Roald Amundsen : en biografi - Bomann-Larsen, Tor (Cappelen, 1998)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Roald Amundsen; Sydpolen; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Døde menn vender tilbake: Shackletons høyst private Whitbread-seilas - Winge, Jon (Norsk sjøfartsmuseum. Årbok, 1998)
Publisher: Norsk sjøfartsmuseum Place: Oslo
Keywords: Endurance (skip); Ernest Henry Shackleton; Sørishavet; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; skipsfart

Shallow seismic investigations and sediment sampling in the Weddell Sea amd Dronning Maud Land - Forsberg, Carl Fredrik; Austin, W E N; Häkkinen, Väinö Ami Juhani; Andersen, Espen Sletten (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1992/93, 1997)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1992/93; Weddellhavet; ekspedisjoner; marin geologi; sedimenter; seismologi

Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1992/93 - Orheim, Olav (ed.) (Norsk Polarinstitutt, 1997)
Publication Title: Meddelelser
Keywords: Antarktis; NARE 1992/93; ekspedisjoner; geofysikk; geologi; glasiologi; marin biologi; marin geologi; ornitologi; oseanografi; topografi

Alene over Antarktis - Ousland, Børge ([B. Ousland], 1997)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; reiser; reiseskildringer; skiekspedisjoner

Rondespiret - Tollefsen, Ivar; Sand, Vebjørn (Orion forl., 1997)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; ekspedisjoner; fjellklatring; klatreekspedisjoner; malerkunst

Geodetic measurements at Vestfjella and Heimefrontfjella - Barstad, Bjørn; Luktvasslimo, Brit Åse (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1993/94, 1996)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1993/94; ekspedisjoner; geodesi; satellittbilder; topografi

Snille piker går ikke til Sydpolen - Arnesen, Liv (Damm, 1995)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; ekspedisjoner; polarekspedisjoner; reiseskildringer

Cato mot Sydpolen - Hauge, Odd Harald; Bry, Knut; Ebbesen, Lars (Pax, 1995)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Sydpolen; ekspedisjoner; fotokunst; funksjonshemmede; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; reiser; reiseskildringer

Detailed studies of bottom freezing under an iceshelf and mapping of accumulation by use of multi-frequency pulse-aperture radar - Erlingsson, Bjørn; Gjessing, Yngvar; Hamran, Svein Erik; Holmlund, Per (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1991/92, 1994)
Keywords: Antarktis; NARE 1991/92; ekspedisjoner; georadar; isshelf; topografi

Dronning Maud Land - Tollefsen, Ivar (Mortensen, 1994)
Keywords: Dronning Maud Land; Sydpolen; ekspedisjoner; fjellklatring; polarekspedisjoner

Geographical discoveries in Antarctica by the whaling industry - Headland, Robert Keith (Whaling and history : perspectives on the evolution of the industry, 1993)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Lars Christensen; ekspedisjoner; geografi; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Dager i Antarktis: om folk og forskning, og en ekspedisjon litt utenom det vanlige - Kristensen, Monica (Grøndahl Dreyer, 1993)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner

Hvalfangsten : eventyret tar slutt - Bakka, Dag (Krohn Johansen, 1992)
Keywords: Norge; Sørishavet; båter; ekspedisjoner; historie; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk; skip

Søker fortiden og framtiden på Sydpolen - Bakka, Toril (Statoil magasin, 1992)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner

Sydpolen på tvers - Høibakk, Ralph (Gyldendal, 1991)
Keywords: Antarktis; Den Norske Sydpolekspedisjonen 1990; Sydpolen; ekspedisjoner; reiser; reiseskildringer

Humoral-immunologiske endringar ved korttidsisolasjon i Antarktis - Molvær, Otto Inge; Matre, Roald; Bendiksen, Fredrik S; Reitehaug, Per-Ivar; Hjelle, John O (NUTEC, 1991)
https://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digibok_2011012708090
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1989/90; ekspedisjoner; immunologi; mikrobiologi

Sandefjord - et naturlig polarforskningssenter - Wexelsen, Einar (Utkikksposten (Sandefjord) : kontaktorgan for Sandefjordmuseene, 1991)
Publisher: Museene Place: Sandefjord
Keywords: Antarktis; Norsk Polarinstitutt; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Geological observations in Gjelsvikfjella and Mühling-Hofmannfjella - Bucher-Nurminen, Kurt; Ohta, Yoshihide; Austrheim, Håkon; Dallmann, Winfried K (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1989/90; ekspedisjoner; forskning; geologi

Geodetic measurements in Dronning Maud Land - Eiken, Trond; Luktvasslimo, Brit Åse; Lytskjold, Bjørn (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1989/90; ekspedisjoner; forskning; geodesi

Observations of ice shelf water at the southern Weddel sea shelf break - Foldvik, Arne; Gammelsrød, Tor; Nordlund, Nina; Nytun, Kjell (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: NARE 1989/90; Sørishavet; Weddellhavet; ekspedisjoner; forskning; isshelf; oseanografi

Radio-echo investigations in Dronning Maud Land - Kennett, Michael (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1989/90; ekspedisjoner; forskning; geofysikk; isshelf; isstrøm; klimaendringer

Studies on, and underneath, the Ice Shelf Fimbulisen - Orheim, Olav; Hagen, Jon Ove; Østerhus, Svein; Sætrang, Arne (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1989/90; ekspedisjoner; forskning; glasiologi; isshelf

