Ekspedisjonsfotografi i polare områder - Barr, Susan (Bildet lever! : bidrag til norsk fotohistorie. 7, 1999)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; fotografi; historie; polarekspedisjoner; polarområdene

C.A. Larsen - Pioneer of the Antarctic ocean - Devig, Thor N (Norwegian maritime explorers and expeditions : over the past thousand years, 1999)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Nordmenn; Sørishavet; historie; hvalfangst; kartlegging; oppdagelsesreiser; pelagisk; polarekspedisjoner

Dagboken fra Belgica-ekspedisjonen 1897-99 : Roald Amundsens første ferd til Antarktis - Amundsen, Roald (Vågemot miniforl., 1998)
Publication Title: Sydpol-serien
Keywords: Antarktis; Belgica (skip); Roald Amundsen; dagbøker; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; vitenskap

Den tredje mann : beretningen om Hjalmar Johansen - Kvam, Ragnar (Gyldendal, 1997)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Sydpolsekspedisjonen; biografier; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarhistorie

Snille piker går ikke til Sydpolen - Arnesen, Liv (Damm, 1995)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; ekspedisjoner; polarekspedisjoner; reiseskildringer

Cato mot Sydpolen - Hauge, Odd Harald; Bry, Knut; Ebbesen, Lars (Pax, 1995)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Sydpolen; ekspedisjoner; fotokunst; funksjonshemmede; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; reiser; reiseskildringer

Dronning Maud Land - Tollefsen, Ivar (Mortensen, 1994)
Keywords: Dronning Maud Land; Sydpolen; ekspedisjoner; fjellklatring; polarekspedisjoner

Vel blåst! Kommandør Chr. Christensens Hvalfangstmuseum gjennom 75 år 1917-1992 - Wexelsen, Einar (Utkikksposten (Sandefjord) : kontaktorgan for Sandefjordmuseene, 1992)
Publisher: Sandefjordmuseene Place: Sandefjord
Keywords: Antarktis; Christen Christensen; Nordmenn; Vestfold; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; pelagisk; polarekspedisjoner

Det siste kontinent. Roald Amundsen går ombord. Lengst mot sør - Sannes, Tor Borch (Fram, 1989)
Keywords: Antarktis; Colin Archer; Fram (skip); Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; båter; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Journal over den Belgiske Sydhavs-Expedition 97-99 - Koren, Johan (1988)
Pages: [60 s.]
Keywords: Antarktis; Belgica (skip); dagbok; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner

Belgica : den første overvintringen i Antarktis 1897-1899 - [Smedvig, Nora] ([Nordsjøselskapet], 1988)
Keywords: Antarktis; Belgica (skip); Roald Amundsen; forskning; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; utstillinger

Sel- og hvalfangstskuter. Sydpolskipet som aldri ble bygget. Med "Southern Cross" til det sjette kontinent - Sannes, Tor Borch (Colin Archer skipene, 1978)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Carsten Egeberg Borchgrevink; Colin Archer; Fram (skip); Pollux (skip); Southern Cross (skip); båtbygging; båter; polarekspedisjoner; skipsbygging

Sydpolen - Mountfield, David; Sollie, Finn (De store polaroppdagelser, 1977)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Erobringen av Antarktis - Harstad, Herlof (Aschehoug, 1968)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; biografier; ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Kampen om Sydpolen - Gran, Tryggve (Mortensen, 1961)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Polarfareren Hjalmar Johansen og Skien - Henriksen, Bredo (B. Henriksen, 1961)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Johansen; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; biografier; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarhistorie

Boken om Balchen - Knight, Clayton; Durham, Robert C; Halle, R (Steensballe, 1950)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolflyvningen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; fly; luftfart; polarekspedisjoner; polarflyving

Sydpolens helter - Andersson, Johan Gunnar; Werner-Johanessen, Thor; Balchen, Bernt; Bogen, Hans (Cammermeyer, 1947)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; historie; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarområdene

Olav Bjåland : idrottsmann og polfarar - Austbø, Johan (Fonna, 1945)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Sydpolsekspedisjonen; biografier; polarekspedisjoner; polfarere

Lengst mot sør - Arnesen, Odd (Fram : hele Norges skute, 1942)
Keywords: Antarktis; Colin Archer; Fram (skip); Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; båter; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Antarktiske Forskninger i ældre tid. Sydpolen naas. Flyvningere i Antarktis - Rasmussen, Knud (Polarforskningens saga. Alle tiders store opdagelsesrejser, 1932)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser Larsen; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarflyving; polarforskning

James Cook - Haffner, Einar (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1928)
Det er i år 150 år siden James Cook døde. Der er så mange jubileer og minnefester i våre dager at man undertiden synes det kan bli litt for meget av det gode. Men de efterfølgende minneord er helliget en mann som ingen der er geografisk interessert, nogensinde bør glemme.
Publisher: Routledge
Keywords: James Cook; Sørishavet; geografi; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarfarere

Nærmest Sydpolen : Aaret 1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg (Gyldendal, 1905)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Kapp Adare; Southern Cross; Sydpolen; biografier; botanikk; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; første landgang; geografi; geologi; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; zoologi