Polar Regions in the Anthropocene - Summerhayes, Colin; Zalasiewicz, Jan; Vidas, Davor; Williams, Mark (Research handbook on polar law, 2020)
Keywords: Antarktis; geologi; havrett; internasjonal; polarområdene

Norske krav i Sørishavet - Utfordringer for Sjøforsvaret - Aase, Johnny Grøneng (Norsk Tidsskrift for Sjøvesen, 2013)
Norge gjorde i 2009 krav på økonomiske soner utenfor Bouvetøya og Dronning Maud Land. Slike krav fører i følge Lov om økonomiske soner med seg forpliktelser som over tid får konsekvenser for Sjøforsvaret. l den økonomiske sonen som ble erklært utenfor fastlands-Norge på 1970-tallet har det vært Kystvakten som har opprettholdt juridiksjon, overvåket miljøet og kontrollert fisket. Norske og utenlandsk fartøyer har alt begynt å fiske i norsk økonomisk sone utenfor Bouvetøya. Det foregår i dag en rivende utvikling av teknologi for gruvedrift på store havdyp. Statlige og kommersielle private aktører posisjonerer seg aktivt for å kunne utnytte naturressursene i Sørishavet. Denne forfatteren mener at det vil tvinge seg fram et behov for stedlig overvåkning, kontroll og miljøvern i de norske økonomiske sonene i Antarktis. Det eksisterer ingen robust søk- og redningstjeneste i Antarktis. Siden Norge har gjort territorielle krav har vi også en moralsk forpliktelse om å kunne komme skipbrudne og syke til unnsetning i disse områdene. Overvåkning og hevding av juridiksjon i slike store og fjerntliggende havområder vil bli komplisert og dyrt. Kystvakten har i dag verken fartøyer eller personell for å kunne utføre dette. Rundt 2020 vil de store kystvaktskipene Nordkapp, Senja og Andenes være rundt 40 år og nærme seg tidspunktet for utfasing. Klimaendringene fører til migrasjon av fisk nordover mot kaldere vann i Barentshavet, og det vil derfor bli behov for fiskeriinspeksjoner lenger nord enn i dag. Kystvakten trenger å anskaffe store erstatningsfartøy for Nordkapp-klassen, og ved prosjekteringen bør man ta høyde for at Norge også vil ha behov for en kystvaktkapasitet i Antarktis. For å redusere risikoen for over- eller feilinvesteringer vil jeg gjennomgå hvordan en allerede i dag kan benytte satellitter for å kartlegge skipstrafikken i de norske områdene i sør. Ut fra dette bakgrunnsmaterialet kan Forsvaret anslå hvor mange fartøyer som vil være nødvendig å ha i sør.
Publisher: Sjømilitære samfund
Keywords: Bouvetøya; Dronning Maud Land; Sørishavet; havrett; jus; miljøovervåking; miljøvern; naturressurser; økonomi

Emerging Law of the Sea Issues in the Antarctic Maritime Area: A Heritage for the New Century? - Vidas, Davor (Ocean Development & International Law, 2000)
This article focuses on three emerging law of the sea issues for states cooperating in management of the Antarctic and its maritime area. The first of these is no newcomer: How to regulate the dramatic increase in illegal, unregulated and unreported fishing of Patagonian toothfish (Dissostichus eleginoides) in the Southern Ocean? The second question, according to the letter of the UN Convention on the Law of the Sea, awaits the countries claiming sovereignty over portions of territory in the Antarctic 10 years from the entry into force of the Convention for each of them. The question here is what to do with the requirement contained in that Convention relating to the submission of information on the outer limit of the continental shelf beyond 200 nautical miles to the Commission on the Continental Shelf? Finally, there is a third tricky question: Who is competent to regulate, and accordingly to ban, mineral activities in the Southern Ocean seabed? Is it the International Seabed Authority as the global body, or the Antarctic Treaty Consultative Parties through their regional cooperation? This question may well never be put on the policy agenda for any global forum; but it may well be posed at any time and by any third party, whether in the UN General Assembly or, more likely, in the Assembly of the International Seabed Authority.
Publisher: Taylor & Francis
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten; Sørishavet; fiskeri; havrett; internasjonal rett; kontinentalsokkel