Aspects of reproductive behaviour in a population of South Polar skua Catharacta maccormicki in Dronning Maud Land - Pedersen, Hans Christian (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1989/90; ekspedisjoner; forskning; fugler; ornitologi; reproduksjon; zoologi

Studies of breeding biology of Antarctic petrel and snow petrel in Mühlig-Hofmannfjella, Dronning Maud Land - Røv, Nils (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1989/90; ekspedisjoner; forskning; fugler; ornitologi; zoologi

Marine geological studies in the Weddel sea - Sjøholm, Jorunn; Jansen, Eystein (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: NARE 1989/90; Sørishavet; Weddellhavet; ekspedisjoner; forskning; marin geologi

Ecophysiological adaptations in mites and collembolans in Dronning Maud Land - Strømme, Alexander (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1989/90; ekspedisjoner; forskning; midder; miter; virvelløse dyr; zoologi; økofysiologi

Studies on the factors determining variation in the reproductive success of the Antarctic petrel Thalassoica antarctica in Svarthamaren, Mühlig-Hofmannfjella - Sæther, Bernt-Erik; Andersen, Reidar; Pedersen, Hans Christian (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1989/90; ekspedisjoner; forskning; fugler; ornitologi; reproduksjon; zoologi

Frimerkespalten - Tandberg, Arne Ingar (Skipet, 1990)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; ekspedisjoner; filateli; historie; logistikk; skip

Glaciological and meteorological measurements in Dronning Maud Land - Winther, Jan-Gunnar (Report of the Norwegian Antarctic Research Expedition 1989/90, 1990)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1989/90; ekspedisjoner; forskning; glasiologi; meteorologi

Miljøspørsmål i fokus: forskningsskipet "Andenes" på vei mot Antarktis - Friberg, Fred (Svalbardposten, 1989)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner

Anomalous palaeomagnetic directions in a Mesozoic basaltic dyke; arguments for fault-induced remagnetization - Løvlie, Reidar; Mitchell, John (Physics of the earth and planetary interiors, 1989)
Anomalously steep palaeomagnetic directions from the central part of an ∼ 5 m wide basaltic dyke from Fossilryggen, East Antarctica, suggest a Recent to late Tertiary age for its remanent magnetization, in conflict with KAr isotope ages of 162 ± 4 and 217 ± 3 Ma obtained from the central and slickenside margins respectively. Three neighbouring basaltic intrusions carry stable magnetizations whose directions (mean D, 23°; mean I, −40° and pole position, 38°N, 40°E) accord with previously obtained Mesozoic results from lava flows in the Vestfjella basalt province, East Antarctica. Rock magnetic properties do not discriminate between the different dykes, and it is proposed that the anomalous directions represent spot-readings of the geomagnetic field which arise from complete remagnetization during a period of faulting in Recent to late Tertiary times.
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1984/85; ekspedisjoner; geofysikk; geologi

A hundred years of Norwegian exploration of the polar regions - Orheim, Olav (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1989)
Publisher: Routledge
Keywords: Antarktis; Norge; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Navigation to nest site in the snow petrel (Pagodroma nivea) - Haftorn, Svein; Mehlum, Fridtjof; Bech, Claus (The Condor, 1988)
Publisher: American Ornithological Society
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1984/85; ekspedisjoner; forskning; fugler; ornitologi; zoologi

Sydpolen 1910-1912 - Huntford, Roland; Hoff, Truls (Roald Amundsens oppdagelsesreiser i bilder, 1988)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; fotografihistorie; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Early geological exploration of Seymour Island, Antarctica - Zinsmeister, William J (Geology and Paleontology of Seymour Island, Antarctic Peninsula, 1988)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; D/S Jason; Seymourøya; Vestantarktis; ekspedisjoner; forskning; geologi; hvalfangere; oppdagelsesreiser

Breeding ecology of the Antarctic petrel Thalassoica Antarctica in Mühlig-Hofmannfjella, Dronning Maud Land - Fridtjof, Mehlum; Claus, Bech; Svein, Haftorn (Proceedings of the NIPR Symposium on Polar Biology, 1987)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1984/85; ekspedisjoner; forskning; fugler; ornitologi; zoologi

Interrelationships between egg dimensions, pore numbers, incubation time, and adult body mass in Procellariiformes with special reference to the Antarctic petrel Thalassoica antarctica - Mehlum, Fridtjof; Rahn, Hermann; Bech, Claus; Haftorn, Svein (Polar Research, 1987)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1984/85; ekspedisjoner; forskning; fugler; ornitologi; zoologi

Bryophytes of Bouvetøya - Bell, Graham B; Blom, Hans H (Botany of Bouvetøya, south atlantic Ocean. I. Cryptogamic taxonomy and phytogeography, 1986)
Keywords: Bouvetøya; NARE 1976/77; NARE 1978/79; botanikk; ekspedisjoner; moser

Botany of two Antarctic mountain ranges: Gjelsvikfjella and Mühlig-Hofmannfjella, Dronning Maud Land. I. General ecology and development of the Antarctic cold desert cryptogam formation - Engelskjøn, Torstein (Polar Research, 1986)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1984/85; botanikk; ekspedisjoner; forskning; planter

General outline of the botanical investigations on Bouvetøya - Engelskjøn, Torstein (Botany of Bouvetøya, south atlantic Ocean. I. Cryptogamic taxonomy and phytogeography, 1986)
Keywords: Bouvetøya; NARE 1976/77; NARE 1978/79; botanikk; ekspedisjoner

