Ground displacements on Bouvet Island using SAR Interferometry (18/2018) - Rouyet, Line; Lauknes, Tom Rune; Larsen, Yngvar; Norut (2018)
Based on 8 RADARSAT-2 Ultrafine scenes from December 2017 to June 2018, ground displacements close to the Norvegia research station of Bouvet Island have been measured using Synthetic Aperture Radar Interferometry (InSAR). The results show that loss of coherence related to erosion processes is affecting the coast west from the station. The mean velocity maps identify a well-defined unstable area south from Norvegia and by applying the Small Baseline Subset (SBAS) time-series InSAR method, we are able to provide time series during the considered time period. The results tend to indicate that the area north from the current location of Norvegia station is more stable.
Keywords: Bouvetøya; geovitenskap; interferometri

Versatility of GC-Orbitrap mass spectrometry for the ultra-trace detection of persistent organic pollutants in penguin blood from Antarctica - Warner, Nicholas; Cojocariu, Cristian; Scientific, ThermoFisher (2018)
Using GC Orbitrap mass spectrometry to address analytical challenges with trace level detection of persistent organic pollutants in Antarctica.
Issue: Application Note 10623
Keywords: Antarktis; biologi; miljøgifter; pingviner; zoologi

Norske interesser og politikk for Bouvetøya - [s.n.] (Justis- og beredskapsdepartementet, 2015)
Helt siden Bouvetøya ble norsk biland i 1930 har denne øya langt sør i Atlanterhavet vært del av vår polare identitet og historie. Gjennom tidene har øya likevel ikke vært gjenstand for stor oppmerksomhet. Siden 1930 har det heller ikke vært gitt noen samlet omtale til Stortinget av forhold som angår forvaltningen av dette området. Regjeringen mener det nå er tid for å gjøre Bouvetøya bedre kjent gjennom en melding til Stortinget. Denne meldingen har derfor som mål å beskrive Bouvetøya, og gi en bred fremstilling av ulike forhold når det gjelder rettslige rammebetingelser, forvaltning og aktivitet på øya og i havområdene rundt. Regjeringen fremmer også en melding til Stortinget som omhandler norske interesser og politikk i Antarktis, herunder de norske bilandene Dronning Maud Land og Peter I Øy, heretter omtalt som Antarktismeldingen. 1 Tradisjonelt har de tre bilandene Bouvetøya, Dronning Maud Land og Peter I Øy vært omtalt sammen. Bouvetøya ligger nord for Antarktistraktatens virkeområde, og er ubestridt norsk territorium. Regjeringen har derfor funnet det hensiktsmessig å legge frem en egen melding om norske interesser og politikk for Bouvetøya. Spørsmål som gjelder Bouvetøya håndteres som en integrert del av norsk politikk. Dette inne- bærer å gjøre norsk lovgivning gjeldende for øya i den grad det er hensiktsmessig, og å sørge for at lovgrunnlaget er tilpasset behovene. I denne meldingen om Bouvetøya beskrives intern lovgivning så vel som det folkerettslige rammeverket, og ret- tighetene og pliktene som følger av dette, herunder retten til naturressurser og plikten til å ta vare på miljøet. Det gis en egen omtale av de stats- rettslige sidene ved øya, og av at det vil bli vurdert om disse og andre forhold bør reguleres i en egen lov.
Tilråding fra Justis- og beredskapsdepartementet 12. juni 2015, godkjent i statsråd samme dag. (Regjeringen Solberg)
Keywords: Bouvetøya; forvaltning; lovgivning; overvåking; politikk; økonomi

