Svartelisting i isødet - Christensen, Stig H (LO-Aktuelt, 2014)
Hvalfangst-eventyret i Antarktis fra 1905 kostet menneskeliv og blodslit. Hvalfangernes forsøk på å organisere seg ble møtt med svartelisting, utestengelse og arrestasjoner.
Keywords: Antarktis; Sørishavet; arbeidsforhold; fagforbund; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

"En livbåt halvfull av vann er funnet". Forlis og ulykker i hvalfangsten på 1920-tallet - Børresen, Dag Ingemar (Norsk sjøfartsmuseum. Årbok, 2008)
Publisher: Norsk sjøfartsmuseum
Keywords: Sørishavet; hvalbåter; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalkokerier; isfangsten; pelagisk; sjøfolk

Helse på hvalfangst - Thoresen, Per (Vestfoldminne, 2002)
Publisher: Vestfoldmuseene
Keywords: Antarktis; arbeidsforhold; erindringer; helse; hvalfangere; hvalfangst; lege; medisin; pelagisk; sjøfolk; sjømenn

Hvorfor gikk det så greitt? Om nedleggelsen av hvalfangstnæringen i Vestfold - Vik, Kjell (Vestfoldminne, 1984)
Publisher: Vestfoldmuseene
Keywords: Sørishavet; Vestfold; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; næring; pelagisk; sjøfolk; økonomi

Folketro på hvalfangst - Eriksen, Erling (Vestfold-minne, 1964)
Publisher: Vestfoldmuseene
Keywords: Sørishavet; erindringer; fortellinger; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Til Sydishavet på jakt efter storhvalen - Slaattelid, Aasm. (Hvalfangstliv : spesialorgan for hvalfangst, 1939)
Publisher: Hvalfangstliv Place: Tønsberg
Keywords: Sørishavet; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; sjøfolk

En arbeidsnatt ombord i et hvalkokeri - Slaattelid, Aasm. (Hvalfangstliv : spesialorgan for hvalfangst, 1937)
Publisher: Hvalfangstliv Place: Tønsberg
Keywords: Sørishavet; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Skjørbuk- og rakit-vitaminene - Baashuus-Jessen, J (Norsk Veterinærtidsskrift, 1932)
Place: Oslo
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; medisin; sjøfolk