Phytogeographical relations of the cryptogamic flora of Bouvetøya - Engelskjøn, Torstein; Jørgensen, Per Magnus (Botany of Bouvetøya, south atlantic Ocean. I. Cryptogamic taxonomy and phytogeography, 1986)
Keywords: Bouvetøya; NARE 1976/77; NARE 1978/79; botanikk; ekspedisjoner; lav

A quantitative analysis of the behaviour of the Chinstrap penguin Pygoscelis antarctica and Macaroni penguin Eudyptes chrysolophus on Bouvetoya during the late incubation and early nestling periods - Haftorn, Svein (Polar Research, 1986)
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; pingviner; zoologi

Lichens and lichen parasites from the British-Swedish-Norwegian antarctic expedition 1949-52 to Dronning Maud Land - Øvstedal, Dag Olav (Cryptogamie: bryologie, lichenologie, 1986)
Keywords: Dronning Maud Land; botanikk; ekspedisjoner; lav; parasitter; planter

Lamprospora miniatopsis Spooner, a bryophilous discomycete from Bouvetøya - Schumacher, Trond (Botany of Bouvetøya, south atlantic Ocean. I. Cryptogamic taxonomy and phytogeography, 1986)
Keywords: Bouvetøya; NARE 1976/77; NARE 1978/79; botanikk; ekspedisjoner; moser

New records of terrestrial arthropods from Dronning Maud Land, Antarctica - Sømme, Lauritz (Polar Research, 1986)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; entomologi; forskning; leddyr; zoologi

Terrestrial arthropods of Bouvetøya - Sømme, Lauritz (Polar Research, 1986)
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; forskning; midder; miter; virvelløse dyr

Suksess i syd: utvidet forskning i Antarktis (Forsvarets forum, 1985)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; logistikk

Botany of Gjelsvikfjella and Muhlig-Hofmannfjella, Dronning Maud Land - Engelskjøn, Torstein (Report of the Norwegian Antarctic research expedition (NARE) 1984/85, 1985)
Keywords: Dronning Maud Land; NARE 1984/85; botanikk; ekspedisjoner; planter

Oceanographic conditions on the Weddell Sea Shelf during the German Antarctic Expedition 1979/80 - Foldvik, Arne; Gammelsrød, Tor; Slotsvik, Noralf; Tørresen, Tor (Polar Research, 1985)
Keywords: Sørishavet; Weddellhavet; ekspedisjoner; hydrografi; isshelf; oseanografi

Seismic investigations in the Weddell Sea Embayment - Haugland, Kristen; Kristoffersen, Yngve; Velde, Anders (Tectonophysics, 1985)
Keywords: Antarktis; NARE 1976/77; NARE 1978/79; Weddellhavet; ekspedisjoner; seismologi

På ekspedisjon til Sørpolen - Moberg, John (Norsk barneblad, 1985)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; ekspedisjoner; geofysikk; glasiologi; teknologi

Terrestrial Habitats - invertebrates - Sømme, Lauritz (Antarctica, 1985)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; forskning; kuldetoleranse; virvelløse dyr

Snorre til Sydpolen: 38 dager på isen (Status (Statoil), 1984)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; geologi

Tabular icebergs in ocean waves - Kristensen, Monica; Squire, Vernon A; Moore, Stuart C (Nature, 1982)
Keywords: Antarktis; bølger; ekspedisjoner; glasiologi; havet; isbreer

Supercooling and winter survival in terrestrial arthropods - Sømme, Lauritz (Comparative Biochemistry and Physiology Part A: Physiology, 1982)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; forskning; kuldetoleranse; virvelløse dyr

Analysis of wave measurements at Bouvetøya - Arntsen, Øivind A; Snuggerud, John (Bouvetøya, South Atlantic Ocean : results from the Norwegian Antarctic Research Expeditions 1976/77 and 1978/79, 1981)
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; forskning; oseanografi

Terrestrial vegetation of Bouvetøya : a preliminary account - Engelskjøn, Torstein (Bouvetøya, South Atlantic Ocean : results from the Norwegian Antarctic Research Expeditions 1976/77 and 1978/79, 1981)
Keywords: Bouvetøya; botanikk; ekspedisjoner; forskning

Morphology of the Weddell Sea and southwest Indian Ocean - Johnson, G Leonard; Vanney, Jean-René; Elverhøi, Anders; LaBrecque, John L (Deutsche Hydrografische Zeitschrift, 1981)
Keywords: Sørishavet; Weddellhavet; ekspedisjoner; forskning; geologi; havbunnen; tektonikk

First on the Antarctic Continent: being an account of the British Antarctic Expedition 1898-1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg (C. Hurst & Company; Australian National University Press, 1980)
Keywords: Antarktis; Southern Cross; ekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; overvintring

Scott og Amundsen - Huntford, Roland; Christensen, Jan (Aschehoug, 1980)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Terrestrial arthropods from Vestfjella, Dronning Maud Land (Acari, Collembola), with notes on their taxonomy - Sømme, Lauritz (Insect Systematics & Evolution, 1980)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; entomologi; forskning; leddyr; zoologi

Eventyret Antarktis - Børde, Haakon; Johansen, Karl Hans (Gyldendal, 1978)
Keywords: Antarktis; Norge; Norsk Polarinstitutt; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