Antarctic Treaty: Report of the Norwegian antarctic inspection under article VII of the Antarctic Treaty ([Justis- og beredskapsdepartementet], 2001)
Article VII of the Antarctic Treaty entitles each Consultative Party to designate observers who shall have the right to carry out unannounced on-spot inspections. The purpose of these inspections is to promote the objectives of and ensure compliance with the provisions of the Antarctic Treaty and the easures adopted under it. The observers shall be accorded complete freedom of access at any time to all areas of Antarctica, including all stations within those areas, as well as vessels and aircrafts at points of embarkation and disembarkation. Article 14 of the Protocol on Environmental Protection to the Antarctic Treaty commit the Consultative Parties to undertake inspections under Article VII of the Antarctic Treaty in order to promote the protection of the Antarctic environment and dependent and associated ecosystems, and to ensure compliance with the Environmental Protocol.
Keywords: Antarktis; Norge; forskningsstasjoner

Den nordiske Antarktisekspedisjonen 1995/1996: Rapport om grunn kjerneboring på kontinentalsokkelen i Weddelhavet, Antarktis - Kristoffersen, Yngve (Inst. for den faste jords fysikk, UiB, 1996)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; geologi

The final report of the Fridtjof Nansen Institute on the International Antarctic Regime Project (Fridtjof Nansens institutt, 1995)
Keywords: Antarktis; forskning

The legitimacy of the Convention on the on the Regulation of Antarctic Mineral Resource Activities - Joyner, Christopher C (Fridtjof Nansens institutt, 1994)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; jus; mineraler

The protocol on environmental protection to the Antarctic Treaty: the question of effectiveness - Orrego Vicuña, Francisco (Fridtjof Nansens institutt, 1994)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; jus; miljøvern

Executive summary: International Antarctic Regime Project publication series 1993 (Fridtjof Nansens institutt, 1993)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; jus; litteratur; politikk

The legitimacy of the Convention on the Conservation of Antarctic Marine Living Resources - Davis, Bruce W; Herr, Richard A (Fridtjof Nansens institutt, 1993)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Sørishavet; jus; miljøvern; politikk

The regulation of Antarctic tourism: a study in regime effectiveness - Herr, Richard A; Davis, Bruce W (Fridtjof Nansen institutt, 1993)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; forvaltning; turisme

Chilean Antarctic policy: the influence of domestic and foreign policy - Infante, Maria Teresa (Fridtjof Nansens institutt, 1993)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; politikk

The effectiveness of the Convention on the Conservation of Antarctic Marine Living Resources - Stokke, Olav Schram (Fridtjof Nansens institutt, 1993)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; jus; miljøvern

The Antarctic Treaty System and Antarctic tourism: towards a legal regime? (background information paper) - Vidas, Davor (Fridtjof Nansens institutt, 1993)
Keywords: Antarktis; jus; politikk; turisme

The Antarctic Treaty System and the law of the sea: a new dimension introduced by the 1991 Madrid protocol - Vidas, Davor (Fridtjof Nansens institutt, 1993)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; jus

Executive summary: November 1992 (Fridtjof Nansens institutt, 1992)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; jus; litteratur; politikk

ATS decision-making and change: the role of domestic politics in Australia - Davis, Bruce W; Herr, Richard A (Fridtjof Nansens institutt, 1992)
Publication Title: IARP publications series
Keywords: Antarktis; politikk

The climate of Halley, Antarctica - Hanssen-Bauer, Inger; DNMI (Det norske meteorologiske institutt, 1992)
Publication Title: DNMI-rapport. Klima
Keywords: Antarktis; klima; meteorologi

Antarctica and non-state actors: the question of legitimacy - Herr, Richard A; Davis, Bruce W (Fridtjof Nansens institutt, 1992)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; jus; politikk

The role of domestic politics in making United States Antarctic policy - Joyner, Christopher C (Fridtjof Nansens institutt, 1992)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; politikk

The protection of the Antarctic environment - Orrego Vicuña, Francisco (Fridtjof Nansens institutt, 1992)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; jus; miljøvern

Domestic politics and non-state actors in the Antarctic Treaty System: towards a framework - Stokke, Olav Schram (Fridtjof Nansens institutt, 1992)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; jus; politikk

Antarctic tourism: a challenge to the legitimacy of the Antarctic Treaty System? - Vidas, Davor (Fridtjof Nansens institutt, 1992)
Publication Title: IARP publication series
Keywords: Antarktis; turisme

Veien til CRAMRA: en studie av forhandlingene om opprettelsen av et mineralregime i Antarktis - Mørkved, Berit (Fridtjof Nansens institutt, 1990)
Publication Title: Fridtjof Nansens institutt. Studie R Volume: 1990:6
Keywords: Antarktis; forvaltning; mineraler; politikk

Forholdet mellom vitenskap og politikk i internasjonal ressursforvaltning: det internasjonale samarbeid om forvaltning av de levende marine ressurser i Antarktis - Indreeide, Thor Vidar (Fridtjof Nansens institutt, 1989)
Publication Title: Fridtjof Nansens institutt. Studie R
Keywords: Antarktis; Sørishavet; forskning; forvaltning; politikk; ressurser

Utviklingen i internasjonal forvaltning av hval 1975-1985: politisk mobilisering, økonomisk marginalisering - Hoel, Alf Håkon (Fridtjof Nansens institutt, 1986)
Publication Title: Fridtjof Nansens institutt. Studie R
Keywords: Sørishavet; forvaltning; hvalfangst

Ressursforvaltningen i Antarktis - konflikt eller samarbeid? - Antonsen, Per (Fridtjof Nansens institutt, 1984)
Publication Title: Fridtjof Nansens institutt. Studie R
Keywords: Antarktis; forvaltning; jus; ressurser

Antarctic whaling: trends and prospects - Hoel, Alf Håkon (Fridtjof Nansens institutt, 1984)
Publication Title: Fridtjof Nansens institutt. Studie R
Keywords: Sørishavet; hvalfangst

Norwegian Antarctic research : selected references - Orheim, Olav ([s.n.], 1984)
Keywords: Antarktis; bibliografi; polarforskning

Polar mapping using LANDSAT data : Svalbard and Dronning Maud Land : final report - Ødegaard, Helge; Helle, Sigurd G (IBM; Norsk Polarinstitutt, 1982)
Keywords: Dronning Maud Land; fjernmåling; kartlegging; kartografi; satellite bilder

Antarktisk krill : deteksjon - fangst - anvendelse; teknisk / økonomisk analyse - Fiskerstrand, Rolf (Universitetet i Trondheim Norges tekniske høgskole, Institutt for skipsprosjektering, 1979)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; fiskerier; krill; zooplankton; økonomi

Norsk fangst av antarktisk krill : teknisk/økonomisk analyse - Fiskerstrand, Rolf (Norges fiskerihøgskole, Universitetet i Trondheim, Norges tekniske høgskole, Institutt for marin prosjektering, 1979)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; fiskerier; historie; hvalfangst; krill; pelagisk; zooplankton; økonomi

Naturressurser i Antarktis: av særlig interesse for Norge - Mobæk, Are; Østgård, Jon; Børset, Erik; Karlsen, Bernt Stilluf; Larsen, Thor (Miljøverndepartementet, 1979)
Keywords: Antarktis; polarområdene; ressurser

Trends and prospects for regimes for living and mineral resources in Antarctica - Sollie, Finn (Stiftelsen, 1979)
Publication Title: Fridtjof Nansen-stiftelsen på Polhøgda. Studie AA:P
Keywords: Antarktis; politikk; ressurser

Antarktis-traktaten, ressursene og utnyttelsen - Sollie, Finn (Stiftelsen, 1977)
Publication Title: Fridtjof Nansen-stiftelsen på Polhøgda. Studie AA:P
Keywords: Antarktis; jus; politikk; ressurser

Norges ansvar i Antarktis - Sollie, Finn (Stiftelsen, 1977)
Publication Title: Fridtjof Nasen-stiftelsen på Polhøgda. Studie AA:P
Keywords: Antarktis; politikk; ressurser

