De flytende kokeriene : telegraf - Willem Barendsz (II) - Røsset, Geir; Rae, Jim; Basberg, Bjørn L (Novus, 2013)
Denne boken viser med tekst og bilder utviklingen av hvalkokeriene fra de første dampskipene ble ombygget like etter 1900. Den viser hvordan det i mange år fortsatt også ble brukt seilskip, og hvordan skipene gradvis ble større og bedre utrustet. Gradvis ble de til «flytende fabrikker».
Keywords: Sørishavet; fangstfartøyer; historie; hvalbåter; hvalfangstindustri; hvalfangstskip; hvalindustri; hvalkokerier; pelagisk

The whaling expedition of the Ulysses, 1937-1938 - Walsh, Quentin R; Capelotti, P J (red.) (University Press of Florida, 2010)
Publication Title: New perspectives on maritime history and nautical archaeology
Keywords: Sørishavet; ekspedisjoner; historie; hvalbåter; hvalfangstindustri; hvalindustri; kulturantropologi; norske; sjøfolk; sjømenn