An eruptional model for recent lava flow on Bouvetøya, South Atlantic Ocean - Furnes, Harald; Løvlie, Reidar (Results from Norwegian Antarctic Research 1974-1977, 1978)
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; forskning; geologi

Age relationships of Mesozoic basalt lava and dykes in Vestfjella, Dronning Maud Land, Antarctica - Furnes, Harald; Mitchell, John G (Results from Norwegian Antarctic Research 1974-1977, 1978)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; forskning; geokjemi; geologi; petrografi; vulkaner

Stratigraphy and igneous petrology of Southern Heritage Range, Ellsworth Mountains, Antarctica - Hjelle, Audun; Ohta, Yoshihide; Winsnes, Thore S (Results from Norwegian Antarctic Research 1974-1977, 1978)
Sedimentary and magmatic rocks of Late Proterozoic to Late Paleozoic age, from the southern half of Ellsworth Mountains are described. Basic volcanic rocks, mainly agglomeratic, occur abundantly in the lower part of the succession, in the Minaret Group, and in the lower part of the Heritage Group, but are not recorded in the upper part of the Heritage Group. Due to this lithostratigraphic contrast a new classification is proposed: the Heritage Group including the Middle Horseshoe Formation and the Edson Hills Formation. A stratigraphic gap is evident above the Edson Hills Formation and a separate unit–the Dunbar Ridge Formation–is proposed. This formation is of Middle-Upper Cambrian age, with trilobite-bearing limestones. The structure is governed by a major anticline with a NW plunge in the north but almost horizontal in the south. Contrast of fold intensity and fold style below the youngest exposed unit, the Whiteout Conglomerate and a weathered surface above the Crashite Quartzite suggests a late Paleozoic deformation phase. Two phases of magmatism are distinguished. The pre-Middle Cambrian magmatism is dominantly K-alkalic and suggests the beginning of block subsidence at the early stage of a rift tectonics on a continental crust. The presumptive Late Paleozoic magmatism is N-alkalic and tholeiitic, and occurred after the main deformation; however the rocks were regionally metamorphosed in the actinolite-greenschist facies probably in late Paleozoic time. This magmatism is considered to represent an advanced stage of block tectonics. (Auth. mod.)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; geologi; petrologi; stratigrafi; vulkaner

Den norske Antarktis-ekspedisjonen 1976/77 - Orheim, Olav (Naturen, 1978)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; forskning

Snow accumulation and snow stratigraphy on Riiser-Larsenisen, Dronning Maud Land, Antarctica - Repp, Kjell (Results from Norwegian Antarctic Research 1974-1977, 1978)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; forskning; geologi; glasiologi; isshelf; snø; stratigrafi

Weather and tide observations at Bouvetøya - Vinje, Torgny E (Results from Norwegian Antarctic Research 1974-1977, 1978)
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; forskning; meteorologi; observasjoner; oseanografi

Observations on birds and seals at Bouvetøya - Fevolden, Svein Erik; Sømme, Lauritz (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1976, 1977)
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; fugler; pingviner; zoologi

Sydpolen - Mountfield, David; Sollie, Finn (De store polaroppdagelser, 1977)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

The biogeography of some marine planktonic diatoms - Hasle, Grethe Rytter (Deep Sea Research and Oceanographic Abstracts, 1976)
Keywords: Sørishavet; biogeografi; ekspedisjoner; forskning; fytoplankton; marinbiologi; plankton; planteplankton

Med Amundsen til Sudpolen. Dagbokblad - Bjaaland, Olav (Syn og segn, 1975)
Publisher: Samlaget Place: Oslo
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; dagbok; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Fra tjuagutt til sydpolfarer - Gran, Tryggve (Mortensen, 1974)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; historie

Some observations on the geology of H. U. Sverdrupfjella, Dronning Maud Land - Hjelle, Audun (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1972, 1974)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; forskning; geologi; stratigrafi

Mass transport of Jutulstraumen ice stream in Dronning Maud Land - Gjessing, Yngvar (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1970, 1972)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; glasiologi; isbreer; isstrøm

A 200-Year Record of Glacier Mass Balance at Deception Island, Southwest Atlantic Ocean, and Its Bearing on Models of Global Climatic Change - Orheim, Olav (The Ohio State University, 1972)
Publication Title: Institute of polar studies. Report
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; glasiologi; isbreer; klimaendringer; meteorologi; storbreen; stratigrafi

Enorme rikdommer skjult i norsk Antarktis? - Fisksdal, Jan (Nå, 1971)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; geologi; mineraler; ressurser

The 2nd tropopause : a statistical and physical study - Harsson, Bjørn Geirr (Norsk Polarinstitutt, 1971)
Publication Title: Norsk Polarinstitutt. Skrifter
Keywords: Antarktis; Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Det internasjonale geofysiske år 1957-58; IGY 1957-58; atmosfæren; ekspedisjoner; forskning; meteorologi; observasjoner

Kappløpet mot Sydpolen - Jonason, Jan (Tiden, 1971)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

An analysis of the phytoplankton of the Pacific Southern Ocean: abundance, composition, and distribution during the Brategg Expedition, 1947-1948 - Hasle, Grethe Rytter (Universitetsforlaget, 1969)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Brategg ekspedisjon; Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; fytoplankton; marinbiologi; plankton; planteplankton

Erobringen av Antarktis - Harstad, Herlof (Aschehoug, 1968)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; biografier; ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Studies of surface snow at Plateau station - Lunde, Torbjørn (Antarctic Journal of the United States, 1968)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; firnsnø; forskning; glasiologi; metamorfologi; morfologi; snø; stratigrafi

I telt på evig is: norsk polarekspedisjon til sydpollandet - Torkildsen, Torbjørn (Nå, 1968)
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; ekspedisjoner; forskning; politikk

Norsk polarekspedisjon til sydpollandet: i telt på evig is - Torkildsen, Torbjørn (Nå, 1968)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner

Norske oppdagelser og rettigheter i Antarktis. Vurdering av norske territoriale og andre rettigheter i Arktis og Antarktis (En oversikt over fiske, fangst og norske polarinteresser, 1967)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Norge; ekspedisjoner; fiske; hvalfangere; hvalfangst; interesser; internasjonal; oppdagelsesreiser; politikk

Tredje etappe av Dronning Maud Land Traversen - Gjessing, Yngvar (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1967, 1967)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; meteorologi; observasjoner

What is "Mumiyo" from Antarctica - Winsnes, Thore S (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1967, 1967)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; farmakologi; fugler; ornitologi; zoologi

Fra Sydpolen til "Utilgjengelighetens pol" (From The South Pole to The Pole of Inaccessibility) - Dybvadskog, Olav (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1964, 1966)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; forskning; glasiologi; gravimetri; meteorologi; observasjoner; seismologi

On the tides at Norway Station and adjacent coastal areas of Antarctica - Hisdal, Vidar (Norsk Polarinstitutt, 1965)
Keywords: Den norske antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; ekspedisjoner; forskning; isshelf; observasjoner; oseanografi; tidevann

Annen etappe av Dronning Maud Land Traversen - Orheim, Olav (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1965, 1965)
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; ekspedisjoner; glasiologi; gravimetri; meteorologi; seismologi

Besøk på Bouvetøya i 1958 og 1966 (Bouvetøya twice visited) - Winsnes, Thore S (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1965, 1965)
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; geologi; observasjoner; topografi

In Amundsen's Tracks on the Axel Heiberg Glacier - Herbert, Walter William (The Geographical Journal, 1963)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

The cooling power in Antarctica - Vinje, Torgny E (Norsk Polarinstitutt. Årbok 1961, 1962)
We have measured the cooling power at Norway Station (70°.5 S, 2°.5 W)with kata-thermometers for air-temperature (Ta) between + 1 and –41° C, and for wind speeds (v) at 10 m leve! up to 27 m sec-1• The linear proportionality of the cooling power (H) to (36.5-Ta), for a constant wind speed, is shown to hold in this temperature-interval for a wind speed less than about 12 m sec-1• We used four kata-thermometers, and it turned out that they gave systematic different values of the cooling power for equal meteorological conditions. Comparing the individual values with their mean we find a maximum deviation of about ± 20 % . W e have supposed that this is due to errors in the calibration, subjective errors plus dissimilarities in the shape of the bulbs. The latter will cause differences in the turbulence around the bulbs, and consequently in the effective cooling of the wind. The possible difference in the cooling power of the air due to differences in the shape will probably not emerge during calibrations in a still air chamber. In spite of the dissimilar climatic conditions in Antarctica and Europe we found that a formula based upon two of our Katas, with which we have taken by far the most measurements, corresponds fairly well to the mean of the Kata-formulae found in Europe. The maximum deviation of the values given by European formulae from those derived by the Norway Station formula is about ± 20 %. We have here omitted the formula of HILL (1919), as it reveals a fairly large deviation from the other formulae.
Keywords: Den Norske Antarktisekspedisjonen 1956-60; Dronning Maud Land; ekspedisjoner; meteorologi

Kampen om Sydpolen - Gran, Tryggve (Mortensen, 1961)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

On the snow accumulation in Dronning Maud Land - Lunde, Torbjørn (Norsk Polarinstitutt, 1961)
Publication Title: Norsk Polarinstitutt. Skrifter
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; forskning; morfologi; observasjoner; snø

The snow petrel Pagodroma nivea nesting in Dronning Maud Land - Løvenskiold, Herman L. (Ibis, 1960)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; forskning; fugler; ornitologi; zoologi

Otter'n, sprækeste fly i verden: skjeggete Antarktis-flygere hjemme igjen etter vellykket kartlegging av norske ismasser - Heyerdahl, Johan Fredrik (Mannskapsavisa, 1959)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; fly; kartlegging; logistikk

Vitenskap i kaldt land (Aktuell, 1958)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner

Femti år for Kongen - Riiser-Larsen, Hjalmar (Gyldendal, 1957)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Larsen; biografier; ekspedisjoner; geografi; kartlegging; luftfart; oppdagelsesreiser; polarforskning; polarområdene

Air operations of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition in 1952 - Essen, Reinhold von (Polar Record, 1956)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; flyfoto; forskning; geografi; luftfoto

Sledge dogs of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition, 1949–52 - Reece, Alan (Polar Record, 1954)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; sledehunder

The base of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition, 1949–52 - Reece, Alan (Polar Record, 1953)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

An International Expedition to Antarctica - Robin, Gordon de Quetteville (The Geographical Journal, 1953)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Measurements of Ice thickness in Dronning Maud Land, Antarctica - Robin, Gordon de Quetteville (Nature, 1953)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; glasiologi

Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition, 1949–52 - Robin, Gordon de Quetteville (Polar Record, 1953)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Er det noen forskjell mellom Arktis og Antarktis? - Giæver, John (Magasinet for alle, 1952)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner

Maudheim : to år i Antarktis : den norsk-britisk-svenske vitenskapelige ekspedisjon til Antarktis 1949-1952 - Giæver, John (Gyldendal, 1952)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); ekspedisjoner; forskning; forskningsstasjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; overvintring; sjøreiser

A Radar Survey of the Ice Barrier - Higgins, Robert (Journal of Navigation, 1952)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning; geografi; geologi

Lepidoptera - Viette, Pierre E L (Dybwad, 1952)
Publication Title: Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq., instituted and financed by consul Lars Christensen
Keywords: Antarktis; Possession Islands; Rosshavet; ekspedisjoner; forskning; hvalfangere; hvalfangst; virvelløse dyr; zoologi

The Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition (The Geographical Journal, 1951)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Subantarctic and Antartic fishes - Nybelin, Orvar (Hvalfangstmuseet, 1951)
Publication Title: Publikasjon fra Kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum i Sandefjord. Scientific results of the Brategg Expedition, 1947-48
Keywords: Brategg ekspedisjon; Sørishavet; ekspedisjoner; fisker; forskning; iktiogeografi; magellanstredet; zoologi

Antarctic pelecypods - Soot-Ryen, Tron (Dybwad, 1951)
Publication Title: Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq., instituted and financed by consul Lars Christensen
Keywords: Bouvetøya; Peter I. Øy; bivalvia; bløtdyr; ekspedisjoner; forskning; muslinger; zoologi

Boken om Balchen - Knight, Clayton; Durham, Robert C; Halle, R (Steensballe, 1950)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolflyvningen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; fly; luftfart; polarekspedisjoner; polarflyving

Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition, 1949–52 - Roberts, Brian Birley (Polar Record, 1950)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner

Erobring i Antarktis: historien om Rønne-ekspedisjonen 1946-1948 - Rønne, Finn (Gyldendal, 1950)
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner

The Norwegian-Swedish-British Antarctic Expedition - Ahlmann, Hans Wilhelmsson (Tellus, 1949)
Publisher: Taylor & Francis
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Dronning Mauds Land - Giæver, John (Magasinet for alle, 1949)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner

The Antarctic Continent - Law, Phillip Garth (Walkabout, 1949)
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner

Norwegian-British-Swedish expedition to the Antarctic (The Geographical Journal, 1948)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Norske fangfstfolk og forskere i Antarktis. Den Tredje Framferda (1910-12). Mot Nordpolen via Sørpolen. Roald Amundsen planter den norske flagget på Sørpolen 14.-12.-1911 - Opsund, Enok (Nordmenn i polheimene, 1948)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; fangst; forskning; polarområdene

Hvalfangst på sydfeltet i krigstiden - Vikestad, Arne (Tusen norske skip : en antologi over norske sjøfolks innsats i den annen verdenskrig, 1948)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; Verdenskrigen 1939-45; ekspedisjoner; erindringer; hvalbåter; hvalfangst; pelagisk

Proposed British-Norwegian-Swedish Antarctic Expedition, 1948–50 (Polar Record, 1947)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Oppdagelser i Sydishavet fra middelalderen til sydpolens erobring - Aagaard, Bjarne (Dybvad, 1946)
Publication Title: Meddelelser
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; sydpolen

Antarktis/Antarctica: Kart nummer 7 - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1946)
Place: Sandefjord
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; ekspedisjoner; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Slik var det: fra kryp til flyger - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1945)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; historie

Antarktis 1502-1944 : oppdagelser, naturforhold og suverenitetsforhold - Aagaard, Bjarne (Dybvad, 1944)
Publication Title: Meddelelser
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; historie; historikk; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Entdeckungen und Ansprüche in der Antarktis - Drygalski, Erich von (Geographische Zeitschrift, 1944)
Publisher: Franz Steiner Verlag
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; ekspedisjoner; internasjonal; polarhistorie; politikk

Roald Amundsens opdagelsesreiser - Amundsen, Roald (Gyldendal, 1942)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser

Gjennem isbaksen : atten år med Roald Amundsen - Hanssen, Helmer (Aschehoug, 1941)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Maud; Roald Amundsen; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; sledehunder; sydpolen

Det Norske Geografiske Selskap (The Geographical Journal, 1939)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Det Norske Geografiske Selskap; ekspedisjoner; geografi; polarområdene

The Course of Antarctic Exploration between Longitudes 20° W. and 110° E. Notes on the map compiled to accompany the paper by Mr. Lars Christensen - Christensen, Lars (The Geographical Journal, 1939)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Mot Fremtidenn - Brøgger, Anton Wilhelm (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1936)
Publisher: Routledge
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; ekspedisjoner; polarområdene; sydpolen

Tilsjøs under napoleonskrigene : en norsk sjømanns opplevelser 1802-1854 - Eide, Henrik O (Aschehoug, 1936)
Keywords: Sørishavet; biografi; ekspedisjoner; fangst; geografi; historie; sjøfolk; skippere

Voyages of a modern Viking - Hanssen, Helmer (George Routledge & Sons, 1936)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Maud; Roald Amundsen; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; sledehunder; sydpolen

