Carsten Borchgrevink and the Southern Cross Expedition, 1898-1900 - Riffenburgh, Beau; Kløver, Geir O (Red.) (The Fram Museum, 2017)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Kapp Adare; Southern Cross; Sydpolen; biografier; botanikk; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; første landgang; geografi; geologi; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; zoologi

Norge i Antarktis - Rognhaug, Magnus Hovind (red.) (Norsk Polarinstitutt, 2014)
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Norge; Peter I. Øy; Sørishavet; forskning; miljøvern; polarforskning; politikk

Cruising for krill in the Southern Ocean with G.O. Sars - Iversen, Svein A (Red.); Myklevoll, Sigmund (Red.); Mæstad, Kjartan (Red.); Nøttestad, Leif (Red.) (Institute of Marine Research, 2010)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; euphausiacea; forskning; krill; marin biologi; marine økosystemer; plankton; raudåte

Vill etter krill : på ekspedisjon med G.O. SARS til Sørishavet - Iversen, Svein A (Red.); Myklevoll, Sigmund (Red.); Mæstad, Kjartan (Red.); Nøttestad, Leif (Red.) (Havforskningsinstituttet, 2009)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; euphausiacea; forskning; krill; marin biologi; marine økosystemer; plankton; raudåte

Polar-Noreg : det kvite eventyret - Elstad, Åsa; Balto, Ann Kristin (bildered.) (Universitetet i Tromsø, 2005)
Keywords: Antarktis; fangst; forskning; historie; oppdagelser; polarområdene; utstillinger

Polar Norway : the white adventure - Elstad, Åsa; Balto, Ann Kristin (bildered.) (Universitetet i Tromsø, 2005)
Keywords: Antarktis; fangst; forskning; historie; oppdagelser; polarområdene; utstillinger

Norwegian Antarctic Research Expedition (NARE) 2000/2001 - Winther, Jan-Gunnar (ed.) (Norsk Polarinstitutt, 2002)
Publication Title: Norsk Polarinstitutt. Rapportserie
Keywords: Dronning Maud Land; biologi; ekspedisjoner; forskning; geodesi; glasiologi; logistikk; marin biologi; miljøvern; naturressurser

Studies of seabirds and seals on Bouvetøya 1998/99 - Isaksen, Kjell; Huyser, Onno; Kirkman, Steve; Wanles, Ross; Wilson, Wendy (2000)
Keywords: Bouvetøya; forskning; fugler; pinnipedier; seler; zoologi

Johan Koren : feltzoolog og polar-pioner - Wikan, Steinar (Schibsted, 2000)
EN NORSK FELTZOOLOG OG POLAR-PIONER 17 år gammel drar snekkerlærlingen JOHAN KOREN ut fra hjembyen i Fredrikstad i 1897 som deltager i historiens første overvintringekspedisjon i Antarktis, Belgica-ekspedisjonen. Styrmann om bord er en landsmann, den unge Roald Amundsen. I likhet med ham, blir Koren snart kjent og omtalt som en av tidenes dristigste oppdagelsesreisende, med Antarktis og Arktis som virkefelt. Men for Koren blir berømmelsen ikke varig. Bare 39 år gammel dør han i spanskesyken, alene på et hospital i Vladivostok. Og med tiden går det slik at han blir "Gutten Norge glemte" - slik tittelen lød på en senere guttebok, inspirert av hans begivenhetsrike og dramatiske liv. Blant feltzoologer regnes han imidlertid den dag i dag som en pionerskikkelse, og rundt om i verdens zoologiske museer finnes tusenvis av vitnesbyrd om hans innsats for vitenskapen som samler av fugle- og dyrearter. Forfatteren, historikeren og biologen STEINAR WIKAN bygger denne beretningen på Johan Korens delvis bevarte dagbøker, samtlige brev, dokumenter og presseomtaler, erindringsbøker og - ikke minst - samtaler med en gammel mann i det fjerneste Sibir som kjente Koren.
Keywords: Antarktis; Belgica ekspedisjon; biografier; forskning; oppdagelser; overvintring; polarekspedisjoner; zoologi

