Ekspedisjonsfotografi i polare områder - Barr, Susan (Bildet lever! : bidrag til norsk fotohistorie. 7, 1999)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; fotografi; historie; polarekspedisjoner; polarområdene

Søylegangen i Buenos Aires - Fløgstad, Kjartan (Eld og vatn : nordmenn i Sør-Amerika, 1999)
Keywords: Antarktis; Carl Anton Larsen; Nordmenn; Roald Amundsen; hvalfangere; hvalfangstindustri; oppdagelsesreiser; pelagisk

Dagboken fra Belgica-ekspedisjonen 1897-99 : Roald Amundsens første ferd til Antarktis - Amundsen, Roald (Vågemot miniforl., 1998)
Publication Title: Sydpol-serien
Keywords: Antarktis; Belgica (skip); Roald Amundsen; dagbøker; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; vitenskap

Roald Amundsen : en biografi - Bomann-Larsen, Tor (Cappelen, 1998)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Roald Amundsen; Sydpolen; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Sydpolen - Skattum, Ole Jacob (Roald Amundsen som geografisk oppdager, 1998)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

I hjertet av Antarktis; Norge i Antarktis - Imbert, Bertrand C; Hem, Arne (Polarforskningens pionerer, 1990)
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Norge; Peter I. Øy; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørishavet; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Det siste kontinent. Roald Amundsen går ombord. Lengst mot sør - Sannes, Tor Borch (Fram, 1989)
Keywords: Antarktis; Colin Archer; Fram (skip); Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; båter; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Sydpolen 1910-1912 - Huntford, Roland; Hoff, Truls (Roald Amundsens oppdagelsesreiser i bilder, 1988)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; forskning; fotografihistorie; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Belgica : den første overvintringen i Antarktis 1897-1899 - [Smedvig, Nora] ([Nordsjøselskapet], 1988)
Keywords: Antarktis; Belgica (skip); Roald Amundsen; forskning; oppdagelsesreiser; overvintring; polarekspedisjoner; utstillinger

Aleksandr Stepanovich Kuchin: the Russian who went south with Amundsen - Barr, William (Polar Record, 1985)
Aleksandr Stepanovich Kuchin (1888–1912) was already an experienced mariner and oceanographer when Amundsen invited him to join the Fram expedition of 1910–12. Expecting a voyage through the Barents Sea, Kuchin found himself on an expedition to the Antarctic. While Amundsen's sledging parties sought the South Pole, Kuchin remained with the ship, completing an excellent oceanographic survey of the southern Atlantic Ocean. Returning to Russia in 1912 he was recruited, by the geologist and explorer V. A. Rusinov to join a scientific expedition to Svalbard. As deputy leader of the party and captain of Gerkules, the expedition ship, Kuchin played an important role in the Svalbard survey. Then once again found himself heading in an unexpected direction: on completing the Svalbard work, Rusanov decided to attempt the Northern Sea Route to the Bering Strait. Gerkules disappeared and was never seen again; her loss, presumably in the Kara Sea, brought to an untimely end the career of a promising young polar explorer.
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørishavet; biografier; oseanografi; polarområdene

Scott og Amundsen - Huntford, Roland; Christensen, Jan (Aschehoug, 1980)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Bestemt på å lykkes: Amundsen på Sydpolen - Morris, Edmund (De Fryktløse : oppdagelsesferdene som endret vår verden, 1980)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

Sydpolen - Mountfield, David; Sollie, Finn (De store polaroppdagelser, 1977)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Med Amundsen til Sudpolen. Dagbokblad - Bjaaland, Olav (Syn og segn, 1975)
Publisher: Samlaget Place: Oslo
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; dagbok; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Kappløpet - Holt, Kåre (Gyldendal, 1974)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; biografier; fortellinger; oppdagelsesreiser

Kappløpet mot Sydpolen - Jonason, Jan (Tiden, 1971)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Om redningen av Nordenskjøldekspedisjonen i 1904. Dengang bomben sprang - Sundt, Hans (Innen alt går i glemmeboken : erindringer og selvopplevelser fra Argentina, Chile og Uruguay, 1968)
Keywords: Antarctic (skip); Antarktis; Carl Anton Larsen; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; hvalfangstselskaper; oppdagelsesreiser

In Amundsen's Tracks on the Axel Heiberg Glacier - Herbert, Walter William (The Geographical Journal, 1963)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; ekspedisjoner; geografi; oppdagelsesreiser; polarområdene; sydpolen

Polarfareren Hjalmar Johansen og Skien - Henriksen, Bredo (B. Henriksen, 1961)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Johansen; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; biografier; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarhistorie

Nitti års norsk hvalfangst - Bogen, Hans (Norge på havet, 1954)
Keywords: Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørishavet; historie; hvalfangere; hvalfangstindustri; hvalfangstselskaper; hvalindustri; pelagisk; skipsfart

Sydpolen erobring - Richter, Søren (Store norske ekspedisjoner, 1954)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolekspedisjonen; Sydpolen; oppdagelsesreiser

The Conquest of the South Pole - Richter, Søren (Great Norwegian expeditions, 1954)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolekspedisjonen; Sydpolen; oppdagelsesreiser

Norske fangfstfolk og forskere i Antarktis. Den Tredje Framferda (1910-12). Mot Nordpolen via Sørpolen. Roald Amundsen planter den norske flagget på Sørpolen 14.-12.-1911 - Opsund, Enok (Nordmenn i polheimene, 1948)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; fangst; forskning; polarområdene

Sørpolheimens geografi. Norske fangstfolk og forskere i Antarktis. Den tredje Framferda (1910-12). Mot Nordpolen via Sørpolen. Roald Amundsen planter det norske flagget på Sørpolen 14.-12.-1911 - Opsund, Enok (Nordmenn i polheimene, 1948)
Keywords: Antarktis; Norge; Roald Amundsen; Sydpol; Sydpolsekspedisjonen; forskning; hvalfangere; hvalfangst; oppdagelsesreiser

Sydpolens helter - Andersson, Johan Gunnar; Werner-Johanessen, Thor; Balchen, Bernt; Bogen, Hans (Cammermeyer, 1947)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; historie; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarområdene

Roald Amundsen - Wilse, Anders Beer (Norsk landskap og norske menn, 1943)
Keywords: Antarktis; Nordmenn; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; biografier

Roald Amundsens opdagelsesreiser - Amundsen, Roald (Gyldendal, 1942)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser

Lengst mot sør - Arnesen, Odd (Fram : hele Norges skute, 1942)
Keywords: Antarktis; Colin Archer; Fram (skip); Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; båter; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Gjennem isbaksen : atten år med Roald Amundsen - Hanssen, Helmer (Aschehoug, 1941)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Maud; Roald Amundsen; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; sledehunder; sydpolen

Mot Fremtidenn - Brøgger, Anton Wilhelm (Norsk Geografisk Tidsskrift - Norwegian Journal of Geography, 1936)
Publisher: Routledge
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; ekspedisjoner; polarområdene; sydpolen

Voyages of a modern Viking - Hanssen, Helmer (George Routledge & Sons, 1936)
Keywords: Antarktis; Fram (skip); Maud; Roald Amundsen; biografi; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene; sledehunder; sydpolen

Antarktiske Forskninger i ældre tid. Sydpolen naas. Flyvningere i Antarktis - Rasmussen, Knud (Polarforskningens saga. Alle tiders store opdagelsesrejser, 1932)
Keywords: Antarktis; Hjalmar Riiser Larsen; Roald Amundsen; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner; polarflyving; polarforskning

16 år med Roald Amundsen : fra pol til pol - Wisting, Oscar (Gyldendal, 1930)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarområdene

Amundsen: Supreme Adventurer - Finley, John H (Geographical Review, 1929)
Publisher: [American Geographical Society, Wiley]
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; ekspedisjoner; forskning; polarområdene

Report on rock-specimens, collected on Roald Amundsen's South Pole Expedition - Schetelig, Jakob (Videnskabs-Selskabets Skrifter : 1, Mathematisk-naturvidenskabelig klasse, 1915)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; petrologi

Amundsen's 'South Pole': A Review - Mill, Hugh Robert (The Geographical Journal, 1913)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; bokanmeldelser; oppdagelsesreiser

Dagbok: "Den tredje Framfærd. 7de juni 1910 - 6de mars 1912" - Amundsen, Roald (Nasjonalbiblioteket, 1912)
Pages: [254 s.] Publication Title: [NB kilder] Place: [Oslo]
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; dagbøker; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Recent Antarctic Discoveries - Balch, Edwin Swift (Bulletin of the American Geographical Society, 1912)
Publisher: [American Geographical Society, Wiley]
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Ten Years of Antarctic Exploration - Mill, Hugh Robert (The Geographical Journal, 1912)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Carsten Borchgrevink; Roald Amundsen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser

Slædedagboken for turen til Sydpolen - Amundsen, Roald (Utgitt ved Anne Melgård. Nasjonalbiblioteket/bokselskap.no, 1911)
Publication Title: NB kilder
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Sydpolen; dagbøker; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser