Til Amundsen-jubileet på Sydpolen - Bolin, Fredrik Th. (Polarboken, 1962)
ekspedisjoner
Keywords: Antarktis

Internasjonalt samarbeide i antarktisk hvalmerking fra 1957 til 1960, og en oversikt over spredningen av merkede hval i Antarktis - Brown, S G (Norsk hvalfangst-tidende, 1962)
Keywords: Sørishavet; hvaler; hvalfangst

Spotlight on the Antarctic - Friis, Erik J (The American-Scandinavian Review, 1962)
Omhandler 50 års-jubileet for Sydpolens erobring, med bl.a. overrekkelse av minneplakett, og Tore Gjelsvik til stede.
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Norsk Polarinstitutt; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen

Et 50 års polarminne - Gran, Tryggve (Polarboken, 1962)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; historie

Lys over "tåkeheimen" i sør: den videnskapelige serie fra Lars Christensens ekspedisjoner avlsuttet - Isachsen, Fridtjov (Norsk hvalfangst-tidende, 1962)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; forskning; litteratur; naturvitenskap; vitenskap

Tre funn av sverd fra sverdfisk (Xiphias gladius) i antarktisk finnhval (Balenoptera physalus (L)) - Jonsgård, Åge (Norsk hvalfangst-tidende, 1962)
Keywords: Sørishavet; hvaler; marinbiologi; zoologi

Norges "tapte kontinenter" I - Lunde, Erik (Nå, 1962)
Keywords: Antarktis; historie; politikk; stasjoner

Sjøpattedyr observert av det sovjetiske vitenskapsakademis ekspedisjon rundt jorden i 1957/58 - Zenkovich, B A (Norsk hvalfangst-tidende, 1962)
Keywords: Sørishavet; hvaler; marinbiologi