Carsten Borchgrevink - Hoel, Adolf (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1935)
Publisher: Routledge
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Norwegian Discoveries in the Antarctic, 1935 - [Mikkelsen, Klarius] (Polar Record, 1935)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Nordmenn; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Norvegia rundt sydpollandet : Norvegia-ekspedisjonen 1930-1931 - Isachsen, Gunnar (Gyldendal, 1934)
Publication Title: Publikasjon fra Kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum i Sandefjord
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; Sydpolen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

Sydishavet (Blad 3) (Hvalfangernes Assuranceforening, 1933)
Pages: Blad 3 Place: Sandefjord
Keywords: Antarktis; Sørishavet; ekspedisjoner; geografi; kartlegging

The Norwegian Expedition to the Antarctic (The Geographical Journal, 1933)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Larsen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; sledehunder

The Japanese South Polar Expedition of 1911-1912: A Little-Known Episode in Antarctic Exploration - Hamre, Ivar (The Geographical Journal, 1933)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Choku Shirase; Den japanske antarktisekspedisjonen 1910–12; Sydpolen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Hvalfangsten og storhvalens utryddelse : utdrag av foredrag holdt i Det norske studentersamfund 26.9.1931 - Aagaard, Bjarne (Fram forlag, 1932)
Keywords: Antarktis; Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvalfangere; hvalfangst; politikk

Norwegian Explorations in the Antarctic, 1930-1931 - Isachsen, Gunnar (Geographical Review, 1932)
Publisher: [American Geographical Society, Wiley]
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjoner; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

On the biology of southern Euphausiidae - Ruud, Johan Tidemand (Dybwad, 1932)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: S.S.Vikingen 1929-30; Sørishavet; Weddellhavet; ekspedisjoner; hvalfangst; krill; marin biologi; oseanografi; plankton; zooplankton

Antarctic Circumnavigation by the "Norvegia" (Geographical Review, 1931)
Publisher: [American Geographical Society, Wiley]
Keywords: Antarktis; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; polarområdene

Sydishavet - Kong Haakon VII hav (Norges geografi oppmåling, 1931)
Place: [S.l.]
Keywords: Antarktis; Sørishavet; ekspedisjoner; geografi; kartlegging

Antarctic Research by the "Norvegia" Expeditions and Others: Discussion - Goodenough, William; Christensen, Lars; Kemp, Stanley; Wordie, James Mann; Mill, Hugh Robert (The Geographical Journal, 1931)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forsking; hvalfangst

Antarctic Research by the Norvegia Expeditions and Others - Holtedahl, Olaf (The Geographical Journal, 1931)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonene; Odd I.; Sørishavet; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

I. Norske undersøkelser ved Sydpollandet 1929-1931. II. Norvegia-ekspedisjonen 1930-1931 : omseilingen av Sydpollandet - Isachsen, Gunnar (1931)
Publication Title: Meddelelser
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; Sydpolen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; meteorologi; oppdagelsesreiser; oseanografi

Med Byrd og Balchen mot Sydpolen : nordmennene i Little America - Petersen, Carl O (Gyldendal, 1931)
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolflyvningen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; fly; luftfart; oppdagelsesreiser; polarflyving

Fangst og forskning i Sydishavet - Aagaard, Bjarne (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Jason (skip); Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; historie; hvalfangere; hvalfangst

Geografisk kronikk - Haffner, Einar (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1930)
Publisher: Routledge
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; historie; polarforskning; polarområdene

Mot ukjent land : Norvegia-ekspedisjonen 1929-1930 - Riiser-Larsen, Hjalmar (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; lutfart; oppdagelsesreiser

The "Norvegia" Antarctic Expedition of 1929-1930 - Riiser-Larsen, Hjalmar (Geographical Review, 1930)
Publisher: [American Geographical Society, Wiley]
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser; Lars Christensen; Larsen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; lutfart; oppdagelsesreiser

Nitrates and Phosphates in the Southern Seas - Ruud, Johan T (ICES Journal of Marine Science, 1930)
Keywords: S.S.Vikingen 1929-30; Sørishavet; Weddellhavet; ekspedisjoner; hval; hvalfangst; krill; marin biologi; oseanografi; plankton; zooplankton

16 år med Roald Amundsen : fra pol til pol - Wisting, Oscar (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Antarctic whaling and exploration - Aagaard, Bjarne (Scottish Geographical Magazine, 1929)
Keywords: Odd I.; Peter I. Øy; Sørishavet; ekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; hval; hvalfangst

Antarctic whaling and exploration - Aagaard, Bjarne (Scottish Geographical Magazine, 1929)
Publisher: Routledge
Keywords: Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonene; Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; geografi; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene

Amundsen: Supreme Adventurer - Finley, John H (Geographical Review, 1929)
Publisher: [American Geographical Society, Wiley]
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; ekspedisjoner; forskning; polarområdene

Echinodermata from the Palmer Archipelago, South Shetland, South Georgia and the Bouvet Island : with description of new species of the moluscan genus Montacutas - Grieg, James A (Dybwad, 1929)
Publication Title: Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq. Instituted and financed by consul Lars Christensen : Volume I
Keywords: Bouvetøya; biologi; ekspedisjoner; forskning; marinbiologi; pigghuder; virvelløse dyr

On the geology and physiography of some Antarctic and Sub-Antarctic islands : with notes on the character and origin of fjords and strandflats of some northern lands - Holtedahl, Olaf (Dybwad, 1929)
Publication Title: Scientific results of the Norwegian Antarctic expeditions 1927-1928 et sqq. Instituted and financed by consul Lars Christensen : Volume I
Keywords: Bouvetøya; ekspedisjoner; forskning; geologi

