Den farlige isen i Antarktis - Ekra, Siv Ingrid Skau (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet SINTEF, 1993)
All is i antarktiske havområder er flerårig under den antarktiske sommeren. Slik is er særlig sterk og hard og smelter ikke. I store bølger får de farlige stykkene stor fart. Treffer de en båt, skjer det med stor kraft.
Publication Title: Gemini : forskningsnytt fra SINTEF og NTNU
Keywords: Sørishavet; båter; isforholdene; populærvitenskap

Hvalfangsten : eventyret tar slutt - Bakka, Dag (Krohn Johansen, 1992)
Keywords: Norge; Sørishavet; båter; ekspedisjoner; historie; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk; skip