Innstilling fra utvalg for utredning av mulighetene for fangst og anvendelser av krillressursene i Antarktis - Heen, Eirik (s.n., 1976)
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; fangst; krill; zooplankton

Vitenskapelig utforskning som internasjonalt samarbeidsprosjekt i polarområdene - Skagestad, Odd Gunnar (Stiftelsen, 1974)
Publication Title: Fridtjof Nansen-stiftelsen på Polhøgda. Studie AA:S
Keywords: Antarktis; forskning; jus; politikk

Virksomheten i Arktis og Antarktis - Gjelsvik, Tore ([Norsk Polarinstitutt], 1973)
Publication Title: Foredrag i Polarrådet, 5.mars 1973. Manuskript
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; Norge; Peter I. Øy; ekspedisjoner; marinbiologi; polarforskning; politikk

The duration of the Antarctic treaty: an analysis of the amendment and revision procedures in a political perspective - Sollie, Finn (Stiftelsen, 1973)
Publication Title: Fridtjof Nansen-stiftelsen på Polhøgda. Studie AA:P
Keywords: Antarktis; jus; politikk

Et nytt territorium åpnes : en studie av forhandlingene om kontinentalsokkelkonvensjonen av 1958 - Traavik, Kim (Fridtjof Nansen-Stiftelsen, 1973)
Publication Title: Arktis/Antarktisprosjektet Volume: 006
Keywords: Sørishavet; havrett; jus

Report on attendance at the Second Symposium on Antarctic Geology and Solid Earth Geophysics, Oslo, 6 to 15 August, 1970 - Kent, L E (Geological Survey of South Africa, 1971)
Keywords: Antarktis; geofysikk; geologi; konferanse; symposium

Antarktistraktaten: en ny type internasjonal organisasjon - Engh, Ulf (Stiftelsen, 1970)
Publication Title: Fridtjof Nansen-stiftelsen på Polhøgda. Studie AA:P
Keywords: Antarktis; jus; politikk

De konsultative møter under Antarktistraktaten - Hanevold, Truls (Stiftelsen, 1970)
Publication Title: Fridtjof Nansen-stiftelsen på Polhøgda. Studie AA:P
Keywords: Antarktis; jus; politikk

Isobservasjoner Antarktis 1930/31 (s.n., 1931)
Keywords: Sørishavet; havis; hvalfangst; hvalkokerier; sjøis

Isobservasjoner Antarktis 1932/33 (s.n., 1931)
Keywords: Sørishavet; havis; hvalfangst; hvalkokerier; sjøis

Isobservasjoner Antarktis 1933/34 (s.n., 1931)
Keywords: Sørishavet; havis; hvalfangst; hvalkokerier; sjøis

Isobservasjoner Antarktis 1934/35 (s.n., 1931)
Keywords: Sørishavet; havis; hvalfangst; hvalkokerier; sjøis

Isobservasjoner Antarktis 1935/36 (s.n., 1931)
Keywords: Sørishavet; havis; hvalfangst; hvalkokerier; sjøis

Produksjon av satellittbildekart fra Dronning Maud Land, Antarktis - Amlien, Jostein; Luktvasslimo, Brit Åse (Norsk Polarinstitutt)
Keywords: Dronning Maud Land; kartlegging; kartografi; satellite bilder

Forslag til marin geofysiske og geologiske undersøkelser i Weddellhavet - Elverhøi, Anders; Kristoffersen, Yngve (Norsk Polarinstitutt)
Publication Title: Antarktisekspedisjonen 78/79
Keywords: NARE 1978/79; Sørishavet; Weddellhavet; marin geofysikk; marin geologi

Norway's Antarctic research activities: report to SCAR - Norsk Polarinstitutt; Polarinstitutt, Norsk (Norwegian Polar Institute)
Volume: Årlig rapport
Keywords: Antarktis; Bouvetøya; Dronning Maud Land; forskning; forvaltning