James Cook - Haffner, Einar (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1928)
Det er i år 150 år siden James Cook døde. Der er så mange jubileer og minnefester i våre dager at man undertiden synes det kan bli litt for meget av det gode. Men de efterfølgende minneord er helliget en mann som ingen der er geografisk interessert, nogensinde bør glemme.
Publisher: Routledge
Keywords: James Cook; Sørishavet; geografi; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarfarere

Bouvet-øen og "Norvegia"-ekspedisjonen 1927-1928 - Mosby, Håkon (Naturen, 1928)
Place: Bergen
Keywords: Bouvetøya; Norvegia ekspedisjonen; meteorologi; oppdagelsesreiser