Vestfold rederiforening gjennom 50 år : 1909-1959 - Eriksen, Erling (Foreningen, 1959)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; historie; hvalbåter; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; rederier

Vestfold rederiforening gjennom 50 år : 1909-1959 - Eriksen, Erling (Foreningen, 1959)
Keywords: Sørishavet; Vestfold; hvalbåter; hvalfangstindustri; pelagisk; rederier

Et hvalfangerbrev - Larsen, Tryggen (Magasinet for alle, 1959)
Keywords: Sørishavet; hvalfangst

Femti år i konkurranse og fremgang : aktieselskapet Tønsbergs Hvalfangeri 1907-1957 - Wasberg, Gunnar Christie (Tønsbergs Hvalfangeri. Styret, 1958)
Keywords: Nordmenn; Norge; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk

Banken og byen : Sandefjords sparebank 1857-1957 - Groth, Erling (Sandefjords sparebank, 1957)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; byhistorie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskapet; hvalindustri; økonomi

Pacific Antarctic waters - Midttun, Lars; Natvig, Johan (Hvalfangstmuseet, 1957)
Publication Title: Publikasjon fra Kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum i Sandefjord. Scientific results of the Brategg Expedition, 1947-48
Keywords: Brategg ekspedisjon; Sørishavet; havbunnen; hydrografi; oseanografi; vannmasser

Phytoplankton and Hydrography of the Pacific Part of the Antarctic Ocean - Hasle, Grethe Rytter (Nature, 1956)
Keywords: Sørishavet; fytoplankton; hydrografi

Hvalfangerne og hvalfangsten - Hjertholm, Sverre (Arbeiderbevegelsen i Vestfold : trekk fra den politiske og faglige arbeiderbevegelse 1906-1956, 1956)
Keywords: Norge; Sørishavet; Vestfold; arbeiderbevegelse; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri

Internasjonal regulering av hvalfangsten: et tilbakeblikk og en vurdering - Ruud, Johan T (Samtiden, 1956)
Keywords: Sørishavet; forvaltning; historie; hvalfangst; politikk

Researches into the prevalence of trichinosis in animals in arctic and antarctic waters - Thorshaug, K.; Rosted, A. Fr. (Brøggers forlag, 1956)
Publication Title: Meddelelser
Keywords: Sørishavet; biologi; dyr; parasitter

70 år : Lars Christensen og hans samtid - Bogen, Hans (Tanum, 1955)
Keywords: Lars Christensen; Sørishavet; biografi; historie; hvalfangere; hvalfangst

Whaling - Petersen, Kaare (The saga of Norwegian shipping : an outline of the history, growth and development of a modern merchant marine, 1955)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalbåter; hvalfangst; pelagisk; sjøfart; skipsfart

Norske rederier gjennom 50 år - Sethne, Hans (Red.); Hauge, Eiliv Odde (Sverre Kildahls Boktr., 1955)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangstindustri; hvalindustri; rederier; skipsfart

Nitti års norsk hvalfangst - Bogen, Hans (Norge på havet, 1954)
Keywords: Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; skipsfart

Sandefjord og Sandar de siste 30 år - Lind, Ole (Sandefjord kommunale handelsgymnasium og handelsskole : 1904-1954, 1954)
Keywords: Sørishavet; Vestfold; byhistorie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri

Norges skibsførere : 1935-1953 - Meling, Torjer (red.); Berg, Gabriel (red.); Bjønness, Henry (red.); Lindtner, N Fr. (red.) (Dreyer, 1954)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; biografier; historie; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk; skipsfart; skipsførere

Hval og mannfolk - Robertson, R B; Stai, Arne (Gyldendal, 1954)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; ekspedisjon; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Tidal currents off the antarctic ice barrier, Queen Maud Land - Sverdrup, Harald Ulrik (Archiv für Meteorologie, Geophysik und Bioklimatologie, Serie A, 1954)
Observations of tidal currents in lat. 71° 01′ S, long. 10° 55′ W indicate that a semi-diurnal tidal wave progresses towards the WSW, that is, parallel to the main direction of the barrier. ForM2 the cotidal hour appears to be about 7h, in good agreement with the value 6.7h, that is derived from observations of the atmospheric pressure. Furthermore, the current measurements indicate that the ratio(K1+O1)/(M2+S2) is large, perhaps as large as 2.5.
Keywords: Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; Sørishavet; havstrømmer; klimaendringer; meteorologi; oseanografi; tidevann

Speiderguttene som drog på hvalfangst - Amundsen, Sverre S (Aschehoug, 1953)
Keywords: Nordmenn; Sørishavet; fortellinger; hvalfangere; hvalfangst

Aktieselskabet "Ørnen" 10/1 1903 - 10/1 1953 : 50 års hvalfangst - Bogen, Hans (A/S "Ørnen", 1953)
Publication Title: Publikasjon fra Kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum i Sandefjord
Keywords: Norge; Sørishavet; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri

Privatbanken i Sandefjord A/S : 10-12-1928 - 10-12-1953 : spredte trekk til privatbankvesenets historie i Sandefjord - Bogen, Hans (Utgitt av Privatbanken i Sandefjord A/S, 1953)
Keywords: Forretningsbanker; Historie; Norge; Sørishavet; hvalfangst; hvalfangstindustri; hvalindustri

Hvalfangerselskapet "Pelagos" A/S 1928 - 30.juni - 1953 : et tilbakeblikk - Bruun, Svend Foyn (Tønsbergs Aktietrykkeri, 1953)
Keywords: Sørishavet; festskrifter; hvalbåter; hvalfangstindustri; hvalfangstselskap; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk; skip

Studies on the cetacean brain : the gross anatomy of the rhombencephalon of the fin whale <Balaenoptera physalus L.> - Jansen, Jan (I kommisjon hos Dybwad, 1953)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; forskning; hvaler; marin biologi

Harpuner og mannfolk : fra en fangstferd i Antarktis - Ree, Ørnulf (A.S Sæbbøs, 1953)
Keywords: Sørishavet; geografi; historie; hvalfangere; hvalfangst

On Conditions for the Vernal Blooming of Phytoplankton - Sverdrup, Harald Ulrik (ICES Journal of Marine Science, 1953)
Keywords: Sørishavet; forskning; oseanografi; planteplankton

Aksjeselskapet Kosmos gjennom 25 år : en epoke i Antarktis - Thorson, Odd (Dreyer, 1953)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangstselskaper; hvalindustri; næringslivet; skipsfart; skipsredere

Whaling - Paulsen, Harald B (Industries of Norway : technical and commercial achievements, 1952)
Keywords: Sørishavet; hvalfangstindustri; næringsliv; pelagisk

Investigations on the anterior lobe of the hypophysis of the finback whale (B. Physalus L.) - Sverdrup, Arne; Arnesen, Kristen (I kommisjon hos Dybwad, 1952)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; forskning; hvaler; marin biologi

Fem hundre år og femti : fra tollsted til ladested : fra badeby til hvalfangst-sentrum : linjer i Sandefjords økonomiske historie gjennem 550 år - Bogen, Hans (Sandefjord handelsstands forening, 1951)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; økonomi

Sandefjord handelsstands forening 1901-1951. Bilag til Hans Bogens jubileumsbok "Femhundre år - og femti" - Bogen, Hans; Schelbred, Erik W; Bøe, Frithjof; Klungseth, Alf; Schelbred, Oscar C; Sandberg, Finn; Fogstad, Per; Vangstein, Einar; Hoffstad, Arne (Sandefjord handelsstands forening, 1951)
Keywords: Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; økonomi

Loggbok blant hvalfangere : med norske hvalfangere i Antarktis - Boldt-Christmas, G E F; Johnsen, Gunnar (Handelstrykkeriets Forlag, 1951)
Keywords: Sørishavet; dagbok; erindringer; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; pelagisk

Hval i sikte - Mielche, Hakon (Grieg, 1951)
Keywords: Sørishavet; hvalfangst

Subantarctic and Antartic fishes - Nybelin, Orvar (Hvalfangstmuseet, 1951)
Publication Title: Publikasjon fra Kommandør Chr. Christensens hvalfangstmuseum i Sandefjord. Scientific results of the Brategg Expedition, 1947-48
Keywords: Brategg ekspedisjon; Sørishavet; ekspedisjoner; fisker; forskning; iktiogeografi; magellanstredet; zoologi

Hvalfangerselskapet Globus A/S 1925-1950 : et kapitel av den moderne hvalfangsts historie - Næss, Øyvind ([s.n.], 1951)
Keywords: Norge; Sørishavet; historie; hvalfangerselskapet; hvalfangstindustri; hvalindustri; skipsredere

Sydishavet: Blad 2 - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1950)
Place: Sandefjord
Keywords: Bouvetøya; Dronning Maud Land; Sørishavet; geografi; kartlegging

The insulin content of whale pancreas - Jorpes, J Erik (I kommisjon hos Dybwad, 1950)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; biokjemi; forskning; hvaler; marin biologi; medisin

Blod, svette og tårer - Orud, Hilmar (Magasinet for alle, 1950)
Keywords: Sørishavet; hvalfangst

Studies in whale oils on the content of saturated fatty acids in whale oils : with a note on the content of positional isomeric hexadecenoic and octadecenoic acids in partially hardened antarctic whale oil - Pedersen, Torbjørn (I kommisjon hos Dybwad, 1950)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; biokjemi; hvaler; hvalolje; kjemiske analyser; marin biologi

Age-studies on blue whales - Ruud, Johan T; Jonsgård, Åge; Ottestad, Per (I kommisjon hos Dybwad, 1950)
Publication Title: Hvalrådets skrifter : scientific results of marine biological research
Keywords: Sørishavet; forskning; hvaler; marin biologi

Hvalfangerne kommer. Sammenslutningen med radiotelegrafistene. En stormakt på havet - Zachariassen, Aksel (Fra trellekår til frie menn : Norsk sjømannsforbund gjennom 40 år, 1950)
Keywords: Norge; Sørishavet; fagforeninger; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalindustri; pelagisk; sjømenn