Den nyttige taperen - Scotts plass i norske nyhetsmediers fortellinger om erobringen av Sørpolen - Alnæs, Jørgen; Simonsen, Anne Hege (Norsk medietidsskrift, 2016)
Hundre år etter at Roald Amundsen nådde Sørpolen, ble han behørig feiret både av det offisielle Norge og av norske nyhetsmedier. Robert F. Scott, som nådde polen om lag en måned seinere, var en del av omtalen. Han fikk rollen som motstander og taper, og slik ble han en nyttig brikke når forestillingene om Norge som en rettmessig stormakt i Antarktis skulle etableres. Det er imidlertid mange måter å framstille Scott på, og norske aviser har ikke alltid hatt det samme synet på ham.
Publisher: Universitetsforlaget
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; kappløpet; mediefortelling; oppdagelsesreiser

The great white silence : den offisielle filmen om Robert Falcon Scotts sydpolekspedisjon og en vurdering av ekspedisjonen - Lund, Vidar (Maritimt Magasin Historie, 2015)
Publisher: Commentum Forlag Place: Oslo
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

The significance of petroleum for the South Pole expeditions 1910-1912 - Skarung, Per (The Fram Museum, 2015)
"Inclement weather and lack of fuel was the cause of their deaths".
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; polarhistorie

Review of Race for the South Pole: the expedition diaries of Scott and Amundsen, by Roland Huntford - Jølle, Harald Dag (Polar Research, 2012)
Roland Huntford is the grand old man among polar historians. After his classic Scott and Amundsen in 1979 (later editions were retitled, The last place on Earth), he wrote a series of books on Norwegian and British polar heroes as well as a thorough study of the history of skiing (2006). Huntford challenged the British admiration of Robert Falcon Scott’s scientific programme and great courage*and insisted that Roald Amundsen’s expedition was far better prepared and carried out. Huntford’s scathing criticism of Scott’s fatal choices and lack of competence dared to assault this cherished British polar icon in a manner that would be unthinkable for Norwegian authors.
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; bokanmeldelser; dagbøker; kappløpet; polarhistorie; polarområdene

Das Eis und der Tod : Scott, Amundsen und das Drama am Südpol - Jostmann, Christian (Beck, 2011)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Der Wettlauf zum Südpol : das grösste Abenteuer der Geschichte - Knopp, Guido; Sporn, Mario; Schnier, Marten (Bertelsmann, 2011)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Race to the end : Scott, Amundsen and the South Pole - MacPhee, Ross D E (The Natural History Museum, 2011)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Le tombeau des glaces : duel mortel pour le pôle - Pierre, Marc (Dorval, 2011)
Publication Title: Collection Grandes aventures polaires
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Race for the South Pole : the expedition diaries of Scott and Amundsen - Amundsen, Roald; Scott, Robert Falcon; Bjaaland, Olav; Huntford, Roland (Continuum, 2010)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; kjeldeskrift; oppdagelsesreiser; polarområdene; polferder

Scott and Amundsen - Honda, Katuiti (The Asahi-Shinbun, 1999)
Publication Title: Complete collection of Katsuichi Honda
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; biografier; ekspedisjoner; polarforskning; polarområdene

Scott og Amundsen - Huntford, Roland; Christensen, Jan (Aschehoug, 1980)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

Sydpolen - Mountfield, David; Sollie, Finn (De store polaroppdagelser, 1977)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Kappløpet - Holt, Kåre (Gyldendal, 1974)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; biografier; fortellinger; oppdagelsesreiser

The South Pole - Mountfield, David (A history of polar exploration, 1974)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; Sørpolen; ekspedisjoner; oppdagelsesreiser; polarekspedisjoner

Kappløpet mot Sydpolen - Jonason, Jan (Tiden, 1971)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene

The first man at the South Pole - Victor, Paul-Emile; Sullivan, Scott (Man and the conquest of the poles, 1964)
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpol; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser

Wo das Südlicht flammt : Scotts letzte Südpol-Expedition und was ich dabei erlebte - Gran, Tryggve; Mohr, Adrian (Otto Uhlmann, 1928)
Publication Title: Hvor sydlyset flammer
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

En helt : kaptein Scotts siste færd - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1924)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

Hvor sydlyset flammer : leir- og ekspeditionsliv paa Antarktis : dagboksoptegnelser fra Scotts ekspedition - Gran, Tryggve (Gyldendal, 1915)
Keywords: Antarktis; Robert Falcon Scott; Sydpolen; Sydpolsekspedisjonen; dagbøker; ekspedisjoner; historie; oppdagelsesreiser; polarområdene; reiser

Polar Ponies: The Forgotten Story of Antarctica’s Meat-Eating Horses - O’Reilly, CuChullaine (The Long Riders Guild Academic Foundation)
While it is now commonly agreed that dog travel in winter conditions is an excellent methodology, abundant evidence demonstrates that this view was not shared by all polar explorers at the beginning of the last century. What has also been overlooked is the simultaneous use of meat-eating horses in trying to reach both the North and South Poles.
Publication Title: Polar Record
Keywords: Antarktis; Roald Amundsen; Robert Falcon Scott; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; polarhistorie