Efter hval i Sydhavet - Høva, Ernst (Fabritius, 1929)
Keywords: Norge; Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Modern Norwegian Whaling in the Antarctic - Isachsen, Gunnar (Geographical Review, 1929)
Publisher: [American Geographical Society, Wiley]
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; forskning; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk

Kaptein C.A. Larsen - Risting, Sigurd (Cappelen, 1929)
Keywords: Antarctic ekspedisjonen; Antarktis; Carl Anton Larsen; D/S Antarctic; D/S Jason; Jason ekspedisjonene; biografier; ekspedisjoner; erindringer; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; polarområdene; sjøfolk; sjømenn

The "Norvegia"-expedition and Bouvet Island - Aagaard, Bjarne (Norges Handels og Sjøfartstidende, 1928)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Lars Christensen; Norvegia ekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; historie; internasjonal; politikk; rett

Mitt liv som polarforsker - Amundsen, Roald (Gyldendal, 1927)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

My life as an explorer - Amundsen, Roald (Doubleday, Page, 1927)
Keywords: Antarktis; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

En helt : kaptein Scotts siste færd - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1924)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

Hvor sydlyset flammer : leir- og ekspeditionsliv paa Antarktis : dagboksoptegnelser fra Scotts ekspedition - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1915)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

The Norwegian South Polar Expedition - Amundsen, Roald (Scottish Geographical Magazine, 1913)
Publisher: Routledge
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

The Norwegian South Polar Expedition - Amundsen, Roald (The Geographical Journal, 1913)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene

The Norwegian South Polar Expedition: Discussion - Shackleton, Ernest; Bruce, W S (The Geographical Journal, 1913)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Amundsen`s Attainment of the South Pole (The National geographic magazine, 1912)
Publisher: National Geographic Society
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Amundsen's Expedition to the South Pole (Bulletin of the American Geographical Society, 1912)
Publisher: [American Geographical Society, Wiley]
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Dagbok: "Den tredje Framfærd. 7de juni 1910 - 6de mars 1912" - Amundsen, Roald (Nasjonalbiblioteket, 1912)
Pages: [254 s.] Publication Title: [NB kilder] Place: [Oslo]
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; dagbøker; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Litt om vore ski, bindinger og fotbeklaedning samt deres betydning for sydpolsfaerden - Amundsen, Roald (Foreningen Til Ski-Idrettens Fremme. Årbok, 1912)
Publisher: Grøndahl Place: Oslo
Keywords: Antarktis; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; ski; skisport; sydpolen

Meine Reise zum Südpol - Amundsen, Roald (Zeitschrift der Gesellschaft für Erdkunde zu Berlin, 1912)
Keywords: Antarktis; Sørpolen; ekspedisjoner

Sydpolen: den norske sydpolsfærd med Fram 1910-1912 - Amundsen, Roald (Jacob Dybwads forl., 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Sydpolen: den norske sydpolsfærd med Fram 1910-1912 - Amundsen, Roald (Jacob Dybwads forl., 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

The South Pole : an account of the Norwegian Antarctic expedition in the "Fram" 1910-1912 - Amundsen, Roald (Murray, 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

The South Pole : an account of the Norwegian Antarctic expedition in the "Fram" 1910-1912 - Amundsen, Roald (Murray, 1912)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Recent Antarctic Discoveries - Balch, Edwin Swift (Bulletin of the American Geographical Society, 1912)
Publisher: [American Geographical Society, Wiley]
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Amundsen`s Antarctic Explorations - Brown, R N Rudmose (Scottish Geographical Magazine, 1912)
Publisher: Routledge
Keywords: Antarktis; Fram (skip); ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

"Dagbog tilhørende Fredrik Hjalmar Johansen, ført på 3die Framexpedition, påbegyndt efter afgangen fra Norge, 15de august 1910 til 14de januar 1912" - Johansen, Hjalmar (Nasjonalbiblioteket, 1912)
Publication Title: [NB kilder] Place: [Oslo]
Keywords: Antarktis; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Ten Years of Antarctic Exploration - Mill, Hugh Robert (The Geographical Journal, 1912)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Slædedagboken for turen til Sydpolen - Amundsen, Roald (Utgitt ved Anne Melgård. Nasjonalbiblioteket/bokselskap.no, 1911)
Publication Title: NB kilder
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; dagbøker; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Nærmest Sydpolen : Aaret 1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg (Gyldendal, 1905)
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Kapp Adare; Southern Cross; Sydpolen; biografier; botanikk; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; første landgang; geografi; geologi; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; zoologi

Topography of South Victoria Land (Antarctic) - Bernacchi, Louis Charles (The Geographical Journal, 1901)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Southern Cross; Victoria Land; ekspedisjonen; ekspedisjoner; geologi; oppdagelsesreiser; topografi

The "Southern Cross" Expedition to the Antarctic, 1899-1900 - Borchgrevink, Carsten Egeberg (The Geographical Journal, 1900)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Southern Cross; biologi; ekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; geografi; meteorologi; oppdagelsesreiser; overvintring; zoologi

Borchgrevinks Südpolar-Expedition - Mewius., F; Supan, Alexander (ed.) (Dr. A. Petermann's Mitteilungen aus Justus Perthes' Geographischer Anstalt, 1900)
Keywords: Antarktis; Carsten Egeberg Borchgrevink; Southern Cross; ekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser