Roald Amundsen: Conqueror of the South Pole - Thyvold, Hans Olav (Font forl., 2010)
ROALD AMUNDSEN (1872-1928), norsk oppdager, polfarer og nasjonalhelt. Det første mennesket som fant og seilte gjennom Nordvestpassasjen, og førstemann til å sette fot på Sydpolen. Norges nasjonalarv er en serie gjennomillustrerte bøker som presenterer våre viktigste og mest kjente nasjonale ikoner. De enkeltstående bøkene tar for seg betydelige skikkelser innenfor kunst og litteratur, vitenskap, idrett og samfunnsliv, men også landets mange naturperler, samt sentrale historiske epoker og kulturuttrykk. Hver for seg gir bøkene en oppdatert innføring for lesere som vil gjøre seg bedre kjent med et gitt tema.
Publication Title: Norwegian Heritage
Keywords: Antarktis; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; polarhistorie

Roald Amundsen: Conqueror of the South Pole - Thyvold, Hans Olav; Cowlishaw, J Basil (Font forl., 2010)
ROALD AMUNDSEN (1872-1928), a Norwegian polar explorer and national hero. The first man to find and sail through the North-West Passage, and the first to set foot on the South Pole. NORWEGIAN HERITAGE is a series of illustrated books about our most important and best-known national icons. The respective titles introduce major personalities from the worlds of art and literature, science and sports, but also the many natural wonders of the country, as well as significant historical periods and cultural expressions. Each book offers an updated introduction to readers who wish to familiarize themselves with a given subject.
Publication Title: Norwegian Heritage
Keywords: Antarktis; Sydpolsekspedisjonen; oppdagelsesreiser; polarhistorie