Svartelisting i isødet - Christensen, Stig H (LO-Aktuelt, 2014)
Hvalfangst-eventyret i Antarktis fra 1905 kostet menneskeliv og blodslit. Hvalfangernes forsøk på å organisere seg ble møtt med svartelisting, utestengelse og arrestasjoner.
Keywords: Antarktis; Sørishavet; arbeidsforhold; fagforbund; hvalfangere; hvalfangst; pelagisk; sjøfolk

Da hvalfangerne organiserte seg. Forholdet mellom sosial mobilitet og organisering - Devig, Thor N (Sandefjordmuseene. Årbok, 1986)
Keywords: Sørishavet; arbeidsforhold; fagforbund; fagforeninger; hvalfangere; hvalfangst; hvalfangststasjoner; hvalkokeri