half the Norwegian merchant fleet at Britain's disposal under the so-called "charter parties scheme." The king and the Norwegian government fled to London and established a government-inexile during the German occupation, but before their departure it was decided to establish an agency in the British capital to operate and manage Norwegian shipping. It was named the Norwegian Shipping and Trade Mission (Nortraship) and became the world's largest shipowner, controlling more than one thousand ships at the outset of the war.'
Keywords: Norge; Sørishavet; andre verdenskrig; hvalbåter; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk hvalfangst

Perspektiver for norsk forskning i Antarktis : langtidsplan for norsk Antarktis-forskning, høringsutkast av kapittel 6: framtidig norsk forskning - Omholt, Anders; Nygard, Jarle (Nasjonal komite for miljøvernforskning, NAVF, 1991)
Keywords: Antarktis; Norge; glasiologi; klima; marinøkologi; miljøforskning; polarforskning; polarområdene

I hjertet av Antarktis; Norge i Antarktis - Imbert, Bertrand C; Hem, Arne (Polarforskningens pionerer, 1990)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Norge; Peter I. Øy; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørishavet; hvalfangst; oppdagelsesreiser

La oss arbeide! : A/S Laboremus gjennom 80 år 1910-1990 - Kolltveit, Bård ([A/S Laboremus], 1990)
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalindustri; rederier; sjøfartshistorie

Zwischen Kooperation und Konfrontation. Deutschland, Norwegen und die Walfangfrage in den 1930er Jahren - Scholl, Lars Ulrich (Sjøfartshistorisk årbok : Norwegian yearbook of maritime history, 1990)
Keywords: Norge; Sørishavet; Tyskland; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalolje; pelagisk; samarbeid