Strategi for norsk forskning i Antarktis - forskningsråd, Norges (Norges forskningsråd, 1997)
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten; Norge; forskning; forvaltningsansvar; miljøendringer; polarområdene

Invertebrates in Hot and Cold Arid Environments - Sømme, Lauritz (Springer-Verlag, 1995)
Keywords: Antarktis; forskning; kuldetoleranse; virvelløse dyr

Norway in the Antarctic - Brekke, Annemor (Ministry of Foreign Affairs, 1993)
Keywords: Antarktis; Antarktistraktaten; Norge; ekspedisjoner; forskning; hvalfangst; miljø

Vurdering av turisme i tilknytning til nordisk forskningsekspedisjon til Antarktis 1992/93 - Widmark, Eva Marie; Jørstad, Knut (Norsk Polarinstitutt, 1991)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; forskning; turisme

Belgica : den første overvintringen i Antarktis 1897-1899 - [Smedvig, Nora] ([Nordsjøselskapet], 1988)
Keywords: Antarktis; Belgica (skip); Roald Amundsen; forskning; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; utstillinger

Sommer i Antarktis: blant pingviner, sel og hvalfangstminner - Sømme, Lauritz (Universitetsforlaget, 1983)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; natur; økologi

Sperm whales of the southeast pacific. Part III : Norphometry - Clarke, Robert; Paliza, Obla (Universitetsforlaget, 1972)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; forskning; hvaler; marin biologi; oseanografi

The 2nd tropopause : a statistical and physical study - Harsson, Bjørn Geirr (Norsk Polarinstitutt, 1971)
Publication Title: Norsk Polarinstitutt. Skrifter
Keywords: Antarktis; Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Det internasjonale geofysiske år 1957-58; IGY 1957-58; atmosfæren; ekspedisjoner; forskning; meteorologi; observasjoner

An analysis of the phytoplankton of the Pacific Southern Ocean: abundance, composition, and distribution during the Brategg Expedition, 1947-1948 - Hasle, Grethe Rytter (Universitetsforlaget, 1969)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Brategg ekspedisjon; Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; fytoplankton; marinbiologi; plankton; planteplankton

Sperm whales of the Southeast Pacific. Part I: Introduction. Part II: Size range, external characters and teeth - Clarke, Robert; Anelio, Aguayo L; Obla, Paliza (Universitetsforlaget, 1968)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; forskning; hvaler; marin biologi; oseanografi

Ascidians collected during 1928-1930 by the Norwegian Antarctic expeditions - Millar, Robert Hannay (Universitetsforlaget, 1968)
Publication Title: Avhandlinger utgitt av det Norske Videnskaps Akademi i Oslo. I. Matematisk naturvidenskabelig klasse. Ny serie
Keywords: Antarktis; dyr; ekspedisjoner; forskning; kappedyr; tunicata; zoologi

On the tides at Norway Station and adjacent coastal areas of Antarctica - Hisdal, Vidar (Norsk Polarinstitutt, 1965)
Keywords: Den norske antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; ekspedisjoner; forskning; isshelf; observasjoner; oseanografi; tidevann

Development of tooth germs and adjacent structures in the whalebone whale (Balaenoptera physalus (L.)) - Karlsen, Kjell (Universitetsforlaget, 1962)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; forskning; hvaler; marin biologi

The Winning of Australian Antarctica: Mawson's BANZARE voyages, 1929-31, based on the Mawson Papers - Price, Archibald Grenfell (ed.) (Angus and Robertson, 1962)
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjoner; Sydpolen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

On the snow accumulation in Dronning Maud Land - Lunde, Torbjørn (Norsk Polarinstitutt, 1961)
Publication Title: Norsk Polarinstitutt. Skrifter
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; forskning; morfologi; observasjoner; snø

U južnogo poljusa god 1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg (1958)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Kapp Adare; Southern Cross; Sydpolen; biografier; botanikk; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; første landgang; geografi; geologi; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; zoologi

Modchejm : Dva goda v Antarktike. Nauchnaia Norvezhsko-Britansko-Shvedskaia ekspeditsiia 1949-1952 - Giæver, John Schjelderup; Sokolovoj, A V (Gosudarstvennoe Izdat. Geograficheskoi Literatury, 1958)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Twee jaar in het zuidpool-gebied met de Maudheim-expeditie : de spannende ervaringen van de Noors-Brits-Zweedse expeditie van 1949-1952 naar Antarctis - Giæver, John Schjelderup; Baars, Herman D; Visser, N G; Baars-Jelgersma, Greta (W. de Haan, 1956)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Bijela pustinja : dvije godine u Antarktiku : norvesko-britansko-svedska istrazivacka ekspedicija u Antarktiku 1949-1952 - Giæver, John Schjelderup; Mardešić, Petar (Kultura, 1956)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Station im Eis : zwei Jahre in der Antarktis : die Norwegisch-Britisch-Schwedische wissenschaftliche Antarktisexpedition 1949-1952 - Giæver, John Schjelderup; Reiher, H (Hermann Haack, 1956)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

The white desert : the official account of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition - Giæver, John (Asahi Shimbun Sha, 1954)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning; forskningsstasjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; overvintring; sjøreiser

The white desert : the official account of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition - Giæver, John (Chatto & Windus, 1954)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); ekspedisjoner; forskning; forskningsstasjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; overvintring; sjøreiser

Maudheim : deux ans dans l'Antarctique : l'expedition scientifique norvégienne, britannique et suédoise dans l'Antarctique en 1949-1952 - Giæver, John Schjelderup; Poterat, Jacques (Denoël, 1954)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Antarktis : norjalais-brittiläis-ruotsalaisen tieteellisen Antarktisretkikunnan vaiheet - Giæver, John Schjelderup; Kilpeläinen, Matti (WSOY, 1953)
Publication Title: Sininen nauha
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Studies on the cetacean brain : the gross anatomy of the rhombencephalon of the fin whale <Balaenoptera physalus L.> - Jansen, Jan (I kommisjon hos Dybwad, 1953)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; forskning; hvaler; marin biologi

Maudheim : to år i Antarktis : den norsk-britisk-svenske vitenskapelige ekspedisjon til Antarktis 1949-1952 - Giæver, John (Gyldendal, 1952)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); ekspedisjoner; forskning; forskningsstasjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; overvintring; sjøreiser

Soldage og polarnætter : Norselekspeditionen til Antarktis 1949-1952 - Giæver, John Schjelderup; Windfeld-Hansen, Karina (Grafisk Forlag, 1952)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Antarktisboken : med Norsel till Maudheim och Antarktis : den norsk-brittisk-svenska vetenskapliga expeditionen till Antarktis 1949-1952 - Giæver, John; Schytt, Valter (Forum, 1952)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Fishes collected during the Norwegian-British-Swedish Antarctic expedition 1949-52 - Nybelin, Orvar (1952)
Publication Title: Göteborgs kungl. vetenskaps- och vitterhets-samhällees handlingar. 6. följden, ser.B
Keywords: Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; Sørishavet; fisker; forskning; zoologi

Investigations on the anterior lobe of the hypophysis of the finback whale (B. Physalus L.) - Sverdrup, Arne; Arnesen, Kristen (I kommisjon hos Dybwad, 1952)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; forskning; hvaler; marin biologi

Lepidoptera - Viette, Pierre E L (Dybwad, 1952)
Publication Title: Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq., instituted and financed by consul Lars Christensen
Keywords: Antarktis; Possession Islands; Rosshavet; ekspedisjoner; forskning; hvalfangere; hvalfangst; virvelløse dyr; zoologi

Antarctic Bryozoa - Vigeland, Immanuel (Dybwad, 1952)
Publication Title: Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq., instituted and financed by consul Lars Christensen
Keywords: Antarktis; bløtdyr; bryozoa; ekspedisjoner; forskning; mosdyr; zoologi

Subantarctic and Antartic fishes - Nybelin, Orvar (Hvalfangstmuseet, 1951)
Publication Title: Publikasjon fra Kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum i Sandefjord. Scientific results of the Brategg Expedition, 1947-48
Keywords: Brategg ekspedisjon; Sørishavet; ekspedisjoner; fisker; forskning; iktiogeografi; magellanstredet; zoologi

Antarctic pelecypods - Soot-Ryen, Tron (Dybwad, 1951)
Publication Title: Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq., instituted and financed by consul Lars Christensen
Keywords: Bouvetøya; Peter I. Øy; bivalvia; bløtdyr; ekspedisjoner; forskning; muslinger; zoologi

The insulin content of whale pancreas - Jorpes, J Erik (I kommisjon hos Dybwad, 1950)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; biokjemi; forskning; hvaler; marin biologi; medisin

Age-studies on blue whales - Ruud, Johan T; Jonsgård, Åge; Ottestad, Per (I kommisjon hos Dybwad, 1950)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; forskning; hvaler; marin biologi

Vitamins in whale liver - Brækkan, Olaf R (I kommisjon hos Dybwad, 1948)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; biokjemi; forskning; hvaler; marin biologi

Norvegia rundt sydpollandet : Norvegia-ekspedisjonen 1930-1931 - Isachsen, Gunnar (Gyldendal, 1934)
Publication Title: Publikasjon fra Kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum i Sandefjord
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; Sydpolen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

I. Norske undersøkelser ved Sydpollandet 1929-1931. II. Norvegia-ekspedisjonen 1930-1931 : omseilingen av Sydpollandet - Isachsen, Gunnar (1931)
Publication Title: Meddelelser
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; Sydpolen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

Fangst og forskning i Sydishavet - Aagaard, Bjarne (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Jason (skip); Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; historie; hvalfangere; hvalfangst

Mot ukjent land : Norvegia-ekspedisjonen 1929-1930 - Riiser-Larsen, Hjalmar (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; lutfart; oppdagelsesreiser

Echinodermata from the Palmer Archipelago, South Shetland, South Georgia and the Bouvet Island : with description of new species of the moluscan genus Montacutas - Grieg, James A (Dybwad, 1929)
Publication Title: Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq. Instituted and financed by consul Lars Christensen : Volume I
Keywords: Bouvetøya; biologi; ekspedisjoner; forskning; marinbiologi; pigghuder; virvelløse dyr

On the geology and physiography of some Antarctic and Sub-Antarctic islands : with notes on the character and origin of fjords and strandflats of some northern lands - Holtedahl, Olaf (Dybwad, 1929)
Publication Title: Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq. Instituted and financed by consul Lars Christensen : Volume I
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; forskning; geologi

Sydpol-forskning : en utsigt over dens utvikling gjennem tiderne - Skattum, Ole Jacob (I kommission hos Aschehoug, 1912)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; ekspedisjoner; forskning; oppdagelsesreiser

Das Festland am Sydpol : die Expedititon zum Sydpolarland in den Jahren 1898-1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg (Schottlaender, 1905)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Kapp Adare; Southern Cross; Sydpolen; biografier; botanikk; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; første landgang; geografi; geologi; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; zoologi

Nærmest Sydpolen : Aaret 1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg (Gyldendal, 1905)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Kapp Adare; Southern Cross; Sydpolen; biografier; botanikk; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; første landgang; geografi; geologi; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; zoologi

Magnetic and meteorological observations made by the "Southern Cross" Antarctic expedition 1898-1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg; Bernacchi, Louis (Royal Society of London, 1902)
Keywords: Antarktis; Southern Cross; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; magnetisme; meteorologi; observasjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

To the South Polar regions : expedition of 1898-1900 - Bernacchi, Louis Charles (Bluntisham Books, 1901)
Keywords: Antarktis; Southern Cross; astronomi; biografi; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; fysikk; geologi; klimatologi; oppdagelsesreiser; overvintring; zoologi

The Cruise of the "Antarctic" to the South Polar regions - Bull, Henrik Johan (Edward Arnold, 1896)
Keywords: Antarktis; D/S Antarctic; Kapp Adare; Rosshavet; Victoria Land; ekspedisjoner; forskning; første landgang; geografi; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser; selfangst