Svartelisting i isødet - Christensen, Stig H (LO-Aktuelt, 2014)
Hvalfangst-eventyret i Antarktis fra 1905 kostet menneskeliv og blodslit. Hvalfangernes forsøk på å organisere seg ble møtt med svartelisting, utestengelse og arrestasjoner.
Keywords: Antarktis; Sørishavet; arbeidsforhold; fagforbund; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Helse på hvalfangst - Thoresen, Per (Vestfoldminne, 2002)
Publisher: Vestfoldmuseene
Keywords: Antarktis; arbeidsforhold; erindringer; helse; hvalfangere; hvalfangst; lege; medisin; pelagisk; sjøfolk; sjømenn