Svartelisting i isødet - Christensen, Stig H (LO-Aktuelt, 2014)
Hvalfangst-eventyret i Antarktis fra 1905 kostet menneskeliv og blodslit. Hvalfangernes forsøk på å organisere seg ble møtt med svartelisting, utestengelse og arrestasjoner.
Keywords: Antarktis; Sørishavet; arbeidsforhold; fagforbund; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Did a Dutch company kill whales with tax payers' money after world war II? - Bruijn, Jaap R; Schokkenbroek, Joost C A (Whaling and History IV : papers presented at a symposium in Sandefjord on the 20th and 21st of June 2013, 2013)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; historie; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

The whaling expedition of the Ulysses, 1937-1938 - Walsh, Quentin R; Capelotti, P J (red.) (University Press of Florida, 2010)
Publication Title: New perspectives on maritime history and nautical archaeology
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvalbåter; hvalfangstindustri; hvalindustri; kulturantropologi; norske; sjøfolk; sjømenn

"En livbåt halvfull av vann er funnet". Forlis og ulykker i hvalfangsten på 1920-tallet - Børresen, Dag Ingemar (Norsk sjøfartsmuseum. Årbok, 2008)
Publisher: Norsk sjøfartsmuseum
Keywords: Sørishavet; hvalbåter; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalkokerier; isfangsten; pelagisk; sjøfolk

Flytende fabrikker – de norske hvalkokeriene - Bernhardt, Pernille Brastad (Fabrikken, 2004)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; arbeidsforhold; historie; hvalfangstindustri; hvalindustri; hvalkokerier; kulturhistorie; pelagisk; sjøfolk

På hvalfangst under sovjetstjernen - Børresen, Dag Ingemar (Arbeiderhistorie, 2004)
Keywords: Nordmenn; Norge; Sørishavet; arbeiderbevegelse; arbeidsforhold; historie; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Hvalfangsteventyret - Jacobsen, Erik (Cicero grafisk, 2003)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; Vestfold; biografier; erindringer; historie; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Helse på hvalfangst - Thoresen, Per (Vestfoldminne, 2002)
Publisher: Vestfoldmuseene
Keywords: Antarktis; arbeidsforhold; erindringer; helse; hvalfangere; hvalfangst; lege; medisin; pelagisk; sjøfolk; sjømenn

Den første olje - Jenssen, Hugo Lauritz (Ambra : Sandefjordmuseene årbok, 1999)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Snipp snapp snute... : beretning om livet om bord i hvalbåtene fra Vestfold på fangstfeltene i Sydishavet - Østevik, Tore (Færder forlag, 1998)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Hvorfor gikk det så greitt? Om nedleggelsen av hvalfangstnæringen i Vestfold - Vik, Kjell (Vestfoldminne, 1984)
Publisher: Vestfoldmuseene
Keywords: Sørishavet; Vestfold; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; næring; pelagisk; sjøfolk; økonomi

Folketro på hvalfangst - Eriksen, Erling (Vestfold-minne, 1964)
Publisher: Vestfoldmuseene
Keywords: Sørishavet; erindringer; fortellinger; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Norges skibsførere : 1935-1953 - Meling, Torjer (red.); Berg, Gabriel (red.); Bjønness, Henry (red.); Lindtner, N Fr. (red.) (Dreyer, 1954)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; biografier; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk; skipsfart; skipsførere

Of whales and men - Robertson, R B (Knopf, 1954)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; ekspedisjon; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Hval og mannfolk - Robertson, R B; Stai, Arne (Gyldendal, 1954)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; ekspedisjon; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Fra Spitsebergisen til Sydhavsbrisen - Stavseth, Reidar (Arven fra Bjørn Farmann : Tønsberg Sjømannsforening gjennom 100 år, 1946)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; historie; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Blant isfjell og hval - Krafft, Arne (De Unges forlag, 1942)
Keywords: Sørishavet; fangst; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Til Sydishavet på jakt efter storhvalen - Slaattelid, Aasm. (Hvalfangstliv : spesialorgan for hvalfangst, 1939)
Publisher: Hvalfangstliv Place: Tønsberg
Keywords: Sørishavet; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; sjøfolk

Med kanon og kamera efter storhvalen - Slaattelid, Aasmund (Aschehoug, 1938)
Keywords: Sørishavet; fangst; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

En arbeidsnatt ombord i et hvalkokeri - Slaattelid, Aasm. (Hvalfangstliv : spesialorgan for hvalfangst, 1937)
Publisher: Hvalfangstliv Place: Tønsberg
Keywords: Sørishavet; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Tilsjøs under napoleonskrigene : en norsk sjømanns opplevelser 1802-1854 - Eide, Henrik O (Aschehoug, 1936)
Keywords: Sørishavet; biografi; ekspedisjoner; fangst; geografi; historie; sjøfolk; skippere

Norges skibsførere : 1933-1935 - Meling, Torjer (red.); Berg, Gabriel (red.); Gausel, Arnold Chr. (red.); Dreyer, Paul (red.) (Dreyer, 1935)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; biografier; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk; skipsfart; skipsførere

Skjørbuk- og rakit-vitaminene - Baashuus-Jessen, J (Norsk Veterinærtidsskrift, 1932)
Place: Oslo
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; medisin; sjøfolk

Med kokeri og hvalbåt - Steinert, Ragnar (Nasjonalforlaget, 1932)
Keywords: Sørishavet; fangst; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Efter hval i Sydhavet - Høva, Ernst (Fabritius, 1929)
Keywords: Norge; Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Kaptein C.A. Larsen - Risting, Sigurd (Cappelen, 1929)
Keywords: Antarctic ekspedisjonen; Antarktis; Carl Anton Larsen; D/S Antarctic; D/S Jason; Jason ekspedisjonene; biografier; ekspedisjoner; erindringer; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene; sjøfolk; sjømenn