Twee jaar in het zuidpool-gebied met de Maudheim-expeditie : de spannende ervaringen van de Noors-Brits-Zweedse expeditie van 1949-1952 naar Antarctis - Giæver, John Schjelderup; Baars, Herman D; Visser, N G; Baars-Jelgersma, Greta (W. de Haan, 1956)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Bijela pustinja : dvije godine u Antarktiku : norvesko-britansko-svedska istrazivacka ekspedicija u Antarktiku 1949-1952 - Giæver, John Schjelderup; Mardešić, Petar (Kultura, 1956)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Station im Eis : zwei Jahre in der Antarktis : die Norwegisch-Britisch-Schwedische wissenschaftliche Antarktisexpedition 1949-1952 - Giæver, John Schjelderup; Reiher, H (Hermann Haack, 1956)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; ekspedisjoner; forskning

Sigurd Gunnarson Helle: vitenskapsmennen fra Setesdalen som skal lede den store norske antarktisekspedisjon - Ingstad, Helge (Polarboken, 1956)
Keywords: Dronning Maud Land; biografi; ekspedisjoner

Ice thickness measurements in Queen Maud Land, Antarctica - Robin, Gordon de Quetteville (Assemblée général de Rome 1954, 1956)
Results of seismic soundings.
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; glasiologi

Basal metabolic rate in the Antarctic - Wilson, Ove (Metabolism: Clinical and Experimental, 1956)
Keywords: Dronning Maud Land; Maudheimekspedisjonen; NBSAE 1949-52; NSBX 1949-52; Norsk-britisk-svenske antarktisekspedisjon; fysiologi; kuldetoleranse; medisin