Otter'n, sprækeste fly i verden: skjeggete Antarktis-flygere hjemme igjen etter vellykket kartlegging av norske ismasser - Heyerdahl, Johan Fredrik (Mannskapsavisa, 1959)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner; fly; kartlegging; logistikk

Vitenskap i kaldt land (Aktuell, 1958)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner

Dronning Maud Land: Sør-Rondane - Luncke, Bernhard (Norsk Polarinstitutt, 1957)
Place: [Oslo]
Keywords: Antarktiske ekspedisjon 1946-47; Dronning Maud Land; Richard Evelyn Byrd; flyfoto; geografi; kartlegging; luftfoto

Air operations of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition in 1952 - Essen, Reinhold von (Polar Record, 1956)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; flyfoto; forskning; geografi; luftfoto

Determination of the Thickness of Ice Shelves by Seismic Shooting Methods - Robin, Gordon de Quetteville (Nature, 1956)
SEISMIC soundings of the thickness of the floating ice shelves of Antarctica have so far been attempted by two expeditions, the Second Byrd Antarctic Expedition of 1933–35 1, and the Norwegian–British–Swedish Antarctic Expedition 1949–52 2,3. Further measurements are likely to be made by several expeditions during the International Geophysical Year 1957–58. Reinterpretation of results from iceshelves obtained from the Norwegian-British-Swedish Antarctic expedition 1949-52.
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; glasiologi

Upper Air Temperatures over an Antarctic Station: A preliminary note by - Schumacher, Nils Jørgen (Tellus, 1955)
Publisher: Taylor & Francis
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; forskningsstasjoner; meteorologi

Sledge dogs of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition, 1949–52 - Reece, Alan (Polar Record, 1954)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; sledehunder

Measurements of ice thickness in Dronning Maud Land - Robin, Gordon de Quetteville (Polar Record, 1954)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; glasiologi

Landmålerliv i Dronning Maud Land - Roer, Nils (Brøggers forlag, 1954)
Publication Title: Meddelelser Issue: 78
Keywords: Dronning Maud Land; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; kartografi; landmåling

The base of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition, 1949–52 - Reece, Alan (Polar Record, 1953)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

An International Expedition to Antarctica - Robin, Gordon de Quetteville (The Geographical Journal, 1953)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Measurements of Ice thickness in Dronning Maud Land, Antarctica - Robin, Gordon de Quetteville (Nature, 1953)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; glasiologi

Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition, 1949–52 - Robin, Gordon de Quetteville (Polar Record, 1953)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Preliminary note on the geology of western Dronning Maud Land - Roots, Ernest Frederick (Brøggers forlag, 1953)
Publication Title: Meddelelser
Keywords: Dronning Maud Land; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; geologi

The currents of the coast of Queen Mauds Land - Sverdrup, Harald Ulrik (1953)
Publication Title: Meddelelser
Keywords: Dronning Maud Land; glasiologi; havstrømmer; isshelf

Mechanical Transport of the Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition, 1949–52 - Swithinbank, Charles (Polar Record, 1953)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon

Er det noen forskjell mellom Arktis og Antarktis? - Giæver, John (Magasinet for alle, 1952)
Keywords: Dronning Maud Land; ekspedisjoner

Maudheim : to år i Antarktis : den norsk-britisk-svenske vitenskapelige ekspedisjon til Antarktis 1949-1952 - Giæver, John (Gyldendal, 1952)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); ekspedisjoner; forskning; forskningsstasjoner; geografi; historie; oppdagelsesreiser; overvintring; sjøreiser

A Radar Survey of the Ice Barrier - Higgins, Robert (Journal of Navigation, 1952)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning; geografi; geologi

Antarktis, der snøfokket pisker i juli : om ismassene rundt Sydpolen smelter, stiger verdenshavene med 30 meter : "Norsel"-ekspedisjonen får stor betydning for vitenskapen - [Roer, Nils] (Nå, 1952)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsel (skip); Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; Sydpolen; vitenskap

The Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition (The Geographical Journal, 1951)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Die Norwegisch-Britisch-Schwedische Expedition in die Antarktis - Sverdrup, Harald Ulrik (Polarforschung, 1951)
Publisher: Archiv für Polarforschung Place: Kiel, Germany ISBN: 2190-1090
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon

The International Expedition to Queen Maud Land (The Geographical Journal, 1950)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon

The Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition (The Geographical Journal, 1950)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon

The Queen Maud Land Expedition (The Geographical Journal, 1950)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon

The Queen Maud Land Expedition (The Geographical Journal, 1950)
Publisher: [Wiley, Royal Geographical Society (with the Institute of British Geographers)]
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheim (Antarktis); Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon

Sydishavet: Blad 2 - Hansen, Hans Edvard (Hvalfangernes Assuranceforening, 1950)
Place: Sandefjord
Keywords: Bouvetøya; Dronning Maud Land; Sørishavet; geografi; kartlegging

Norwegian-British-Swedish Antarctic Expedition, 1949–52 - Roberts, Brian Birley (Polar Record, 1950)
Publisher: Cambridge University Press
Keywords: Antarktis; Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner